Keisyzrk Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Jest to stary model Academy 1332, praktycznie prosto z pudła. Zimmerit z szpachlówki Revell'a oraz ognikowe gąsienice także z Academy. Zimmerit z szpachlówki wykonywałem pierwszy raz. Za wszelkie niedoszlifowania przepraszam, wanna z kadłubem nie jest sklejona, Malowany humbrolami. Fraktura betonowej osłony miała być wykonana szpachlówką ale zapomniałem o niej i pomalowałem... . Co do kalkomanii to Academy, które z chęcią zdarłbym i odmalował je od jakiegoś szablonu, ponieważ płyn do kalkomanii humbrol nie dał jej rady. Za zoom na zdj. przepraszam postaram się poprawić Białe tło Niebieskie Czekam na opinie co poprawić itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Jak na moje możliwości to jest bardzo fajnie zrobiony... podoba mi się że jest styrany no i zimmerit bardzo ładnie ci wyszedł. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Jest na co popatrzeć Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Bardzo zacny! Bez przesadnego ubabrania, ale zużyty. Fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Witam. Ogólnie prezentuje się fajnie. Uwagi na minus; -odwrotnie założone gąsienice -czerwona gaśnica -kalki nie siadły w zimmericie Teraz plusy; -zimmerit jak na 1 raz wyszedł dobrze -bardzo fajne malowanie i brudzenie. Nie przesadzone i z wyczuciem. Ogólny odbiór pozytywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 28 Marca 2012 Autor Share Napisano 28 Marca 2012 Dziękuje wszystkim za opinie -odwrotnie założone gąsienice wiem, wiem....niestety zorientowałem się przy zakładaniu a tych winylowych nie chciałem pchać i tak to zostało niby to nie pierwszy mój pojazd na podwoziu "IV" a o pomyłkę nie trudno. -czerwona gaśnica Powinna być w kolorze podwozia ? -kalki nie siadły w zimmericie Kalki najprawdopodobniej wywalę i namaluje oznaczenia od taśmy xD Widzę, że gdy tylko wrócę do domu, będę musiał nad nim się jeszcze poznęcać bo sobie nie daruje xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Całkiem fajny ten Stug, a Robert już wszystko powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Widzę, że gdy tylko wrócę do domu, będę musiał nad nim się jeszcze poznęcać bo sobie nie daruje xD Zdecydowanie warto bo fajnie wygląda. Zmiana paru szczegółów i będzie git. Gaśnice były malowane tak jak nadwozie. Co do gąsienic to się zdarza Najprościej zapamiętać-patrząc od przodu powinny się układać w kształt choinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Prawie wszystko zostało powiedziane. Od siebie mogę tylko dodać, że i tłumikowi przydałaby się faktura rdzy. Ponadto zdjęcia masz troszkę za jasne i mało ostre. Asem fotografii nie jestem ale sam spójrz: Twoje zdjęcie: To samo po poprawce: Nie wygląda lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Zdjęcie lepsze, Mierzu jak je poprawiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Wykadrowałem, dałem większy kontrast i wyostrzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Model academi czyli szału nie ma ale wykonanie na prawdę mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 30 Marca 2012 Autor Share Napisano 30 Marca 2012 Nie wygląda lepiej? Na monitorze wygląda zielono xD ale wygląda o wiele lepiej. Jedyny program do obróbki zdjęć jaki posiadam to MS office picture menager Co do rdzy to jest fraktura osiągnięta pigmentem tylko na zdjęciu nie widać tego Zdecydowanie warto bo fajnie wygląda. Zmiana paru szczegółów i będzie git. Gaśnice były malowane tak jak nadwozie. Co do gąsienic to się zdarza Najprościej zapamiętać-patrząc od przodu powinny się układać w kształt choinki. Już gaśnica pomalowana a kalkomanie zdarte, maski z taśmy się robią Model academi czyli szału nie ma ale wykonanie na prawdę mi się podoba. Dzięki lepiej uczyć się na starszych modelach niż ładować w drogie zestawy przynajmniej taka jest moja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 I bardzo dobrze, że tak robisz! A potencjał masz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Do obróbki zdjęć polecam darmową Picassa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Odgrzeje temat pobawiłem się w domu jeszcze oznakowanie poszło tylko na jedną stronę z powodu problematycznego użycia maski Zdj. ogarniane w GIMP'ie mam nadzieje że coś to pomogło xD Pozdrawiam i dziękuje za pozytywne odebranie modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Ten tłumik jest dla mnie super. Jak go robiłeś - krok po kroku poproszę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Super FOTKI. Podobają mi się szczególnie te z niskiej perspektywy, oddają klimat pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Ten tłumik jest dla mnie super. Jak go robiłeś - krok po kroku poproszę? Czarna baza humbrol 33 > humbrol 113 > humbrol 82 na "pół suchym" pędzlu dotykany szorowany > humbrol 67 podobnie do 82 tak aby była ładna papka przenikająca się > mocny wash ze specyfiku AK rust strikes dopóki jeszcze mokry nataptowane "tap tap paluchem w pedzel" proszek z suchej pasteli koloru rdzy i ścierany wraz z wymienionym specyfikiem aby zostawił bardzo delimitacyjne ślady> następnie żółta humbrol 94 malowałem nią pozostałości po farbie > humbrol 93 jaśniejsze zadarcie farby > rozcieńczony benzyna do zapalniczek i AK ten co przedtem wash i tu jest taki myk na wierzchu benzyny jest ładny pomarańcz z tego specyfiku dostaje znów pigment tym razem mocniej trochę czekamy i nam się AK ustoi w benzynie i przechylamy pojemniczek i znów wash z dna tego co się ustało a były tam takie jakby grudki ciemne, które wlezą miedzy pigment z pasteli o ile pastele nam podeschną. A zaciek standardowo rozcieńczony Humbrol 33. Szczerze to było przy tym sporo improwizacji typu "a może to teraz dam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 pierwsze foto zarąbiste idealnie pokazuje o co chodziło z trafieniem w to brzydactwo ;) co do samego modelu malowanie ok ja bym tylko trochę mocniej go potraktował washem ale gąśęnice to by się przydało oskrobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Fajne malowanie , nic nie jest przesadzone . Po prostu super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi