Grzes Napisano 19 Czerwca 2007 Share Napisano 19 Czerwca 2007 (edytowane) To pierwszy z serii modeli pojazdów lotniskowych jaką mam nadzieję zrobić. Modelik ZiŁ-131 Command Vehicle z ICMu dostarczył kabiny i ramy podwozia. Buda azotu to totalna przeróbka wozu dowodzenia. Model bez żadnych żywic i blach, za to z mnóstwem drucików i innych wynalazków jak karty telefoniczne i folie samoprzylepne... Powstawał 5 miesięcy. No, starczy pierdół, zapraszam do oglądania... Dodam tylko, że oryginał jeździ w 21.Bazie Lotniczej w Świdwinie (pozdrowienia i podziękowania dla dd1968) Edytowane 19 Czerwca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 19 Czerwca 2007 Share Napisano 19 Czerwca 2007 Raczej czysto zrobiony, Mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 19 Czerwca 2007 Share Napisano 19 Czerwca 2007 Też mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 19 Czerwca 2007 Share Napisano 19 Czerwca 2007 Czy trójkąt rozpoznawczy z przodu nie jest troszkę za duży? Wydaje mi się że to całe kółko powinien mieć podobną średnicę co reflektor. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2007 Czy trójkąt rozpoznawczy z przodu nie jest troszkę za duży? Wydaje mi się że to całe kółko powinien mieć podobną średnicę co reflektor. Si Sinior... Miałem problem ze znalezieniem tak małej "wycinaczki" do kółek, więc są one nieco większe, ale są tak przymocowane, że w każdej chwili do wymiany jeśli tylko uda mi się znaleźć odpowiedni rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 19 Czerwca 2007 Share Napisano 19 Czerwca 2007 Co tu Grzesiu gadać ? Model cacy. Dużo szczegółów. Aż szkoda, że nie 1\35. Podstawka mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 19 Czerwca 2007 Share Napisano 19 Czerwca 2007 Jezeli nie 35-tka, to znaczy, ze 72, tak? A czy jakis ciag dalszy tego lotniska bedzie? W sensie jakichs akcesoriow latajacych i innych takich... Skala 1:72 ma wlasnie ta fajna zalete, ze mozna skompletowac sobie fajna diorame ze sprzetem jezdzacym, latajacym, figurkami i innymi takimi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 19 Czerwca 2007 Share Napisano 19 Czerwca 2007 cacuśny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2007 Jezeli nie 35-tka, to znaczy, ze 72, tak? A czy jakis ciag dalszy tego lotniska bedzie? W sensie jakichs akcesoriow latajacych i innych takich... Oczywiście ze tak !!! Samolotów Ci u mnie dostatek, na jednym ze zdjęc widać technika (wkrótce bedzie miał 11 kolegów), a pojazdy w ciągłej produkcji (niedługo APA) Skala 1:72 ma wlasnie ta fajna zalete, ze mozna skompletowac sobie fajna diorame ze sprzetem jezdzacym, latajacym, figurkami i innymi takimi... Dokładnie za to kocham 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 19 Czerwca 2007 Share Napisano 19 Czerwca 2007 Pokłony bić i tyle... I żałować że Ziła nie ma 1:48 - APA i azot do moich modeli by się przydały. Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 19 Czerwca 2007 Share Napisano 19 Czerwca 2007 Grzesiu normalnie SZACUN:) za piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_anna Napisano 20 Czerwca 2007 Share Napisano 20 Czerwca 2007 To i ja się pokłonię. Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 20 Czerwca 2007 Share Napisano 20 Czerwca 2007 Ciśnie się na usta "Allach, Allach" Piękna, zegarmistrzowska robota. Zwłaszcza, że to 1:72. Tylko trochę czysty Czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dd1968 Napisano 21 Czerwca 2007 Share Napisano 21 Czerwca 2007 Dla mnie super! Mam jednak małe "ale". Wydaje mi się że model wyglądałby lepiej gdyby podstawka przedstawiała kawałek płyt lotniskowych. Co do czystości to dobrze że tak wygląda. Samoloty wjeżdżające na CPPS są zawsze czyste (w szczególności koła). Jeszcze raz super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2007 Okrągła podstawka na której stoi model jest dedykowana pod śmiglaki, a ponieważ na razie mam tylko taką, postawiłem do sesji na niej ZiŁka. Obiecuję,że następny pojazd lotniskowy już będzie na właściwej podstawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 2 Lipca 2007 Share Napisano 2 Lipca 2007 Szacunek mistrzu , piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 29 Lipca 2007 Share Napisano 29 Lipca 2007 Modelik bardzo fajny. Ja przymierzam sie do Urala z APĄ Masz może jakieś pomocne "kwity" na takie ustrojstwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi