ArekA Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Witam, jako, że jest to mój pierwszy post na forum, na początek chciałbym się przywitać. Model z założenia miał być eksperymentem i pierwszą próbą malowania zimowego kamuflażu przy pomocy popularnej techniki na lakier do włosów. Sam kamuflaż i cyferki na wieży to SF. Model nie przedstawia konkretnej maszyny. Do tego celu wygrzebałem starego tygrysa jeszcze pędzlowanego pactrami i po tygodniowej kąpieli w różnych specyfikach przystąpiłem do pracy. Wyszło na tyle przyzwoicie, że nie wstydziłem się pokazać efektu na forum. Za jakość zdjęć przepraszam, dopiero raczkuje w niezwykle trudnej dla mnie sztuce fotografii. Gdzie było to możliwe, ratowałem się edytorem graficznym, tak aby w miarę wiernie oddać barwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Witaj na forum. Wszedłeś między Nas jak burza Bardzo ładnie, fajnie wyszło zimowe kamo, jak dla mnie w porządku pobrudzony. Pozdrawiam i czekam na więcej prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZADDAR Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Witam bardzo fajny widać że stargany extra a nie te muzealne łachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxsimus Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Super eksperyment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Bardzo ładnie pobrudzony Tygrysek, ze smokiem... eee, tego... smakiem. Jedyne co mi nie pasuje to za czysty numer na tle brudnej reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Bardzo fanie, podoba mi się. Ubrudzony z wyczuciem i fajnie wyszło zimowe kamo. Mógłbyś coś powiedzieć o składalności i jakości tego zestawu, włśnie ostatnio chciałem go sobie kupić i myślę czy wybrać AVF czy Tamiyę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuchvik Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 ...a jakby go tak jeszcze troche delikatnie pomolestowac na tych snieznobialych plytach pancerza i na wiezyczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekA Napisano 22 Marca 2012 Autor Share Napisano 22 Marca 2012 Wielkie dzięki za wszystkie komentarze! Numery, chociaż w rzeczywistości tak się nie świecą, faktycznie do poprawy. Przelecę w tym miejscu matem i położę szary filtr, powinno być dobrze. Góra też nie jest tak śnieżnobiała. Jest tam trochę odcieni szarości i brązów. Niestety nie widać tego ze względu na jakość zdjęć. Pewnie przez kiepskie oświetlanie. Zestaw składa się bardzo dobrze. Zero szpachli, jak w najlepszych lotniczych Tamiyach. Powierzchnie mają delikatną fakturę i producent zadbał o imitacje spawów. Dodatkowo w zestawie są trawione siatki na grille. Na minus gumowe gąsienice, trudno coś z nich wyciągnąć. Warto zainwestować w toczone lufy, ale to chyba jest akurat standard w tej skali. Niestety nie mam porównania z zestawem Japończyków, nigdy go nie widziałem. Nie ma chyba blaszek, ale za to są plastikowe gąski. Z tego co ludzie piszą po sieci, pod względem jakości miedzy tymi zestawami nie ma dużych różnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuchvik Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 nie jest tak śnieżnobiała a to przepraszam i zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Fajnie wymalowany. O kalkach już wspomniano. Wyrzutniki granató dymnych z tyłu wydawałymi się niepomalowane, ale chyba są choć na bardzo jednolity kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Bardzo zacny model. ps wydechy mozna by troche przykopcic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Powiedziałbym nawet że wypaliłeś z tym tematem ( i jego zawartością ) jak Tiger w zadek Sherman'a . Jeżeli co poniektórzy koledzy nie będą mieli nic przeciwko to ośmielę się powiedzieć że pozamiatałeś nas pierwszym postem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekA Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 Jeszcze raz dzięki za komentarze. Wyrzutnie jak najbardziej pomalowane, prysnąłem białym, później szary wash, zapomniałem o tym i tak już zostało. Rzeczywiście na zdjęciu wygląda trochę jak goły plastik. Następnym razem trzeba będzie zwracać większą uwagę do takich drobnych szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi