Markuz Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Witam! Długo zwlekałem z moja trzecią galerią na forum - planowałem wykonać małą podstawkę ale jakoś się nie złożyło. W między czasie rozpocząłem bardzo wymagający projekt czyli 7TP. A na dodatek z początkiem roku przypałętały się choróbska które skutecznie zniechęcają do modelarstwa. W końcu jednak zebrałem się w sobie i wykonałem zdjęcia KW-2 którego rozpocząłem składać w październiku 2011 i po kilku przygodach jakoś udało mi się dobrnąć do końca. Tutaj warsztat W projekcie tym pokusiłem się o waloryzację modelu własnymi siłami w postaci zagospodarowania przedziału silnikowego i pootwierania prawie wszystkiego co się dało. Przetestowałem zimowy kamuflaż kładziony na lakier do włosów. Wyszedł mocno sfatygowany ale takie było zamierzenie. Zdjęcia poniżej. Miłego oglądania. Kilka zbliżeń. I na koniec cała rodzinka KW Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Piękna robota Marcinie! Według mnie jest najlepiej i najciekawiej wykonany z całej trójki. Wspaniale udało Ci się oddać jego ciężar i masywność. Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) Pięknie. Gratuluje. Edytowane 24 Lutego 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Calkowicie zgadzam sie z kolega.Podobaja mi sie efekty widoczne na zblizeniach. Jednak wizja modelu brudnego i zuzytego pojazdu ma w sobie to cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Marcin, model wyszedł ci bardzo ładnie. Na tych zbliżenia rdza i ogół wygląda bardzo naturalnie. Ale mi poprzeczkę dźwignąłeś - w tym roku na pewno zacznę mojego tylko uporam się z tym Granatem. Czyżbyś się przesiadł na 1/35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michukosa Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Świetny! Chociaż dla jednych w sam raz, a dla drugich zbytnio zajechany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Model Ci wyszedł bardzo realistycznie. Jak dla mnie cała rodzinka KV wygląda super. Gratuluję udanej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Dziękuję wszystkim za miłe słowa i cieszę się że model się spodobał. ... Czyżbyś się przesiadł na 1/35?Krzysztof skala 1:48 jest priorytetowa. Na 1:35 przesiadłem się tylko ze względu na brak modeli w mojej ulubionej skali i tylko w tematyce wrześniowej.PS. Ten KW jest przecież w 1:48 PS2. Piotr dzięki za info na PW. Na pewno się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Wiem że jest w 1/48, ale teraz dłubiesz przy 7tp i stąd moje przypuszczenia co do zmiany skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Swietna kolekcja. A sam modelik miodzio. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Krzysztof skala 1:48 jest priorytetowa. Na 1:35 przesiadłem się tylko ze względu na brak modeli w mojej ulubionej skali i tylko w tematyce wrześniowej. O... i trafiłeś w sedno. Brak dobrych polskich modele w mniejszych skalach żeby chociaż w 1:35 były fajne a to . Do tego szkoda że 1:48 jest tak mały wybór tylko te szwaby jankesi i czerwoni II wojny. Moje marzenie to świetne modele polskiej broni panc. od początków do dzisiaj. Może chociaż wrzesień mógłby się spełnić jakby zrobili nowiutkie modele 1:48 tak jak Ford T z RPM-u albo poprawili swoje wyroby 1:35. Tak z ciekawości czemu niema modeli współczesnych w 1:48? Co do modelu jestem za cienki aby komentować różne techniki i takie tam ale powiem że bardzo mi się podoba chodź dla mnie jest trochę za dużo zacieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi