adweb87 Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Myślałem o tym, ale nie wiem czy będzie pasować to w końcu pustynia... Przeglądałem różne zdjęcia z pustyni El Alamein i nie znalazłem na nich żadnych krzaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Jak masz to postaw jakieś skrzynki ,karnistry,drogowskaz, itp.są często w różnych zestawach doradził bym ci jakąś palmę ale jej samodzielne wyl=konanie potrafi być kłopotliwe a kupienie gotowca wątpliwej jakości finansowo się nie oplaca tak też może być w końcu to pustka po horyzont.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Możesz zrobić stertę "czegoś" przykrytego plandeką w celu zabezpieczenia przed piaskiem i w ten tani sposób zapełnisz miejsce na podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Możesz zrobić stertę "czegoś" przykrytego plandeką w celu zabezpieczenia przed piaskiem i w ten tani sposób zapełnisz miejsce na podstawce. Bardzo ciekawy pomysł, pomyślę nad tym. Dzięki Kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Witam Przerabiałem już kiedyś ten zestaw i bez wahania mogę napisać że jest straszny... sam kubeł prezentuje się po złożeniu całkiem fajnie jak się go jeszcze dobrze zmaluje to jest git ale te "gratisy" do niego to jest totalna porażka... namiot bym wywalił i faktycznie jak już ktoś pisał spróbowałbym go zrobić samemu nie jet to nic trudnego (można wykonać szkielet z kawałków ramek i położyć na to chusteczkę namoczoną w wikolu) no i ci dwaj nieszczęśnicy... italeri stwierdziło macie chłopaków do kompletu róbcie sobie pod górkę... radiotelegrafista ma strasznie słabe spasowanie swojego ciała no i jeszcze utrudnienie w postacie braku koszulki no bo przecież na ciele nie mamy śladów po doczepieniu rąk Szkoda że ty tak nie stwierdziłeś i nie zaszpachlowałeś mu tych śladów widzę też że ma "rozcięty brzuch" łączenie korpusu z tym na czym siedzimy... o ile dobrze widzę to na jednej dłoni pozostawiłeś mu nadlewki na palcach. Nie jestem mistrzem w figurasach ale te oczy bym próbował poprawić bo teraz wygląda jakby miał wytrzeszcz i chyba zapomniałeś o brwiach ale z tym to nie jestem pewien bo słabe zdjęcie (ja jak już jestem zmuszony zmalować jakąś facjatę to oczy malowałem zaostrzoną wykałaczką) Ogólny odbiór scenki jest sympatyczny tylko faktycznie jak koledzy pisali to jakieś klamoty by się przydały... ja bym ci zaproponował dać jakiś karabin na stół bo wiesz nie znasz dnia ani godziny jak wróg nadjedzie żeby rozjechać twój namiot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Może daj jakieś kępki trawy z pociętego pędzla ? nie będziesz musiał nawet malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Może daj jakieś kępki trawy z pociętego pędzla ? nie będziesz musiał nawet malować coście się ludzie uparli na te krzewy ,kępki i inne żielsko na pustyni no po co sie pytam a poważnie propozycja z jakimiś klamotami przykrytymi plandeką to najlepsze co możesz zrobić i najprostsze.Pozdrawiam> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Zgadam się z Kolegami co do tych klamotów. Może to być ciekawe, co do roślinności to nie będę robił bo to pustynia. A karabin jest, tylko leży w aucie, ale Kolega Twitch ma rację przeniosę na stół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 7 Maja 2012 Autor Share Napisano 7 Maja 2012 Długo nie zaglądałem tutaj, ale miałem sporo zajęć na uczelni. Myślałem także co zrobić ciekawego na dioramce. Otóż postanowiłem wstawić kilka beczek 200l, kanistry, skrzynki po pancerfaustach, a także pomyślałem o dostawieniu jeszcze jednej radiostacji, albo czegoś podobnego, oraz ustawienie masztu radiowego. Chcę zrobić coś w rodzaju stacji nadawczo-nasłuchowej. Co Wy o tym myślicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Pomysł całkiem wporzadku po za tymi skrzyniami od Pancerfausta ktore na front trafiły w połowie 1943,dokładniej poddanie Afryki maj 43 pierwszy produkcyjny pancerfaust sierpień 43. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 7 Maja 2012 Autor Share Napisano 7 Maja 2012 W sumie Kolega ma racje, nie pomyślałem o tym. To w takim razie inne skrzynie wylądują na pustynnym piachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2012 Na dioramkę wskoczą następujące rzeczy: 1) 2) 3) Niestety, sporo nauki teraz na uczelni, dlatego chwilowo prace stoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Kto jest producentem tych bajerów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Dawaj,dawaj jedziesz z tym koksem, a beczułki pierwsza klasa ponawiam pytanko o producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 Ja bym obstawiał na RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 8 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2012 Zakupiłem je na allegro: http://allegro.pl/beczka-200l-niemiecka-rb-35d17-i2356506385.html . Tak to są RB, cały sprzęt od jednego producenta (tylko skrzynie są od T-34 Zvezda). Podoba mi się wykonanie, dokładność wykonania, w rzeczywistości jeszcze lepiej wyglądają. Serdecznie je polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 20 Lipca 2012 Autor Share Napisano 20 Lipca 2012 Prace zakończone. Oto kilka zdjęć: 1) 2) 3) To zdjęcie jest podrasowane w programie graficznym Wkrótce galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 No i elegancko! Możesz lekko przykurzyć beczki u góry jakimś piaskowym imitując piaszczyste naloty których na pustyni jest pod dostatkiem. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Tylko wydaje mi się że na kanistrach powinny być białe krzyże... bo teraz to tak przypałowo wygląda... zachęta do strzelania w kanistry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Białe krzyże były malowane tylko na kanistrach z wodą. Jeśli były z benzyną bądź olejem były bez krzyży. Jeśli autor miał zamiar umieścić na dioramce kanistry z benzyną (obok beczek dość logicznie by to wyglądało) to jest to prawidłowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Białe krzyże były malowane tylko na kanistrach z wodą. Jeśli były z benzyną bądź olejem były bez krzyży. Jeśli autor miał zamiar umieścić na dioramce kanistry z benzyną (obok beczek dość logicznie by to wyglądało) to jest to prawidłowe. Pozdrawiam Wszystko co napisałeś jest to racja... tylko powiedz mi szczerze. Jesteś brytyjskim żołnierzem który natrafia na ten sielankowy obóz... nie pokusiło by cię żeby puścić serie w te kanistry i beczki żeby wszystko zmieść z powierzchni ziemi ?? Wydaje mi się że jeżeli takie założenie miał autor to właśnie posłał tych biednych niemiaszków na śmierć... Może jakiś namiocik nad tymi beczkami i kanistrami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 No pewnie jak bym był brytyjczykiem to puściłbym serię ze stena w te kanistry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Witam. Kiedyś oglądałem program, w którym sprawdzano czy można zdetonować zbiornik paliwa w samochodzie strzałem z karabinu i ... Nic się nie stało. To po prostu mit. Prawdopodobnie podobnie byłoby z tymi kanistrami. Trzeba byłoby rzucić granata między te beczki, żeby eksplodowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Witam.Kiedyś oglądałem program, w którym sprawdzano czy można zdetonować zbiornik paliwa w samochodzie strzałem z karabinu i ... Nic się nie stało. To po prostu mit. Prawdopodobnie podobnie byłoby z tymi kanistrami. Trzeba byłoby rzucić granata między te beczki, żeby eksplodowały. O właśnie granacik Nie czepiam się ale można by przykryć delikatnie czymś to składowisko... nie całkowicie bo ładnie zmalowane ale troszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi