lulu Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Mój pierwszy model, który zrobiłem wiele lat temu, testowałem na nim wszelkie techniki modelarskie, nadawał się tylko do zasypania śniegiem, który zresztą także testowałem na tym shermanie pierwszy raz Podstawka zrobiona trochę na szybko, co szczególnie widoczne na słabej figurce pzdr modelarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 No to ja pierwszy . Brakuje mi trochę umiejscowienia w czasie. Czyżby Ardeny? Śnieg skutecznie zakrył malowanie i tym podobne rzeczy. Z jednej strony to przecież normalne, ale z drugiej powoduje, że model staje sie troszkę powiedzmy "bezwyrazowy". Podoba mi się niemiaszek . W sumie scenka całkiem przyjemna, ale brakuje jakiejś "wisienki na torcie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Fajna ławka.Śnieg niczego spobie tylko ta trawa za zielona jak na zimę. Nie wiem czy taka senka mogła by mieć miejsce ale niczego sobie. Mimo to trochę goła ta podstawka, mogłeś dać jakieś krzewy/drzewko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Figurka ładna, co do podstawki - trawa za zielona. Niemcowi zrób rękawicę na prawej dłoni-zima jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulu Napisano 21 Lutego 2012 Autor Share Napisano 21 Lutego 2012 już się tłumaczę - umiejscowienie w czasie? nie wiem, mogą być Ardeny hehe - nie lubię zimowych dioramek bo właśnie kryją całe piękno, tą zrobiłem bo nie wiedziałem co zrobić z shermanem - nie inwestowałem czasu i pieniędzy na wisienkę i na krzaczki czy drzewko - faktycznie trawka za zielona (ale anomalie pogodowe się zdarzają - niemiec na prawej dłoni ma jakieś paski coby mógł palca włożyć pozdrawiam panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Calkiem fajny projekt :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Szkoda go na tej dioramie ale wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Witam Ja tam powiem, że sama koncepcja zimowej scenki ze zniszczonym Shermanem mi się podoba, choć musisz przyznać, że zniszczony, porzucony wrak czołgu w dość sielankowym otoczeniu nienaruszonej ławeczki, słupków (nie wiem czy jest na nie jakieś fachowe określenie) i drogowskazu wygląda trochę groteskowo. Trochę tak jakby była to jakaś artystyczna instalacja lub pomnik do podziwiania w parku. Przydałoby się albo nieco bardziej "ufrontowić" całą scenerię (wandale wiedzieliby co zrobić z ławką ) i ożywić ją większą ilością elementów. Trawa rzeczywiście zbyt wiosenna. Czyżby śnieg na 3 maja, jak w zeszłym roku u nas ? Tym niemniej uważam, że scenka ma potencjał i gdyby znalazła się w dziale warsztat zamiast w galerii, to gorąco kibicowałbym pracom nad jej wykończeniem. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Jestem ciekaw co z gąskami do tego Shermana chyba złomiarze tam byli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulu Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 Masz racje kornik_69, trochę groteskowo lightowo podchodzę do tematu. dzięki. No i złomiarze mogli się zjawić, ja mam motto, że "wszystko mogło się zdarzyć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Ja mam gąsienice gumowe jak chcesz to wyślij na odpowiedź na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulu Napisano 22 Marca 2012 Autor Share Napisano 22 Marca 2012 dzięki jakub97, celowo nie dałem gąsek, mam też te gumowe. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 aha to spox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi