Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Piotrek...mam pytanie...a tak wogolr to dlaczego przemalowywujesz tego KV? Poprzedni byl calkiem fajny.

• Odpowiedzi 124
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Piotrek...mam pytanie...a tak wogolr to dlaczego przemalowywujesz tego KV? Poprzedni byl calkiem fajny.

Po pierwsze dałem się nabrać na ten wielki napis,którego nie powinno tam być.

No i chciałem zrobić coś w zimowym kamo,a te wielkie gabaryty do tego się świetnie nadają.

Napisano

Cześć!

Widzę kolejne podejście do zimowego kamo , dobrze, że się nie poddajesz. Lakier do włosów czy produkty AK??

Pozdrawiam,

Kuba

Napisano

Raczej będzie to metoda kolegi reggy.

Czyli biały vallejo psikany na lakier połysk i zmywany wodą.

Już to praktykowałem i super wychodzi.

Napisano

Tak Krzysiek to od Friuli.

Ale dam zestawowe niczym się nie różnią.

W sumie friule wyglądają mi na kopie zestawowych.

Zastanawiam się czy ma sens robić jakieś cieniowanie po zimowe kamo?

IMG_0533-001-1.jpg

Napisano

Niby nie, ale wszystko zależy jak mocno chcesz zdzierać. A jak dasz duże zróżnicowanie to pod przetartym będzie widać.

Napisano

to zalezy jak gesto bedziesz kladl farbe i ile bedziesz ja sceral. Ja pos swojego Is'a nie robilem ale byl caly psikany na bialo. Teraz w moim KV prawdopodobnie bede tylko dlatego ze chce robic bardzo zmyte zimowe kamo. wazna uwaga jak go juz psikniesz na bialo akrylem to nie zwlekaj zbyt dlugo ze scieraniem...bo jak akryl zaschnie (uzywalem bialego wodnego Revella) to kicha (ja potem zamiast cieplej wody uzywalem Smirnoffa (zreszta tylko do tego sie nadaje

Napisano

Przyciemnij trochę zieleń, jak dla mnie za jasna.

Napisano

Cieniuj nawet jeśli masz całego zakamuflować. Jeśli tego nie zrobisz model będzie wyglądał jednolicie jak zabawka.

Naprawdę zalecam aby całego wycieniować tak jakby to był jedyny kamuflaż.

Napisano (edytowane)

Zrobiłem małą próbkę białego kamo na tej zieleni i rzeczywiście baza jest do bani.Za jasna jak pisał Rafał.

Dlatego przyprószyłem całość ciemną zielenią.Kamuflaż zimowy chcę zrobić dość mocny dlatego rozjaśnienia porobię tylko na włazach,wizjerach itp.

Dzięki za rady Panowie.

Tak to teraz wygląda;

IMG_0538-001.jpg

IMG_0537-001.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

A to coś nowego będzie bo większość tego typu modeli teciaków są strasznie obdarte i styrane. Sporo będziesz miał roboty przy różnicowaniu koloru ale będzie ciekawie. Obserwuję.

Napisano

aż szkoda go ciaprac wapnem. No ale jak ziomowe to zimowe. Nie wszystkie mogą być tylko w słusznym kolorze bo nudnawo na półce by było.

Napisano

No i piknie wygląda Idealna baza na białe kamo. Dobrze, że go rozjaśniłeś, po wszystkich płukankach mógł jeszcze bardziej ściemnieć. Jakiego koloru użyłeś do tej modulacji? Dodałeś dunkelgelb do bazowego?

Napisano

Aha ok, dzięki Tak mi się twój bt-7 spodobał, więc zamówiłem, a teraz mnie chęć na kv naszła