Sofa Napisano 15 Lutego 2012 Autor Share Napisano 15 Lutego 2012 Troszkę na to że ciągle muzyka leci, bez tego nie umiem pracować A poza tym to mam całkowity spokój każdy jest zajęty sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 No to masz naprawdę fajnie. Ja jak mogę posiedzięc ze dwie godziny i to nie dziennie to jest sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Mam dokładnie to samo , a gdzie czas na inne uciechy:P. Dobrze że chociaż w pracy mogę cały dzień siedzieć na forum , a może by tak zacząć kleić w pracy i tak siedzę i nic nie robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 16 Lutego 2012 Autor Share Napisano 16 Lutego 2012 Taa ja też nie codziennie tylko kiedy chcę bo jak jest gdzieś wypad to nie kleję. Pierwszą zasada jest to że jak siadam to siedzę nie odkładam roboty co kwadrans i tak to jest. A wracjąc do tematu jak zrobić taki mały obrazek jak ze zdjęcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 16 Lutego 2012 Autor Share Napisano 16 Lutego 2012 Dzisiaj wyszedłem z WarPigiem na spacer by zobaczyć jak prezentuje się w świetle dziennym z lepszym aparatem. Jeszcze tylko kilka drobnych poprawek i gotowy czołg: A przy okazji za pomysłem kolegi Moses obraz z pokładu AC-130H Spectre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Hell Yeah! Podoba się podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 16 Lutego 2012 Autor Share Napisano 16 Lutego 2012 Dzięki, zapewniam że to nie będzie ostatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Zdjęcia fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 18 Lutego 2012 Autor Share Napisano 18 Lutego 2012 Model czołgu skończony Galeria. Pora zabrać się za podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 18 Lutego 2012 Autor Share Napisano 18 Lutego 2012 Dobra dobra, ale czołg to dopiero początek teraz wchodzimy na schody Pierwsze efekty pracy lutownicy i papieru ściernego kontra stryropien.I przymiarki z bambetlami. Wymiary płytki to format A3 te ciemno zielone plamy to muł na dnie głębszych zbiorników wodnych będą one później wypełnione błotem lub wodą. Przymiarki figurki, zbliżenie za jakiś czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Zaglądam to cały czas. robi się ciekawie. Proszę tylko o lepsze jakościowo foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawo Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Zaglądam to cały czas. robi się ciekawie. Proszę tylko o lepsze jakościowo foty. Podbijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Taaaak, sam chciałbym robić lepsze zdjęcia lecz problemem jest to że do lepszego aparatu nie mam kabla i muszę kolejno przegrywac na laptopa potem na pen-a a dopiero potem na swojego PC co trochę czasu zajmuje zwłaszcza że laptop nie jest mój. Ale koniec marudzenia, trochę się postarałem, jednak mój warsztat nie jest odpowiednio oświetlony do z zdjęć. Całość figurki stoją w ich póżniejszych stanowiskach tych dwóch Rambo na otwartym będą stać za kontenerem. I jeszcze pierwsza malowana figurka, nie jest to moja specjalnośc wręcz na odwrót chrzanię to na całej linii oczywiście rady i poprawki mile widziane zamierzam dokupić jeszcze marins-ów bo przeróbka powietrzno-desantowej nie szła wogóle ( 30 złoty mnie nie zbawi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Mnie też figurki nie idą - to jest nas dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 To szczera prawda nie jestem tu specjalista, moja broszka to pancerka. Ale jakby tego było mało to mój aparat nie do końca oddał prawdziwość figurki na 1 zdjęciu, figurka ma się lepiej niż tak jest szczególnie karabin, który się nie świeci . PS: bazylms jeszcze raz dzięki za poradnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Witam, pomysł na dioramke bardzo ciekawy z zainteresowaniem oglądam. Moim zdaniem figurkę pomalowałeś zbyt gęstą farbą. Wypadało by zaszpachlować łączenie ramion z tułowiem bo jest okropna szpara. Nie wiem dlaczego ale wygląda to tak jak by farba popękała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Ta szpara to koniec kamizelki, a nie za dobry wash tylko ją uwidocznił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Też początkuje w figurach , moim zdaniem wsadź figurę do kreta lub cleanexa. Jakimi farbami malujesz? Bo wygląda jakbyś malował olejami i w ogóle po nałożeniu ich nie obrabiał. Munduru musisz mieć charakterystyczne piksele , patrząc na ten calem back trochę nieproporcionalnie wygląda i wręcz dziwnie. Jak chcesz więcej porad pytaj to odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Sofa nie obraź się. Ta figurka jest nie podobna do niczego :( Dodatkowo, nie te model karabinka. jak USMC to M16A2 z szynami, zastępowana obecnie przez M4. Tutaj dałeś żołdakowi staruńkiego XM177 pamiętającego wojnę wietnamską. Zainwestuj w zestawy trumpka http://www.mojehobby.pl/Master-Box-Iraq-kit-1-US-Troops--p-1-1775929.html a jeżeli przewidujesz więcej figurek niż 4 to zestawy z trochę starszym sprzętem, http://www.mojehobby.pl/Trumpeter-US-ARMY-IN-IRAQ-p-1-1093037.html http://www.mojehobby.pl/Trumpeter-US-Marine-Corps-Iraq-2003-p-1-186189.html http://www.mojehobby.pl/Dragon-Wsp-cze-ni-U.S.-Marines-p-1-109122.html Zaoszczędzi Ci to roboty oraz nerwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Przypuszczam że ta figurka nie wyląduje na dioramie obecnie maluje następną i jest postęp. Moses to jest ten zestaw MasterBox-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Teraz się przypatrzyłem dokładnie temu zestawowi masterboxa. Co za shit...... to jest mix zestawów dragona. Masz broń z Namu (nawet jest stara M16A1 z 20nabojowym magiem), nie wyprodukowana nigdy wersja M16.... łądowice od MLCE.... Może poćwicz na nich malowanie Marpata oraz sklenie figurek i jednak zaopatrz się w trumpka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Jedzie juz do mnie zestaw Trumpka. Ale mimo wszystko zostawę równiez tych jeżeli chodzi o uzbrojenie to trochę własnego arsenału też mam (wiem M60 od razu wypada) tutaj dałem tylko modele jakie mam ich liczba jest większa Druga figurka wychodzi juz lepiej zdjęcie za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 No mk1 i M4 jak najbardziej pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Mk1 by pasował jak by robił z początku lat 90tych. Teraz używają M249 na poligonach) lub M249 Paratrooper (w strefie wojny), bądź to z lufą krótką lub ze standardową. Dodatkowo wyposażone są w szyny na pokrywie, oraz na froncie, oraz z kolbą teleskopową. Nie zapominajmy że występowały tam elementy Force Reconu (postać gracza), którzy to nie są zwykłymi Marinesami (przed utworzeniem batalionów sił specjalnych USMC w 2006 roku, uchodzili za specjalsów korpusu) Robiąc ich figurki możesz się oprzeć na zestawach http://www.mojehobby.pl/Trumpeter-PMC-in-Iraq-2005-VIP-Protection-p-1-1573894.html http://www.mojehobby.pl/Trumpeter-PMC-in-Iraq-2005-Fire-Movement-Team-p-1-1573888.html zmieniając im tylko hełmy (MICH) oraz przerabiając spodnie (aczkolwiek niekoniecznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 Moses dzięki wielkie, tak się złożyło że razem z tym irackim Trumkiem jadą do mnie oba zestawy Vip Protection zamówiłam je nie z myślą otej dioramie ale już takie mam szczęście głupiego:) A tak wracając to druga figurka w porównaniu do pierwszej. Ogólne poprawki to kolor butów i gogli. Gogle w stanie spoczynku na hełmie, kolor skóry oraz jej pomalowanie zajęło 5 razy więcej czasu, serio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi