bazylms Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Mnie pasi. Moje będą bez zwisów bo gumisie, ale na zdjęciach widziałem i takie i takie więc chyba będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Mnie pasi. Moje będą bez zwisów bo gumisie, ale na zdjęciach widziałem i takie i takie więc chyba będzie ok. Ja w moim ISie wymodelowałem zwisy w gumowych gąsienicach. Najpierw Przykleiłem je do kółek a potem podgrzewałem suszarką i naciągałem w dół patyczkiem. Jak to wyszło możesz zobaczyć tu: viewtopic.php?f=68&t=31328 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Ladnie.Mi osobiscie podobaja sie takie zwisy gasek.Jakby nie patrzec dobrze wykonane podwozie nadaje realizmu modelowi.Tak 3maj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 24 Lutego 2012 Autor Share Napisano 24 Lutego 2012 Gąsienice gotowe. Teraz pouzupełniam parę braków i położę podkład na wannę, gąski oraz kółka, potem malowanie całego układu jezdnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Ładnie te gąski ułożyłeś . Tylko na 3 zdjęciu przy napinającym coś dziwnie leży. No chyba, że mi się źle wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Będziesz malował cały układ jezdny na modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Super blaszki Ci wyszły, szczególnie zawiasy. Jedyne czego bym się czepił to ta blaszka od błotnika prawego kończąca się pod jarzmem kulistym km-u, wygląda jakby w powietrzu lewitowała po stronie jarzma. Ułożenie gąsek jak najbardziej ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Ta blaszka nie jest jeszcze sklejona, bo wanna nie jest jeszcze na stałe złączona z górą. Układ jezdny będzie malowany osobno, gąski są poskręcane drucikiem, tak że demontaż jest szybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Widzisz, pewno wyda ci się to bardzo śmieszne pytanie, ale ją do tej pory jak kleiłem modele to albo miałem gumowe gąsienica, albo friule. Granta nie liczę, bo tam układ jezdni był robiony inaczej. Chodzi mi o to abyś (o ile możesz) zrobił zdjęcie jak to masz remontowane do malowania. Chciałbym podejrzeć kilka metod pracy z zawieszeniem, bo przy pz.kpfw II jak montowane gąski ogniwkowe i to na zatrzask to mnie szlag jasny trafiał. A może jest dużo łatwiejsza metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Totalny brak czasu , przez to tak mało do przodu. Na ten czas zrobiony jest podkład na wannie, na gąskach i kółkach. Kółka dostały też kolor bazowy i zacząłem malować bandaże. dzisiaj jak czas pozwoli dokończę malunki bandaży, a może i gąski nabiorą koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 2 Marca 2012 Autor Share Napisano 2 Marca 2012 Po małej przerwie ruszyłem z malowaniem podwozia. Przy okazji zmieniłem sprężynki bo te w pierwszej wersji były kiepskie, dorobiłem rusztowanie pod boczne pancerze, i parę innych drobiazgów. położyłem szary podkład i coś tam próbowałem pocieniować czarną farbą, nie wiem czy poprawnie to zrobiłem, ale jakoś może przejdzie . Kolor bazowy to Vallejo Dark Yellow 025. bandaże malowane farbką Dark Rubber 306, natomiast wash na kółkach robiłem gotowcem vallejo Umber Shade 73203. Bandaże do małej korekty, chociaż w realnej skali tego tak nie widać . Gąski narazie pomalowane vallejo Track Primer więc na razie ciemne i nie ma co pokazywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Malowanko, czyli to co Tygryski lubią najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 4 Marca 2012 Autor Share Napisano 4 Marca 2012 Układ jezdny zmontowany na stałe Zabrałem się za montaż elementów wieży. Na pierwszy ogień poszła lufa. Po zmontowaniu zostaje duża przerwa, której na instrukcji nie widać, coś pewnie producent pomylił, ale że aż tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 No kadłub wygląda kozacko. A z działem kombinuj, na pewno jest jakieś rozwiązanie. Dragon by nie zrobił takiej chały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Próbowałeś już montować działo w wieży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 aż mi głupio, mój błąd - odwrotnie założyłem tą część Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Czeski błąd. Zdarza się . Kadłub wyszedł super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 Zanim to skleję, mam pytanie do znawców czwórek - którą część wybrać tą bez spawu B41 czy ze spawem E37, czy to obojętne w tej wersji ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 7 Marca 2012 Autor Share Napisano 7 Marca 2012 Ubrałem panzera w kolor bazowy. Naprane tego sprzętu na tych błotnikach, że aż trudno wszędzie dojść farbką, żeby nie spowodować zalewajki , a efekt tego jak na załączonych obrazkach. kamuflaż zrobię jak mi dojdzie farbka, a do tego czasu podziałam z wieżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Wyglada miodnie ....pod wzgledem detali moja czworka sie nie umywa...niestety. Ciekawe ze malujesz rozne czesci pojazdu osobno... baza wyglada bardzo solidnie i juz jest ladnie zroznicowana. podoba mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 7 Marca 2012 Autor Share Napisano 7 Marca 2012 Góra malowana w drugiej kolejności tylko z tego powodu, że nie miałem założonych tylnych klap błotników, gdyż inaczej bym nie wsunął górnej części gąsek. Tylko teraz nie wiem czy jeszcze zrobić jakąś małą modulacje bazowego koloru przed położeniem kamuflażu, czy wystarczy stan jaki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 No wygląda bardzo fajnie. Proponuję wyciągnąć detale rozjaśnioną farbą. Będzie je potem wyraźniej widać i model będzie atrakcyjniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 propozycja dobra tylko jak dojdzie farbka i machnę kamuflaż, oby tylko wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 A ten bazowy Ci sie skonczył? Bo to do niego należy dodać białego i wszystkie wystające drobiazgi na górnych powierzchniach wyciagnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 bazowy się nie skończył, tylko będę robił trójkolorowe kamo, więc dopiero po tym porozjaśniam te elementy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi