Dumo Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Witam. Stryker wygląda świetnie tylko nie podoba mi się kolor tych wizjerów. Wydaje mi się, że lepiej wyglądałyby pomalowane na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 No kurcze muszą być czerwone, na koniec wykończę je jasną czerwienią Vallejo still water. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Ładniusi oj ładniusi Rafale washa dałbym po całości ale potem ze dwa filterki by zróżnicować kolorki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Świetnie się już prezentuje. Bardzo mi się podoba,chociaż nie przepadam za nowoczesnym sprzętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 chcę go zrobić najrealniej jak sie tylko da Rafał jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Jesteś blisko osiągnięcia swojego celu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Jak mus to mus. Ale jak popatrzę na twoje poprzednie projekty to zapewne pod koniec zmienię zdanie co do tych wizjerów. Cały model wygląda super. Detale pomalowane Bardzo dobrze. Czekam na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Dzięki Model jest po filtrach waszu i pierwszym brudzeniu, jak dobrze pójdzie jutro koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Bardzo ładnie ten Stryker wyglada ,jakim połyskiem malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Bardzo ładnie ten Stryker wyglada ,jakim połyskiem malujesz? Lakier bezbarwny Motip, tani mocny i na długo wystarcza, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 No to tak, na lakier dostać filtr brązowy, zieloną biedronkę, pełny wash ciemny brąz. Na to lakier mat jasne akryle vallejo i pigmenty mig'a. Plamy olejowe zrobione z pactry + mokre plany lakier Motip. Zostało parę duperelków i dioramka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Rafał wygląda b.dobrze. Powiedz mi jak to się je ten wash po całości? Ja zawsze robię punktowy i delikatnie wycieram nadmiar, ale nie mam pojęcia jak to się robi po całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 Rafał wygląda b.dobrze. Powiedz mi jak to się je ten wash po całości? Ja zawsze robię punktowy i delikatnie wycieram nadmiar, ale nie mam pojęcia jak to się robi po całości. Rozcieńczasz mocno farbe olejną i zalewasz cały model, wycierasz tylko miejsca gdzie zrobiły się brzydkie bąble, zarazem masz wash punktowy i lekki filtr na całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Kolejny strayker który wygląda tak samo, ludzie wymyślcie coś nowego. Model jest spoko ale nic odkrywczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michukosa Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Świetny! Jeżeli tobie cloner16 nie podoba się jednolitość wszystkich Stryker'ów to mógłbyś sam się za niego wziąć i zaprezentować własną inwencję twórczą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Świetny! Jeżeli tobie cloner16 nie podoba się jednolitość wszystkich Stryker'ów to mógłbyś sam się za niego wziąć i zaprezentować własną inwencję twórczą. Pozdrawiam. Nie będę jednak deklarował na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 Panowie stryker'a robiłem wzorując się na zdjęciach może dlatego jest podobny do innych. Zrobiłem wszystko co mogłem mam nadzieję że wygląda realnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Rafał dla mnie bomba. I nie wygląda jak inne Strykery . Warsztatowo zdecydowanie się wybija . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Marca 2012 Autor Share Napisano 1 Marca 2012 Rafał dla mnie bomba. I nie wygląda jak inne Strykery . Warsztatowo zdecydowanie się wybija . Podziękował Wynalazłem świetny sposób fixowania pigmentów jeżeli już nie jest znany... Nakładam pigmenty prostu na model i zamaczam mocno terpentyną. Następnie wygrzewam model dwiema mocnymi lampami i gotowe. Pigmenty nie do zdarcia bez fixera i utraty koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Może i taki sam ale dla mnie bomba Rafał pikny ci wyszedł jak byś dał jeszcze malutką podstawkę to było by super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Marca 2012 Autor Share Napisano 1 Marca 2012 Cieszę się bardzo Podejście drugie do dioramy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Witam. Model wygląda świetnie. Podstawka zaczyna nabierać kształtów i to bardzo ładnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Wynalazłem świetny sposób fixowania pigmentów jeżeli już nie jest znany... Nakładam pigmenty prostu na model i zamaczam mocno terpentyną. Następnie wygrzewam model dwiema mocnymi lampami i gotowe. Pigmenty nie do zdarcia bez fixera i utraty koloru. Czy wygrzewanie jest konieczne? Czy może masz jakąś czarodziejską terpentynę działającą podobnie jak fixer Rafał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Marca 2012 Autor Share Napisano 1 Marca 2012 Nie mam pojęcia terpentyna standardowa, po prostu po wygrzaniu pigment się utwardza, muszę kuknąć czy z white spiritem będzie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Od początku oglądam relację, bo modeli współczesnych tu niewiele, a tak dobrych to już w ogóle śladowo. Sam model - gitara Ale nie podoba mi się podstawka, jeżeli mogę wyrazić swoje zdanie. Zbyt geometrycznie. Owszem, "sytuacja" pod skosem, ale właściwie po przekątnej, Stryker dokładnie na środku pod poprzeczką i między podpórkami. Nie wiem też, czy nie jest za wąsko jak na jezdnię (chyba, że to - powiedzmy - jakiś zjazd z drogi głównej) i czy nie jest ta brama za niska (tym bardziej, że zapewne pojawią się tablicę). Natomiast sam pomysł bardzo mi pasi - nie wiem czemu, ale bardzo podobają mi się "irackie" dioramy w klimacie miejskim właśnie z taką bramową tablicą drogową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi