pankot13 Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Witam wszystkich. Zapewne co niektórzy pamiętaja moją sromotną porażkę z wykonaniem zimowego kamo na T-70. Postanowiłem spróbować raz jeszcze. Na ofiarę wybrałem KV-2 z którego zmyłem stare malowanie. Będę walczył aż do upadłego. Tak się na razie prezentuje ofiara moich przyszłych eksperymentów; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Zapowiada się kolejne cudeńcko Z przyjemnością będę kibicował. Ładne spawy zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 17 Marca 2012 Autor Share Napisano 17 Marca 2012 Z tym cudeńkiem to może być różnie Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Bardzo wdzięczny temat sobie wybrałeś do zimowego kamo. Oglądałeś dvd miga o zimowym malowaniu może? Bardzo fajnie pokazuje tam jak efekt takiej trójwymiarowości białego uzyskać. Myślę , że taki spec jak Ty na pewno sobie poradzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 17 Marca 2012 Autor Share Napisano 17 Marca 2012 Tak.Mam to DVD od Krzyśka. Stąd właśnie ten pomysł na zimowe malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 No Kolego Piotrze wybrałes sobie wdzięczny obiekt to zimowego malowania ,jestem pewny ,ze w twoim wykonaniu ten piekny czołg będzię wygladał rewelacyjnie Oczywiście kibicuję i będę czesto zagladał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Piotrek, Ja jeszcze nie zaczalem swojego a Ty juz jestes w polowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 17 Marca 2012 Autor Share Napisano 17 Marca 2012 Piotrek, Ja jeszcze nie zaczalem swojego a Ty juz jestes w polowie Czy jakaś firma produkuje same grille fototrawione do KV-2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 same grille to nie wiem. Te z Edka sa razem z kilkoma innymi duperelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 17 Marca 2012 Autor Share Napisano 17 Marca 2012 A numer zestawu może pamiętasz Mateusz? OK już znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Może trzeba było coś nowego zrobić . Trzymam kciuki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Ooooo!!! No to będzie się działo. Moja ulubiona maszyna w twoich rękach - to dopiero będzie KW Jeśli chodzi o same siatki to Aber robi nr zestawu G16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 He, he dobrze że swojego nie rozgrzebałem bo przy takiej konkurencji jak Piotra i Mateusza to mogło by się źle w galerii skończyć. Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 18 Marca 2012 Autor Share Napisano 18 Marca 2012 Dzięki Markuz za namiary na siatki. Krzysiek jak zwykle przesadzasz. Ps. Zamówiłem już siatki i friule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Kolejne cudo się szykuję... miałem niedługo wrzucić KV-2 na warsztat, ale chyba odłożę te plany na przyszłość i coś podpatrzę najpierw u ciebie i Mateusza Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Kolejne cudo się szykuję... miałem niedługo wrzucić KV-2 na warsztat, ale chyba odłożę te plany na przyszłość i coś podpatrzę najpierw u ciebie i Mateusza No spoko...tyle ze u mnie toe jeszcze dluuuuuuuuuga droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 19 Marca 2012 Autor Share Napisano 19 Marca 2012 Kamil to dawaj z tym KV. Może poprosimy admina o wydzielony wątek. Nie wiem co mam zrobić ze starymi przestrzelinami od pocisków. Szpachlować je czy zostawić. Jak myślicie? A tak to kiedyś wyglądało w kolorze; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Ja bym zostawił te ślady po kulach... dodaje klimatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Powiedz jak je zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Powiedz jak je zrobiłeś. Podpisuje się pod tym pytaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 19 Marca 2012 Autor Share Napisano 19 Marca 2012 Wiercone wiertełkami,a później środek wypełniony płynną szpachlą Mr.Hobby. Na krawędziach poszarpania robione tą samą szpachlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Fajny sposób. Co do strzałów-fajnie wygląda ten KV-2 Miga Ciekawe, niby wzorowane na archiwalnym zdjęciu, ale żeby aż tak przebiło? Ciekawe z czego, może jakaś rusznica ppanc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Ja bym zostawił . Ruszaj z tematem , bo ciekaw jestem co znowu "zmalujesz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 No właśnie. Dajesz ze zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 19 Marca 2012 Autor Share Napisano 19 Marca 2012 Ciekawe, niby wzorowane na archiwalnym zdjęciu, ale żeby aż tak przebiło? Ciekawe z czego, może jakaś rusznica ppanc... Michał boczne płyty wieży miały chyba tylko 75mm.W dodatku proste i równiutkie.Tak,że nie było raczej problemu z przestrzeleniem ich. Ruszaj z tematem , bo ciekaw jestem co znowu "zmalujesz" Czekam na siatki z abera.Jutro powinny dojść. Na razie zapodkładowałem koła. No właśnie. Dajesz ze zdjęciami. Zdjęcia masz wstawione Krzysiek. Lepiej idź do garażu i wyciągnij swojego KV na warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi