mild3seven Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Siemanko! Oceńcie kolejne dzieło . Tutka oczywiście z wydania Zvezdy, kalki od PDT bardzo dobre, ale troche się rwały i problem był z zaokrągleniami na obudowach silników. Ogólnie model był jako prezent na święta, ale przeleżał miesiąc, bo musiałem usuwać z niego farbę. Malowany białym glossem duplicoloru i pactrami w niektórych miejscach. Po konsultacjach z Aną oczywiście 101. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Oceńcie kolejne dzieło ! Tylko jak? Może zrobisz fotki bez tego bałaganu w tle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mild3seven Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 Przepraszam i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Ładnie ale w tym momencie przypomina mi się bardzo mądre ztwoerdzenie: Co za idioci kupują Tupolevy!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Malujesz pędzlem, czy aero? Na powiekszeniach powłoka jest bardzo chropowata. W ujęciu na lewą burtę widać też jakieś plamy. Kalki połozone całkiem dobrze. Poza tymi mankamentami, które wymieniłem model wygląda przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Ładnie, ale co to za kolorek na szybce z przodu? Nie chciałeś pokazywać wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Fajnie że zrobiłeś lepsze fotki. Na tych model wygląda znacznie lepiej. Jest trochę braków, ale co tam, następny będzie jeszcze lepszy. Jestem tego pewien. Ładnie ale w tym momencie przypomina mi się bardzo mądre ztwoerdzenie: Co za idioci kupują Tupolevy!? ..przypomina mi się pewne powiedzenie: co za idioci piszą takie komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Fajnie że zrobiłeś lepsze fotki. Na tych model wygląda znacznie lepiej. Jest trochę braków, ale co tam, następny będzie jeszcze lepszy. Jestem tego pewien. Ładnie ale w tym momencie przypomina mi się bardzo mądre ztwoerdzenie: Co za idioci kupują Tupolevy!? ..przypomina mi się pewne powiedzenie: co za idioci piszą takie komentarze. Jakbyłbyś prezydentem to chyba byś go nie kupił prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Jakbyłbyś prezydentem to chyba byś go nie kupił prawda? ...jesteśmy na forum modelarskim i mówimy o modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Fajnie że zrobiłeś lepsze fotki. Na tych model wygląda znacznie lepiej. Jest trochę braków, ale co tam, następny będzie jeszcze lepszy. Jestem tego pewien. Ładnie ale w tym momencie przypomina mi się bardzo mądre ztwoerdzenie: Co za idioci kupują Tupolevy!? ..przypomina mi się pewne powiedzenie: co za idioci piszą takie komentarze. Jakbyłbyś prezydentem to chyba byś go nie kupił prawda? Ty tak na poważnie, czy jaja sobie robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JETO Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Po za kilkoma mankamentami o, których już wspomniano to ładnie się prezentuje. Według mnie Tu 154 ma ładną linię. Mam pytanko co do kalek. To pudełkowe malowanie (pytanie troszkę naiwne ale co tam) czy kalki dokupione i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Witam Gratuluję ukończenia 2 Tupolevów Niestety powierzchnia maszyny "101" pozostawia sporo do życzenia. Widoczne grudki i skazy mocno rzutują na odbiorze modelu. Podobnie niektóre kalkomanie, które nie leżą zbyt równo (np. numer 101 na osłonie przedniego podwozia). Ogólnie jest jako tako i stanowczo mogłoby być lepiej. Twój Tu-154M ma jednak jedną zasadniczą zaletę, której mojemu brakuje... jest ukończony Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mild3seven Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 Dzięki za słowa Panowie. Nie mam aero, malowałem go sprayem. Jesli chodzi o słabą powierzchnię to wytłumaczę;) Pierwszy raz, gdy go pryskałem oczywiście nie pomyślałem o tym, że na dworze deszcz kropi ;/ No i deszcz wymieszał się ze świeżą farbą i tutka była łaciata. Dosłownie kratery powstały. No więc pościerałem papierem ściernym farbę, bo nie chciałem ryzykować kreta;/ Później prysnąłem drugi raz i juz było jako tako, ale w niektorych miejscach jeszcze zostaly resztki takiej faktury. Jesli chodzi o kalki to kupione od Polish Decal Team ;) W pudełko do wyboru są 3 malowania: obecne Aeroflotu, dawne Aeroflotu i jakiś z centrum testowego Gagarina. Pozdrawiam! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Witam Mnie Twój Tu 154 M się podoba , jedna rzecz to ja bym dodał trochę okopceń z tyłu za silnikami . Również chciałem robić Naszego Tu 154 M ale jakoś wystraszyłem się położenia białej farby na całości pędzlem i skończyła moja Tutka w barwach Aeroflotu . Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Pierwszy raz, gdy go pryskałem oczywiście nie pomyślałem o tym, że na dworze deszcz kropi ;/ No i deszcz wymieszał się ze świeżą farbą i tutka była łaciata. Dosłownie kratery powstały. No więc pościerałem papierem ściernym farbę, bo nie chciałem ryzykować kreta;/ Później prysnąłem drugi raz i juz było jako tako, ale w niektorych miejscach jeszcze zostaly resztki takiej faktury. Ooo, miłośnik przygód. Następnym razem spróbuj przy jakimś orkanie (tego coraz więcej) i pamiętaj, z wiatrem. Jak na takie przejścia to zupełnie nieźle, ale następnym razem raczej do kreta i poprawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi