Skocz do zawartości

M1A1 Abrams 1:35 U.S Army (Trumpeter)

dekalotes

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przedstawiam czołg M1A1 Abrams U.S Army w skali 1:35 prosto z zestawu pudełkowego Trumpetera 5w1. Dodam, że jest to mój czwarty model w życiu (nie wliczając nie-malowanego samolotu w skali 1:144) i proszę o wyrozumiałość. Model sklejało mi się bardzo dobrze, nie mam większych zastrzeżeń. Warsztat i relacja z projektu znajdowała się na tym forum pod linkiem: viewtopic.php?f=87&t=30612 Niektórym model jest dobrze znany, a główne podziękowania składam Tobie gecon29 za częste podpatrywanie i podpowiedzi.

Zapraszam do komentowania i wyrażania swoich opinii!

Żeby uprzedzić to co nie było dograne: Brak kalkomanii z bumper codami (przód i tył) ponieważ uległy "zalaniu". W niedalekiej przyszłości postaram się je załatwić. Zapomniałem pomalować 2 skrzynki z zapasową amunicją na zielono przy skrzynkach na narzędzia. (też jeszcze do uratowania) Antenki, które nadają się jeszcze do wyprostowania i zdjęcia a także tło, które pozostawia wiele do życzenia - niestety nie jestem jeszcze biegłym fotografem. Jeżeli uda mi się jeszcze dorobić ładniejsze zdjęcia, z pewnością jeszcze tu je umieszczę.

dscf4632m.jpg

dscf4631u.jpg

dscf4595s.jpg

dscf4601.jpg

dscf4610u.jpg

dscf4611u.jpg

dscf4613e.jpg

dscf4614z.jpg

dscf4623r.jpg

dscf4626j.jpg

dscf4628y.jpg

dscf4637.jpg

dscf4640q.jpg

dscf4646c.jpg

dscf4622o.jpg

dscf4625b.jpg

Miło mi że mogłem być pomocny w stworzeniu tego naprawdę, ładnego modelu . Gratulacje . Teraz już nie masz odwrotu, następny Abrams to Dragon 3535 Prawda ??

Miło mi że mogłem być pomocny w stworzeniu tego naprawdę, ładnego modelu . Gratulacje . Teraz już nie masz odwrotu, następny Abrams to Dragon 3535 Prawda ??

Tylko i wyłącznie a to, że w przyszłości będzie jeszcze jeden Abrams to jest pewne, bo dotychczas nic mi nie dało tyle radochy

Model wyglada bardzo przyzwoicie - fajnie wywazony stosunek czystosci i brudu

...ale bylo by duzo lepiej gdybys popracowal nad prezentacja...znaczy sie nad zdjeciami, bo az sie prosi zeby pokazac ten model w ladniejszej odslonie. Mam nadzieje ze to nadrobisz

pozdrawiam

Nie ma opcji. Dopóki nie będzie porządnego tła, ja się nie wypowiadam. Bristol A2 kup (biały, albo niebieski lub czarny) i oprzyj o ścianę. Postaw na tym model, rzuć jakieś światło i wtedy zrób zdjęcia. Nawet najlepszy model na badziewnym tle będzie marnie wyglądał.

Bardzo mi się podoba kompozycja i dobór kolorów - imho, wygląda bardzo naturalnie.

Dołączam do prośby o lepsze a przynajmniej większe zdjęcia.

Czwarty model, powiadasz - tylko tak dalej!

Naganę co do zdjęć dostałem również od dziewczyny także obiecuję poprawę i postaram się jutro (przy jej pomocy) dołożyć nową ciepłą porcję zdjęć ;) i dziękuję Wam za pozytywne opinie!

Jak na czwarty model, to Twój Abrams wygląda całkiem do rzeczy. Weathering nie jest przesadzony, a delikatny dzięki czemu sam model nie jest nudny.

Pozdrawiam

Kornik

Model świetny, współczesna pancerka zawsze mi się podoba w przeciwieństwie do 100 wersji VI lub 50 wersji Tygrysa .Rozwijaj się dalej gorąco namawiam na blaszki fototrawienne będzie wyglądało jeszcze lepiej.Pozdrawiam

Model świetny, współczesna pancerka zawsze mi się podoba w przeciwieństwie do 100 wersji VI lub 50 wersji Tygrysa .Rozwijaj się dalej gorąco namawiam na blaszki fototrawienne będzie wyglądało jeszcze lepiej.Pozdrawiam

Właśnie ze względu na blaszki, zarekomendowałem koledze Abramsa od Dragona