wisa Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Czy nasi żołnierze używają takich MRAP-ów jak wydała Panda Models? http://www.saharahobby.pl/panda-hobby/3613-m-atv-mrap-mine-resistant-ambush-protected-vehicle-1-35.html Model mam od wczoraj i jeśli nasi takie mają to zaraz go wezmę na warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Tak, używają. Jednego niestety w przykrych okolicznościach stracili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Tak, te M-ATV są wypożyczone od USMC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Czy któryś z kolegów ma informacje jaki jest koszt modelu MRAP z pandy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Licz ok 200 zł z hobbyeasy http://www.hobbyeasy.com/en/data/9pixno8zh2zaaibor39j.html?t=1327943970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 W praktyce jedyną różnicą między naszymi M-ATV a tymi używanymi przez wojska USA jest główne uzbrojenie w obrotnicy- nasi mają tam PKM, a amerykanie M2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2012 Dzięki Koledzy za informacje. Mam jeszcze jedno pytanie: czym oprócz uzbrojenia w obrotnicy wyróżniają się polskie m-atv? Mają jakieś polskie oznaczenia? Sorki, ale nie udało mi się nic wygooglować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Wejdź sobie na blog www.zafganistanu.pl sporo materiału zdjęciowego PKW znajdziesz w tym też i M-ATV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Jeżeli chciałbyś jakoś wyróżnić model polskiego M-ATV tak, żeby nie bylo wątpliwości, to polecam go zrobić przedstawiającego pojazd używany przez wojaków z 34 BKPanc. Mają na masce i przednich drzwiach (nie wiem jak z tyłem) taką oznakę rozpoznawczą: http://www.tradycje.wp.mil.pl/pl/8_416.html W tej galerii: http://www.isaf.wp.mil.pl/pl/1_1249.html znajdziesz m.in. takie oto zdjęcia: Widać ładnie owe oznaki. Oprócz tego wspomniana wymiana uzbrojenia i proporczyk w barwach narodowych na antenę. Jeszcze jedno - właściwie na każdym zdjęciu polskiego M-ATV widać na prawym (patrząc w kierunku jazdy) krańcu zderzaka oznaczenie Provincial Reconstruction Team: litery PRT i numer 3x (widziałem np. 32, 33, 34 - może to kolejne numery pojazdów?). Takie oznaczenie widać na ostatnim zdjęciu powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Z tego co się orientują to widziałem tylko właśnie oznaczenia bodajże 34bkpanc czy czegoś podobnego, w każdym razie z 11 dywizji. Ponadto często jest flaga na antenie. Jeśli dobrze pamiętam, montowali też WKM-B lub NSW jako główne uzbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Na TVN Turbo w jednym z odcinków reportażu z Afganistanu było o zespole PRT i były ujęcia z wieżyczki M-ATV. Jako główne uzbrojenie był WKM-B, dodatkowym PKM (z lewej strony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Oglądałem ten odcinek i zdawało mi się że miał na osłonie km wymalowaną flagę polską, ale mogły mnie zmylić chorągiewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Na www.saharahobby.pl M-ATV z Pandy kosztuje 150 złotych plus koszty. A z tymi oznaczeniami to nikt chyba takich kalkomanii nie produkuje. Myślałem, że "Toro-Model" ma swojej ofercie, ale niestety ma tylko standartowe ze skrzydłami husarskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi