math Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Witam, Nadeszta ta wielkopomna chwila w ktorej chcialem przedstawic wynik moich ostatnich poczynan z tym dosc niefortunnym modelem. Na temat jakosci tego zestawu w porownaniu do reszty Pz IV Dragona rozmawialismy w moim warsztacie. No detal w tym zestawie jest jaki jest. Kilka osob prawie naklanialo mnie do zarzucenia tego projektu (albo wyrzucenia:), ale nie poddalem sie ...bylem twardy jak stal zbojnickiego noza (w koncu jestem z Podhala:) i o to wynik. Staralem sie wycisnac ile moglem, choc pewnie moglbym wiecej. Dzieki wszystkim za pomoc i cenne uwagi podczas konstrukcji. Dla zainteresowanych i potomnych warsztat mozna znalesc pod linkiem: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=30134 Milego ogladania. I nieco detali: A teraz czas sie zabrac za nastepny zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Super.Podoba mi sie model,zdjecia tez.Najlepsze sa moim zdaniem obicia.Na zoomach wygladaja bardzo dobrze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuchvik Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 ...miod, malina z kazdej strony...wszystko mi sie podoba; detal, camo, obicia ect ect. sam Porta by nim pewnie nie pogardzil, a i ja tez bym sobie chetnie takiego ukulal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Oj tam zaraz wyrzucić. Kupa dobrej roboty wpompowana w ten model. Malowanie, odbicia i budzenie jak się patrzy. Z przyjemnością będę śledził twój następny warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Bardzo fajny a jak zrobić obicia czy rdzę? Ja tak się pytam bo nie jestem jeszcze takim bardzo dobrym modelarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Bardzo mi się podoba szczególnie obicia . Piękny model wyskrobałeś z tego zestawu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Świetna czwóreczka . Elegancko wyszło Ci brudzenie podwozia i układu jezdnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxsimus Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Bardzo fajna praca gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Model świetny. Ładne, zróżnicowane brudzenie i obicia. Aż mnie naszło aby sobie popełnić w przyszłości taką czwóreczkę. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 14 Marca 2012 Autor Share Napisano 14 Marca 2012 Dzieki za mile slowa...zawsze to motywuje do dalszej pracy :Aż mnie naszło aby sobie popełnić w przyszłości taką czwóreczkę. Polecalbym raczej inna czworeczke Ausf H lub J z normalnego zestawu Dragona a nie z tzw. 'orange boxa' (tyle ze nieco drozej...ale poprawniej Bardzo fajny a jak zrobić obicia czy rdzę? Ja tak się pytam bo nie jestem jeszcze takim bardzo dobrym modelarzem. Polecam poszperac na forum, lub w ogole na sieci. Na Youtube mozesz znalesc kilka filmikow jak robic obicia roznymi metodami uzywajac ciekiutkiego pedzelka, gabke lub sol (patrz pod haslem paint chipping). Popatrz tez na filmy instruktarzowe kolegi z forum Reggy'ego. Jest tego sporo wliczajac profesjonalne filmy MIG'a i cala reszte. Ja narazie jestem cienkim bolkiem a nie modelarzem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Fajnie wyszło Gratulacje Obicia i fotki pierwszorzędne... Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Witam! Ochów i achów mi zabrakło, co by mój zachwyt wyrazić! Model piękny. Zrobiony tak jak lubię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Przyjemny model ; ) troche musiałeś powalczyć z tym zestawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 15 Marca 2012 Autor Share Napisano 15 Marca 2012 Przyjemny model ; ) troche musiałeś powalczyć z tym zestawem. Troche powalczylem ale powiem szczerze ze przy odrobinie cierpliwosci nie bylo tak wcale zle...ale wpadki tez byly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 podoba mi się. Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 O a ja przegapiłem galerię. IV bardzo mi się podoba. Tylko tak jak pisałem w warsztacie dołożył bym trochę pigmentów na kołach i górnych płaszczyznach. Chociaż odrobinę kurzu w zakamarkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi