Skocz do zawartości

[RS] Stryker MEV [Trumpeter][1:35]

Dumo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Jak mus to mus. Ale jak popatrzę na twoje poprzednie projekty to zapewne pod koniec zmienię zdanie co do tych wizjerów.

Cały model wygląda super. Detale pomalowane Bardzo dobrze. Czekam na dalsze postępy.

Bardzo ładnie ten Stryker wyglada ,jakim połyskiem malujesz?

Lakier bezbarwny Motip, tani mocny i na długo wystarcza, polecam.

No to tak, na lakier dostać filtr brązowy, zieloną biedronkę, pełny wash ciemny brąz. Na to lakier mat jasne akryle vallejo i pigmenty mig'a.

Plamy olejowe zrobione z pactry + mokre plany lakier Motip.

Zostało parę duperelków i dioramka.

20.jpg

21.jpg

22.jpg

Rafał wygląda b.dobrze. Powiedz mi jak to się je ten wash po całości? Ja zawsze robię punktowy i delikatnie wycieram nadmiar, ale nie mam pojęcia jak to się robi po całości.

Rozcieńczasz mocno farbe olejną i zalewasz cały model, wycierasz tylko miejsca gdzie zrobiły się brzydkie bąble, zarazem masz wash punktowy i lekki filtr na całości.

Świetny! Jeżeli tobie cloner16 nie podoba się jednolitość wszystkich Stryker'ów to mógłbyś sam się za niego wziąć i zaprezentować własną inwencję twórczą. Pozdrawiam.

Nie będę jednak deklarował na razie.

Panowie stryker'a robiłem wzorując się na zdjęciach może dlatego jest podobny do innych. Zrobiłem wszystko co mogłem mam nadzieję że wygląda realnie

Rafał dla mnie bomba. I nie wygląda jak inne Strykery . Warsztatowo zdecydowanie się wybija .

Podziękował

Wynalazłem świetny sposób fixowania pigmentów jeżeli już nie jest znany...

Nakładam pigmenty prostu na model i zamaczam mocno terpentyną. Następnie wygrzewam model dwiema mocnymi lampami i gotowe. Pigmenty nie do zdarcia bez fixera i utraty koloru.

Może i taki sam ale dla mnie bomba Rafał pikny ci wyszedł jak byś dał jeszcze malutką podstawkę to było by super .

Wynalazłem świetny sposób fixowania pigmentów jeżeli już nie jest znany...

Nakładam pigmenty prostu na model i zamaczam mocno terpentyną. Następnie wygrzewam model dwiema mocnymi lampami i gotowe. Pigmenty nie do zdarcia bez fixera i utraty koloru.

Czy wygrzewanie jest konieczne?

Czy może masz jakąś czarodziejską terpentynę działającą podobnie jak fixer Rafał?

Nie mam pojęcia terpentyna standardowa, po prostu po wygrzaniu pigment się utwardza, muszę kuknąć czy z white spiritem będzie to samo.

Od początku oglądam relację, bo modeli współczesnych tu niewiele, a tak dobrych to już w ogóle śladowo. Sam model - gitara Ale nie podoba mi się podstawka, jeżeli mogę wyrazić swoje zdanie. Zbyt geometrycznie. Owszem, "sytuacja" pod skosem, ale właściwie po przekątnej, Stryker dokładnie na środku pod poprzeczką i między podpórkami. Nie wiem też, czy nie jest za wąsko jak na jezdnię (chyba, że to - powiedzmy - jakiś zjazd z drogi głównej) i czy nie jest ta brama za niska (tym bardziej, że zapewne pojawią się tablicę). Natomiast sam pomysł bardzo mi pasi - nie wiem czemu, ale bardzo podobają mi się "irackie" dioramy w klimacie miejskim właśnie z taką bramową tablicą drogową