jakub97 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Witam. Jestem tu nowy i jestem modelarzem od dwóch lat, więc proszę o wyrozumiałość i będę wdzięczny za wszelkie porady i uwagi. http://img94.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=pa150070.jpg Trochę słaba jakość ale będzie lepsza. http://imageshack.us/g/94/pa150070.jpg/ Edytowane 20 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JarekII Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Pierwsza jakże ważna porada od zielonego: naucz się wstawiać zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Jesteś moim mistrzem jeżeli chodzi o wklejanie zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Też byś chciał tak potrafić ,co? Mam się to kompa włamać ,żeby zobaczyć te zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Panowie spokojnie Kuba , fotki musisz wrzucić na serwer ( fotosik, photobuket,itp) i dopiero stamtąd dajesz link na forum. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Czekam na fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 Ok dzięki spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombee Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Albo http://www.picasa.google.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jask33 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 wejdz w "Szukaj" --> wpisz w pole Szukaj słów kluczowych "zdjęcia" --> w polu Przeszukaj działy zanacz "Jakto zrobić i jak to pokazać" --> klika na szukaj i czekaj. Jak sie wyswietlą tematy to znajdz "Umieszczanie zdjęć na forum - poradnik ". Cytaj i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 13 Lutego 2012 Autor Share Napisano 13 Lutego 2012 Już lepsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Dobra będę pierwszy któóry nie czepnie się zdjęć tylko dioramki. Chociaż u mnie się nic nie wyświetla skorzystałem ze starego linku. Moje uwagi: 1) Pomaluj lepiej figurki, dwa kolory to za mało 2) Malowanie czołgu, niechlujnie malowane jakby na odwal, skup się diabeł cię nie goni 3) Świecące się kalki 4) Podstawka to goła deska, zrobiłbyś jakieś zróżnicowanie (palmę, trawkę czy wydmę) To takie podstawy restę zostawię innym którzy temat uwag mają już wyuczony. Ważne to się nie poddawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Polecam i namawiam na http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=104&t=7808. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Lutego 2012 Autor Share Napisano 14 Lutego 2012 Dzięki za wstawienie zdjęcie a tobie sofa dzięki i będę się nadal uczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 W końcu jakoś udało mi się foty zobaczyć. A więc Sofa już dużo napisał. No niestety zasadniczo nie ma co niestety pochwalić. Nie zniechęcaj się moimi słowami. Po pierwsze nastepnym razem otwórz warsztat. A teraz co jest nie tak: 1. Koła w samochodzie niestarannie pomalowane. Polecam metodę na "napięcie powierzchniowe płynu". Rozrabiasz farbę troche bardziej niż normalnie i jakby lekko przytykasz do koła. Wtedy farba rozlewa się wokół felgi i wygląda znacznie lepiej. Bandaże kół w czołgach maluję w ten sam sposób. 2. Figurki na czołgu nie z tego rejonu walk. Łatwo to naprawić wymienijąc je np na zestaw MIniArt 35 141 GERMAN TANK CREW "AFRIKA KORPS" 3. Malowanie figurek zdecydowanie do porawki. Moje nie są rewelacyjne, ale coś trzeba z nimi porobić. 4. Kolorystyka zbyt monotonna. Brak washa i podobnych zabiegów bardzo widoczny. Samochód można by poprzecierać aby wychodziło spod piaskowego koloru malowanie w pancer grau. Niestety jeszcze dużo pracy przed tobą i nie zapominaj o warsztacie. Mam nadzieję, że się nie zniechęcisz, bo każdy kiedyś zaczynał - zajrzyj pod ten link: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=31098 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 16 Lutego 2012 Autor Share Napisano 16 Lutego 2012 Dziękuję za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi