simpl Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 wspomniane wcześniej wydechy: przed: po: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Jeśli chodzi o spawy, to nie wiem gdzie maja byc, wiem natomiast że bardzo fajnie się je robi z masy modelarskiej wamodu, lub podobnych. Robisz cieniutkie wałeczki z masy, wciskasz je w miejsce gdzie ma byc spaw,a potem wyciskasz fakturę spawu. Pamiętaj że spaw wygląda jak by sie składał z takich półkolistych fal. W moim warsztacie tak własnie robiłem spawy na teciaku: viewtopic.php?f=87&t=29554&start=75 A błotniki i reszta kw bardzo fajnie zaczynają wyglądac. Również jestem zwolennikiem waloryzacji własnymi środkami, więc będę zaglądał i w miarę możliwości pomagał Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 18 Lutego 2012 Autor Share Napisano 18 Lutego 2012 W ostatnim tygodniu wolny czas był dla mnie towarem deficytowym więc postępy nieduże. KW aktualnie wygląda tak: Proszę komentować radzić i podpowiadać. jutro będę miał trochę wolnego czasu to może coś przy nim posiedzę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Hej.Widze ze jedziesz ostro z tematem.Merytorycznie nie pomoge ale rdza wyglada dziwnie tzn. pomaranczowo.Bedziesz filtrowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Z merytoryką u mnie krucho na temat Rosyjskich cudów technologi ale mi się bardzo podoba... poza tym o czym już pisał kolega powyżej... gąski i zacieki mi podchodzą ale wydechy jakieś takie dziwne. Pozwodzenia w dalszej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Bardzo ładnie wyszedł. Tylko te wydechy mnie nie przekonują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Kolor rdzy za jasny. A na wydechach to już nieakceptowalny. Czym ta rdzę robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 18 Lutego 2012 Autor Share Napisano 18 Lutego 2012 - rdza rdzy nie równa - już przefiltrowany na ciemniejszy - pastela starta na świeżą farbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Całkiem fajnie Ci to wychodzi kolego Simpl. Rdza rzeczywiście trochę zbyt jaskrawa i dająca po oczach, ale jeśli już ją podrasowałeś to super. Bardzo ładnie siadł wash, przez co pojazd sprawia wrażenie naprawdę ciężkiego. Niecierpliwie czekam na kolejne fotki! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Mógłbyś się jeszcze pokusić o rozpocznie lampy i wypełnienie jej czymś przezroczystym. Ją używam Vallejo Still Water. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 18 Lutego 2012 Autor Share Napisano 18 Lutego 2012 Bazylms bardzo bym chciał lecz niestety i tak nadszarpnąłem mój budżet "budując" warsztat modelarski. Ostatnio zamówiłem kilka brakujących rzeczy i na razie kończę z wydawaniem kasy przynajmniej do następnej wypłaty. W przyszłości na pewno zaopatrzę się w ten specyfik. Na razie lampa zostanie pomalowana chyba że wymyśle inny patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 No oczywiście kasa to problem. Jest jeszcze opcja z kawałkiem przezroczystej ramki, z której robi się soczewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 18 Lutego 2012 Autor Share Napisano 18 Lutego 2012 Reflektor poprawiony. został wydrążony pomalowany odbłyśnik i przyklejona szybka z plastiku z wytłoczki na leki. Wykorzystałem materiał nie modelarski ponieważ jest to mój drugi model i nie mam uzbieranego złomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 I już jest dużo lepiej. Świetnie że dałeś się przekonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 18 Lutego 2012 Autor Share Napisano 18 Lutego 2012 Mam dylemat. Chciałem zamontować śruby rzymskie naciągające liny holownicze ale nie mogę znaleźć jak wyglądało ich mocowanie do kadłuba w wersji z przykręcanymi dodatkowymi ekranami. Macie może jakieś zdjęcie lub sugestie jak to mogło wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Zacząłem dorabiać jakieś graty. Wszystko od podstaw.(nie jest to ostateczna wersja) Mile widziane pomysły podpowiedzi i rady: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Może i to już będzie jątrzenie z mojej strony, ale uważam, że niektóre rdzawe zacieki są nadal zbyt jasne, a rdza na gąsienicach zbyt wyrazista i przez to pojazd wygląda jakby stał dłuższy czas bezczynnie pod chmurką. Może spróbowałbyś jeszcze coś z tym zrobić, bo reszta pojazdu naprawdę wygląda bardzo fajnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Witam Korniku. Powalczyłem trochę z suwakami w jednym ze znanych programów graficznych i teraz u mnie na monitorze rdzawe odcienie najbardziej odpowiadają tym na czołgu. Zieleń natomiast jest na modelu nieco mniej intensywna w stosunku do tej na prezentowanym zdjęciu. Mam nadzieję, że u Ciebie wygląda to podobnie. Jak teraz oceniasz ten kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 No już teraz wygląda super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Sam nie wiem co myśleć. Jeśli to tylko kwestia zdjęć, to rdzawe zacieki by przeszły, ale gąsienice nadal wyglądają jakby pojazd był długo nie używany i jednocześnie wystawiony na niszczycielskie warunki atmosferyczne. Drugą sprawą jest kwestia obić lakieru. Są zbyt plamowate, a rdza w ich wnętrzu sprawia niestety wrażenie namalowanej. Lepiej byłoby już gdybyś zostawił je w samej ciemnej stali bez rdzawych wykwitów. Liny i ich zaczepy lepiej wyglądałyby w nieco ciemniejszym metalizerze lub przynajmniej potraktowane washem. Łopatę natomiast przydałoby się nieco zużyć i przede wszystkim porządnie zwashować. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Liny i ich zaczepy lepiej wyglądałyby w nieco ciemniejszym metalizerze lub przynajmniej potraktowane washem. Łopatę natomiast przydałoby się nieco zużyć i przede wszystkim porządnie zwashować. Wszystko w swoim czasie Korniku. tak jak napisałem kilka postów wyżej (nie jest to ostateczna wersja) są to dopiero zrobione elementy. Lina to sznurek-nitka kupiona w pasmanterii i tylko wklejona w plastikowe końcówki (oryginalna cała plastikowa złamała się przy próbie wyginania) Łopacie zamierzam dodać metaliczne obdarcia lakieru na ostrzu szpadla i ubrudzić trzonek to samo tyczy się śrub rzymskich lin - postaram się aby wyglądały na bardziej zużyte. Niestety dziś nie dałem rady posiedzieć przy modelu ale mam nadzieje że w drugiej połowie tygodnia nadrobię zaległości. Jestem wdzięczny za doping, ciepłe słowo i rady wszystkim obserwatorom a zwłaszcza tobie kornik_69 i tobie pankot13 a także bazylms za motywacje do dopieszczania detali. Na prawdę to doceniam i dziękuję. Zachęca mnie to do dalszej intensywnej pracy i nieustającego pogłębiania wiedzy. Pozdrawiam Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 6 Marca 2012 Autor Share Napisano 6 Marca 2012 Witam po dłuższej przerwie. W ostatnim czasie kompletnie nie miałem czasu dla modelarstwa i dla tego postępów przy KW nie było. Wczoraj wieczorem udało mi się znaleźć chwilę i trochę umorusałem czołg. Chciałem żeby wyglądał na mocno zakurzony jak np po przejeździe drogą czołgową. Lubie jak taki sprzęt prezentowany jest w bardzo zniszczonych i brudnych obliczach i po prostu nie mogłem się oprzeć aby spróbować swoich sił. Oto wyniki moich zmagań z materią: Pozdrawiam Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Coraz ciekawiej KV zaczyna wyglądać. Nie psikałeś czasami lakierem po pigmentach? Po ich barwie odnoszę wrażenie,że chyba tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Też mi się wydaje, że kolega zastosował matowy lakier na pigmenty. Kurz stał się strasznie rudy. Jak ziemia w Wietnamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi