Skocz do zawartości

VW Kdf. 1 Typ 82 „Kübelwagen” 1:35

adweb87

Rekomendowane odpowiedzi

Myślałem o tym, ale nie wiem czy będzie pasować to w końcu pustynia... Przeglądałem różne zdjęcia z pustyni El Alamein i nie znalazłem na nich żadnych krzaków.

Jak masz to postaw jakieś skrzynki ,karnistry,drogowskaz, itp.są często w różnych zestawach doradził bym ci jakąś palmę ale jej samodzielne wyl=konanie potrafi być kłopotliwe a kupienie gotowca wątpliwej jakości finansowo się nie oplaca tak też może być w końcu to pustka po horyzont.Pozdrawiam.

Możesz zrobić stertę "czegoś" przykrytego plandeką w celu zabezpieczenia przed piaskiem i w ten tani sposób zapełnisz miejsce na podstawce.

Możesz zrobić stertę "czegoś" przykrytego plandeką w celu zabezpieczenia przed piaskiem i w ten tani sposób zapełnisz miejsce na podstawce.

Bardzo ciekawy pomysł, pomyślę nad tym. Dzięki Kolego.

Witam

Przerabiałem już kiedyś ten zestaw i bez wahania mogę napisać że jest straszny... sam kubeł prezentuje się po złożeniu całkiem fajnie jak się go jeszcze dobrze zmaluje to jest git ale te "gratisy" do niego to jest totalna porażka... namiot bym wywalił i faktycznie jak już ktoś pisał spróbowałbym go zrobić samemu nie jet to nic trudnego (można wykonać szkielet z kawałków ramek i położyć na to chusteczkę namoczoną w wikolu) no i ci dwaj nieszczęśnicy... italeri stwierdziło macie chłopaków do kompletu róbcie sobie pod górkę... radiotelegrafista ma strasznie słabe spasowanie swojego ciała no i jeszcze utrudnienie w postacie braku koszulki no bo przecież na ciele nie mamy śladów po doczepieniu rąk

Szkoda że ty tak nie stwierdziłeś i nie zaszpachlowałeś mu tych śladów widzę też że ma "rozcięty brzuch" łączenie korpusu z tym na czym siedzimy... o ile dobrze widzę to na jednej dłoni pozostawiłeś mu nadlewki na palcach.

Nie jestem mistrzem w figurasach ale te oczy bym próbował poprawić bo teraz wygląda jakby miał wytrzeszcz i chyba zapomniałeś o brwiach ale z tym to nie jestem pewien bo słabe zdjęcie (ja jak już jestem zmuszony zmalować jakąś facjatę to oczy malowałem zaostrzoną wykałaczką)

Ogólny odbiór scenki jest sympatyczny tylko faktycznie jak koledzy pisali to jakieś klamoty by się przydały... ja bym ci zaproponował dać jakiś karabin na stół bo wiesz nie znasz dnia ani godziny jak wróg nadjedzie żeby rozjechać twój namiot

Może daj jakieś kępki trawy z pociętego pędzla ? nie będziesz musiał nawet malować

coście się ludzie uparli na te krzewy ,kępki i inne żielsko na pustyni no po co sie pytam a poważnie propozycja z jakimiś klamotami przykrytymi plandeką to najlepsze co możesz zrobić i najprostsze.Pozdrawiam>

Zgadam się z Kolegami co do tych klamotów. Może to być ciekawe, co do roślinności to nie będę robił bo to pustynia. A karabin jest, tylko leży w aucie, ale Kolega Twitch ma rację przeniosę na stół.

• 3 weeks later...

Długo nie zaglądałem tutaj, ale miałem sporo zajęć na uczelni. Myślałem także co zrobić ciekawego na dioramce. Otóż postanowiłem wstawić kilka beczek 200l, kanistry, skrzynki po pancerfaustach, a także pomyślałem o dostawieniu jeszcze jednej radiostacji, albo czegoś podobnego, oraz ustawienie masztu radiowego. Chcę zrobić coś w rodzaju stacji nadawczo-nasłuchowej. Co Wy o tym myślicie??

W sumie Kolega ma racje, nie pomyślałem o tym. To w takim razie inne skrzynie wylądują na pustynnym piachu.

• 5 weeks later...

Zakupiłem je na allegro: http://allegro.pl/beczka-200l-niemiecka-rb-35d17-i2356506385.html . Tak to są RB, cały sprzęt od jednego producenta (tylko skrzynie są od T-34 Zvezda). Podoba mi się wykonanie, dokładność wykonania, w rzeczywistości jeszcze lepiej wyglądają. Serdecznie je polecam.

• 1 month later...

No i elegancko!

Możesz lekko przykurzyć beczki u góry jakimś piaskowym imitując piaszczyste naloty których na pustyni jest pod dostatkiem.

Ogólne wrażenie bardzo pozytywne.

Białe krzyże były malowane tylko na kanistrach z wodą.

Jeśli były z benzyną bądź olejem były bez krzyży. Jeśli autor miał zamiar umieścić na dioramce kanistry z benzyną (obok beczek dość logicznie by to wyglądało) to jest to prawidłowe.

Pozdrawiam

Białe krzyże były malowane tylko na kanistrach z wodą.

Jeśli były z benzyną bądź olejem były bez krzyży. Jeśli autor miał zamiar umieścić na dioramce kanistry z benzyną (obok beczek dość logicznie by to wyglądało) to jest to prawidłowe.

Pozdrawiam

Wszystko co napisałeś jest to racja... tylko powiedz mi szczerze.

Jesteś brytyjskim żołnierzem który natrafia na ten sielankowy obóz... nie pokusiło by cię żeby puścić serie w te kanistry i beczki żeby wszystko zmieść z powierzchni ziemi ??

Wydaje mi się że jeżeli takie założenie miał autor to właśnie posłał tych biednych niemiaszków na śmierć...

Może jakiś namiocik nad tymi beczkami i kanistrami ??

Witam.

Kiedyś oglądałem program, w którym sprawdzano czy można zdetonować zbiornik paliwa w samochodzie strzałem z karabinu i ... Nic się nie stało. To po prostu mit. Prawdopodobnie podobnie byłoby z tymi kanistrami. Trzeba byłoby rzucić granata między te beczki, żeby eksplodowały.

Witam.

Kiedyś oglądałem program, w którym sprawdzano czy można zdetonować zbiornik paliwa w samochodzie strzałem z karabinu i ... Nic się nie stało. To po prostu mit. Prawdopodobnie podobnie byłoby z tymi kanistrami. Trzeba byłoby rzucić granata między te beczki, żeby eksplodowały.

O właśnie granacik

Nie czepiam się ale można by przykryć delikatnie czymś to składowisko... nie całkowicie bo ładnie zmalowane ale troszkę.