math Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Piotrek...mam pytanie...a tak wogolr to dlaczego przemalowywujesz tego KV? Poprzedni byl calkiem fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 19 Marca 2012 Autor Share Napisano 19 Marca 2012 Piotrek...mam pytanie...a tak wogolr to dlaczego przemalowywujesz tego KV? Poprzedni byl calkiem fajny. Po pierwsze dałem się nabrać na ten wielki napis,którego nie powinno tam być. No i chciałem zrobić coś w zimowym kamo,a te wielkie gabaryty do tego się świetnie nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Piotr pamietasz jaka farba malowałeś "kawulca"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Przy okazji mam nadzieję, ze masz kilka fotek tego modelu? Chciałbym móc uzyskać taki kolorek na moim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 20 Marca 2012 Autor Share Napisano 20 Marca 2012 Niestety nie pamiętam Robert. Krzysiek parę fotek jest tutaj; http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=29077 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 Prace przygotowawcze zakończone. Model dostał podkład i jest gotowy na kolor bazowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Cześć! Widzę kolejne podejście do zimowego kamo , dobrze, że się nie poddajesz. Lakier do włosów czy produkty AK?? Pozdrawiam, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 Raczej będzie to metoda kolegi reggy. Czyli biały vallejo psikany na lakier połysk i zmywany wodą. Już to praktykowałem i super wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 No to czekam z niecierpliwością. Koła napędowe to chyba Friul? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 Tak Krzysiek to od Friuli. Ale dam zestawowe niczym się nie różnią. W sumie friule wyglądają mi na kopie zestawowych. Zastanawiam się czy ma sens robić jakieś cieniowanie po zimowe kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Niby nie, ale wszystko zależy jak mocno chcesz zdzierać. A jak dasz duże zróżnicowanie to pod przetartym będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 to zalezy jak gesto bedziesz kladl farbe i ile bedziesz ja sceral. Ja pos swojego Is'a nie robilem ale byl caly psikany na bialo. Teraz w moim KV prawdopodobnie bede tylko dlatego ze chce robic bardzo zmyte zimowe kamo. wazna uwaga jak go juz psikniesz na bialo akrylem to nie zwlekaj zbyt dlugo ze scieraniem...bo jak akryl zaschnie (uzywalem bialego wodnego Revella) to kicha (ja potem zamiast cieplej wody uzywalem Smirnoffa (zreszta tylko do tego sie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Przyciemnij trochę zieleń, jak dla mnie za jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Cieniuj nawet jeśli masz całego zakamuflować. Jeśli tego nie zrobisz model będzie wyglądał jednolicie jak zabawka. Naprawdę zalecam aby całego wycieniować tak jakby to był jedyny kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 co racja to racja pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Koledzy maja racje ,cieniuj Piotr normalnie, na pewno nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 28 Marca 2012 Autor Share Napisano 28 Marca 2012 (edytowane) Zrobiłem małą próbkę białego kamo na tej zieleni i rzeczywiście baza jest do bani.Za jasna jak pisał Rafał. Dlatego przyprószyłem całość ciemną zielenią.Kamuflaż zimowy chcę zrobić dość mocny dlatego rozjaśnienia porobię tylko na włazach,wizjerach itp. Dzięki za rady Panowie. Tak to teraz wygląda; Edytowane 28 Marca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 A to coś nowego będzie bo większość tego typu modeli teciaków są strasznie obdarte i styrane. Sporo będziesz miał roboty przy różnicowaniu koloru ale będzie ciekawie. Obserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Moim zdaniem za ciemna, a teraz będzie jeszcze ciemniejsza z każdym etapem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Rozjaśnij go jak bt-7 i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 aż szkoda go ciaprac wapnem. No ale jak ziomowe to zimowe. Nie wszystkie mogą być tylko w słusznym kolorze bo nudnawo na półce by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 29 Marca 2012 Autor Share Napisano 29 Marca 2012 Porobiłem małe rozjaśnienia. Chyba tak to już zostawię; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 No i piknie wygląda Idealna baza na białe kamo. Dobrze, że go rozjaśniłeś, po wszystkich płukankach mógł jeszcze bardziej ściemnieć. Jakiego koloru użyłeś do tej modulacji? Dodałeś dunkelgelb do bazowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 29 Marca 2012 Autor Share Napisano 29 Marca 2012 Dzięki. Michał rozjaśnienia robiłem XF-13+XF-4+XF-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Aha ok, dzięki Tak mi się twój bt-7 spodobał, więc zamówiłem, a teraz mnie chęć na kv naszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi