Skocz do zawartości

T-90 Zvezda 1/35

athlon5

Rekomendowane odpowiedzi

Model zrobiłem już kilka dni temu ale ,że zawsze dostaję baty za tempo( kosztem jakości) nie wystawiałem.Jednak dziś daje fotki bo na forum ostatnio mniej nowych tematów a i istniejące jakby zapadły w zimowa drzemkę

Pudełkowy T-90 do Zvezdy.Początkowo miał być w innym malowaniu ale nie wyszło więc jest to co jest.

Zdjęcia też chciałem zrobić lepsze i wyszedłem z tym na dwór ale zwinąłem sie jeszcze szybciej ( brrrrrrrr)

a7ebcabc7655.jpg d6a573ea75f3.jpg 72ce5ad00fb6.jpg e3ba2aa77e97.jpg

399b066df1ac.jpg c6226615eb99.jpg 03e10ca16354.jpg 98447b88d330.jpg

ad74b7b1abe9.jpg 68f3bddb8f62.jpg 325ad6429884.jpg 0ced87538a37.jpg

5b10bb7e08f7.jpg e0793eaf02ab.jpg 1023728c8dc0.jpg 6e429886ce56.jpg

Merytorycznie się nie wypowiem, bo praktycznie nic nie wiem na temat tego czołgu, poza tym, że zaczyna mi się coraz bardziej podobać

Technicznie prezentuje się całkiem fajnie, choć kolorystyka błota mogłaby być nieco bardziej zróżnicowana.

Gratuluję i pozdrawiam

Kornik

Podoba się:

-kamuflaż

-idealnie dobrane kolory do zdjęć tego wozu!

-fajne delikatne ubłocenie, które nie kryje niedoróbek, ale pokazuje, że to istota błotna z natury jest

-obiektywy celowników i peryskopów

-całokształt

-podpory pod zbiorniki zrobione tak, jak chcę zrobić u siebie;)

Nie podoba się:

-lewa gąsienica patrząc od przodu przyklejona krzywo

-okablowanie na wieży na jej prawym przedzie jest podwójne

-kilka elementów przyklejonych nierówno, trochę rzuca się w oczy

Wrażenie ogólne mocno pozytywne, kawał bestii no i tempo jak TGV.

Co do okablowania całkowita racja

Gąsienica -myślę,żę masz na myśli to ogniwo które się rozlazło fakt ,rozerwała mi się w trakcie składania ale ,ze była już założona i pobrudzona nie udało mi się przywrócić do poprzedniego stanu.

Tempo trzeba utrzymać bo musiałem wrócić do chałtury -terminy gonią

Poza uwagami Kolegów jeszcze - brakuje jednego małego detalu -uszczelek gumowych na pokrywach optyki głowic systemu Sztora

sztor.jpg

Niby niewielki detal ,dodaje jednak" smaczku"

Przepraszam ,że dopiero teraz o tym wspominam ,ale zauważyłem to teraz w galerii.

Mimo kilku niedoróbek ciesza mnie Wasze opinie .Znaczy to,że tym razem nie zmarnowałem modelu,

A jako,że rosyjskie czołgi sa najładniejsze zrobie go sobie napewno ponownie ale nie teraz.

Kocur! kładź go na jakąś dobrą poligonową podstawkę

Byle nie taką :

5528.jpg

Ten pomysł, jest już zarezerwowany ( żartuję )

Athlon ze zwezdy proponuje jeszcze T-80 UD lub BV są świetne. Ten czeka na mnie w przyszłości. Powiedz czym malowałeś optykę tego pojazdu. Chodzi mi o peryskopy.

I 80 Ud i 80 Bv zvezdy robiłem

Peryskopów nie maluję są z płyty DVD