Robert Ostrowski Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Dziękuję Mikołaj, a ktoś robi kalki do tych malowań? Jeszcze nikt ale Adam /Pepsi Adam/ już nad tym na bank pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2012 Już się pojawiły Biorę komplet do swojego następnego MiGa-29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Już się pojawiły Gdzie, co i jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Już się pojawiły Gdzie, co i jak ? viewtopic.php?f=59&t=33424&hilit=nowe+migi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Lipca 2012 Autor Share Napisano 8 Lipca 2012 Kalki już położone Dysze też gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Jest czaad! Napisz jak malowałeś dysze :q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Malowanie pierwsza klasa, te poprawki malarskie z oryginału wyglądają po prostu bombowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Lipca 2012 Autor Share Napisano 8 Lipca 2012 Jak pomalowałem dysze: Najpierw Surfacer i czarny gloss od Gunze. Chociaż mi wyszedł bardziej semi-gloss, może nie potrafię jeszcze tym malować. Zasadnicze farby to metalizery Model Master: Titanium, Gunmetal, Jet Exhaust, Burnt Metal i Magnesium. W zasadzie wszystkie kolory na dyszach to mieszanki, trzeba dobrać na oko. Dodam tylko że Burnt Metal sam w sobie wygląda słabo, ale domieszany do czegoś daje super kolor. Jaśniejsze blaszki dyszy po wyschnięciu pociągnąłem jedną warstwą Tensocrom Kerosene z pędzla. Po położeniu każdego koloru kładę pędzlem sidolux. Generalnie suchy pędzel Steelem był na wszystko. Przez to zniknęło trochę błysku po sidoluxie i elementy nabrały takiego bardziej metalicznego wyglądu. Po suchym pędzlu i wnętrza dysz nie lakierowałem. Polecam spróbować, bo na zdjęciach nie wyglądają tak metalowo jak w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Lipca 2012 Autor Share Napisano 8 Lipca 2012 Nie wiem. Gapiostwo :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Malunek wyszedł Ci Adam pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Dobrze Robert prawi, malowanie ładne. Teraz tylko zachowaj ostrożność na linii "dobre ślady eksploatacji"-"modny model" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 ..."dobre ślady eksploatacji"-"modny model" Mikołaju widzę poraz kolejny ,że strasznym przeciwnikiem łosza jesteś ,w/g mnie to żadna moda a bardzo przydatna technika modelarska która przybliza model do repliki a nie plastikowej zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Hmm... Robert, a czy w moim poście było coś o łoszu? Ale jeśli już o tym - tak w ogóle to nie o samego łosza chodzi a o schematyzm jego stosowania. W tej chwili MiG jest fantastyczny, a ja uważam, że łosz winien być stosowany z umiarem i dużą rozwagą. Zwróć uwagę na Wildcata Mosesa - elegancko wszystko wyszło bez kąpieli łoszowych. Popatrz też jak koledzy często narzekają - a tu nie weszło, a tam weszło za bardzo, a tu nie mogłem zmyć, a tam wyżarło farbę itp. Nabłyszczenie powierzchni przed łoszem w zasadzie utrudni wszelkie inne prace o subtelniejszym charakterze które można czynić na matach. Podsumowując - stosować owszem, ale bez ulegania schematowi. Poza tym wzywam do lotniczych aktualizacji, co to w ogóle ma być, Sokół na avatarze, Złoty w podpisie, Foka na Antarktydzie, nieładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Poza tym wzywam do lotniczych aktualizacji, co to w ogóle ma być, Sokół na avatarze, Złoty w podpisie, Foka na Antarktydzie, nieładnie! Churchila zaczełem w pancernych/wspólny warsztat z innymi kolegami/ Mikołaj po łoszu dajesz mat i dalej możesz sie bawić jedno w drugim nie przeszkadza ,a łosz jak każda technika wymaga obeznania ,rozwagi w jej stosowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Lipca 2012 Autor Share Napisano 28 Lipca 2012 Witam. Pewnie część z Was będzie zawiedziona, ale niestety nie dołożę już więcej zdjęć do tego wątku. Galerii też nie będzie. Odbiorca naciskał i nie zdążyłem zrobić żadnych zdjęć przed spakowanie i wysłaniem modeli. Na pocieszenie dodam, że w swojej szafie też mam ten zestaw i z pewnością za jakiś czas stanie on na mojej osobistej półce ;) Niemniej serdecznie dziękuję za pomoc okazaną mi w tym wątku i przez PW. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi