Michał96 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Cześć. No i model skończony . Model to stara, wszystkim znana tamka w 1/35. Sklejona była rok temu, jednak postanowiłem zmyć z niej farbę i zrobić od nowa. Jest to moja pierwsza robota, z takimi zmianami-dużo elementów zrobiłem samemu, m.in zimmerit, który nie jest idealny. Wiaderko z puszki, paka i pokrowiec na mg to mokra chusteczka pokryta wikolem. Worek to patent Grześka z pończochą. Całość malowałem aerografem, tradycyjnie pactrami. Wash czarnobrązowy olejny, dałem też filtry. Brudzenie pigmenty Vallejo. No nie mogło zabraknąć małej winetki. Dziękuję bardzo wszytkim za pomoc, szczególnie Twitchowi Udostępnił wiele ciekawych i pomocnych mi zdjęć. Aha dodam jeszcze, że gąski nie są aż tak żółte jak na zdjęciu. W realu mają kolor piaskowy. Nie wiem czemu apart wyjaskrawia zawsze piaskowe pigmenty Warsztat viewtopic.php?f=87&t=31669 Tak to wyglądało przed malunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Wyszło to bardzo ciekawie. Nie będę komentował wykonania zimmeritu, bo sam jeszcze tego nie robiłem, więc nie wiem jak to się je, więc byłbym niesprawiedliwy oceniając cię. Uważam, że najpierw trzeba spróbować soś zrobic samemu aby docenić czyjś trud. Ale coś mi się wydaje, że trochę mało pigmentów dałeś na widoczną pomiędzy brakującymi blachami część gąsienicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Gratuluję ukończenia modelu.Worek to pantent bodajże kolegi Adrianowa.Ogólny wygląd wypada całkiem pozytywnie. Co następne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Biorąc pod uwagę jak skończył moja pantera to Ty zrobiłeś majstersztyk... a tak poważnie to spisałeś się, jak na ten model i ilość niedoróbek w nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 11 Marca 2012 Autor Share Napisano 11 Marca 2012 Dzięki bardzo. Kurcze, ulżyło mi po tym modelu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Jak na pierwszy zimmerit własnej roboty to wyszło nieźle. Mój był o niebo gorszy. Gdybyś nie robił odprysków to nie było by widać jego grubości. Mimo to jak dla mnie jest akceptowalny (następny zrobisz cieńszy) Panterka wyszły zgrabnie tylko te chusteczki,których zwolennikiem nie jestem (chyba,że trzeba ukryć jakiegoś babola nie do usunięcia) Tak,że oprócz tych chusteczek wyszło fajnie. Bierz się za następny warsztat.Bez chusteczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Model bardzo ładny zimerit też nie najgorszy. Jedyne co widzi m się poprawić to te odpryski zimeritu- pancerz powinien być chyba w kolorze podkładu chyba był czerwony??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Generalnie fajnie to wyszlo, co do zimmerytu to nie jest idealny, widzialem w warsztacie ze bardzo sie starales i za to gratulacje, calosc w odbiorze bardzo pozytywna :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 13 Marca 2012 Autor Share Napisano 13 Marca 2012 Dziękuję za komentarze Co do zimmu to wiem, jest grubawy, ale trudno. Z tymi odpryskami zimmeritu to widziałem kolory szary i czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi