Skocz do zawartości

Zapomniany sherman - 1:35

lulu

Rekomendowane odpowiedzi

Mój pierwszy model, który zrobiłem wiele lat temu, testowałem na nim wszelkie techniki modelarskie, nadawał się tylko do zasypania śniegiem, który zresztą także testowałem na tym shermanie pierwszy raz

Podstawka zrobiona trochę na szybko, co szczególnie widoczne na słabej figurce

pzdr modelarzy

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

4.JPG

6.JPG

7.JPG

8.JPG

No to ja pierwszy .

Brakuje mi trochę umiejscowienia w czasie. Czyżby Ardeny?

Śnieg skutecznie zakrył malowanie i tym podobne rzeczy. Z jednej strony to przecież normalne, ale z drugiej powoduje, że model staje sie troszkę powiedzmy "bezwyrazowy".

Podoba mi się niemiaszek .

W sumie scenka całkiem przyjemna, ale brakuje jakiejś "wisienki na torcie".

Fajna ławka.Śnieg niczego spobie tylko ta trawa za zielona jak na zimę. Nie wiem czy taka senka mogła by mieć miejsce ale niczego sobie. Mimo to trochę goła ta podstawka, mogłeś dać jakieś krzewy/drzewko.

już się tłumaczę

- umiejscowienie w czasie? nie wiem, mogą być Ardeny hehe

- nie lubię zimowych dioramek bo właśnie kryją całe piękno, tą zrobiłem bo nie wiedziałem co zrobić z shermanem

- nie inwestowałem czasu i pieniędzy na wisienkę i na krzaczki czy drzewko

- faktycznie trawka za zielona (ale anomalie pogodowe się zdarzają

- niemiec na prawej dłoni ma jakieś paski coby mógł palca włożyć

pozdrawiam panowie

Witam

Ja tam powiem, że sama koncepcja zimowej scenki ze zniszczonym Shermanem mi się podoba, choć musisz przyznać, że zniszczony, porzucony wrak czołgu w dość sielankowym otoczeniu nienaruszonej ławeczki, słupków (nie wiem czy jest na nie jakieś fachowe określenie) i drogowskazu wygląda trochę groteskowo. Trochę tak jakby była to jakaś artystyczna instalacja lub pomnik do podziwiania w parku.

Przydałoby się albo nieco bardziej "ufrontowić" całą scenerię (wandale wiedzieliby co zrobić z ławką ) i ożywić ją większą ilością elementów. Trawa rzeczywiście zbyt wiosenna. Czyżby śnieg na 3 maja, jak w zeszłym roku u nas ?

Tym niemniej uważam, że scenka ma potencjał i gdyby znalazła się w dziale warsztat zamiast w galerii, to gorąco kibicowałbym pracom nad jej wykończeniem.

Pozdrawiam

Kornik

Masz racje kornik_69, trochę groteskowo lightowo podchodzę do tematu. dzięki.

No i złomiarze mogli się zjawić, ja mam motto, że "wszystko mogło się zdarzyć"

• 4 weeks later...