letalin Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Na mój nie inżynierski rozum mocowanie lin do sań Uchwyty na pewno do samych płóz, a nie do deski palety ładunkowej. Cytuj
Adrianowro Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Napisano 2 Czerwca 2012 Uchwyty na pewno do samych płóz, a nie do deski palety ładunkowej. Oki tylko w jakiej pozycji , takiej jak ta czy pionowo ? Cytuj
plastikk Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Uwaga jak wyżej...Mocowanie na samej Kijance - hmm...gdyby miała szyny,ale nie ma. Może jakiś kloc drewna z zaczepem mocowany do dachu?? Cytuj
Adrianowro Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Napisano 2 Czerwca 2012 Uwaga jak wyżej...Mocowanie na samej Kijance - hmm...gdyby miała szyny,ale nie ma.Może jakiś kloc drewna z zaczepem mocowany do dachu?? Ale ten kloc też raczej musial by być przymocowany jakoś do kadłuba- prędzej obstawiał bym może jakieś ucho na nitach - takie jak z przodu.... Cytuj
kub Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Ucho takie musi być równolegle z linami bo gdyby było prostopadle to by parę nitów nie wystarczyło. A co do tych klamr na saniach to proponowałbym przykleić je pod kontem tak 35-45 stopni od płóz. Nie znam się na tym pojeździe więc się zapytam czy w tej małej wieżyce jest właz? Cytuj
Adrianowro Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Napisano 3 Czerwca 2012 Ucho takie musi być równolegle z linami bo gdyby było prostopadle to by parę nitów nie wystarczyło.A co do tych klamr na saniach to proponowałbym przykleić je pod kontem tak 35-45 stopni od płóz. Nie znam się na tym pojeździe więc się zapytam czy w tej małej wieżyce jest właz? Na pewno jest wizjer , niby są zawiasy więc chyba to było otwierane. niestety nie posiadam fotki z "otwartym włazem" Poza tym ta "wieżyczka" jest z boku.... Może układ lin sugeruje coś takiego Cytuj
plastikk Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Właz był otwierany...Ucho przeniósł bym po za obręb skrzyni.Mniej więcej w okolice trzeciego wzmocnienia za włazem ewakuacyjnym. Cytuj
kub Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Ma ktoś może więcej zdjęć czołgu z takimi saniami? Cytuj
Adrianowro Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Napisano 3 Czerwca 2012 No właśnie jak na złość chyba nie ma :/ Cytuj
bazylms Napisano 1 Lipca 2012 Napisano 1 Lipca 2012 Byłem dziś w Bovington i widziałem na podobnym na płycie która jest tuż nad ziemią z tyłu pomiędzy gąsienicami coś w stylu moździerza. Będziesz tam coś montował? Cytuj
maszynista93 Napisano 1 Lipca 2012 Napisano 1 Lipca 2012 wow... troszkę się tu pozmieniało - zdecydowanie w dobrym kierunku Cytuj
plastikk Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Przedni uchwyt na szekle do wymiany.Powinny być dwa - góra/dół.. Reszta - bez zastrzeżeń. Cytuj
Adrianowro Napisano 2 Lipca 2012 Autor Napisano 2 Lipca 2012 Byłem dziś w Bovington i widziałem na podobnym na płycie która jest tuż nad ziemią z tyłu pomiędzy gąsienicami coś w stylu moździerza. Będziesz tam coś montował? Masz fotki ? Tak ale musiałem go trochę wymęczyć bo był straszny jakościowo... Przedni uchwyt na szekle do wymiany.Powinny być dwa - góra/dół..Reszta - bez zastrzeżeń. Rozpiłowałem go na dwa ;) I tak pójdzie delikatne błoto Cytuj
bazylms Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Podrzuć mail na priv to podeślę foty jakie mam. Cytuj
Adrianowro Napisano 6 Lipca 2012 Autor Napisano 6 Lipca 2012 Podstawka nie mieści mi się kadrze Model przyklejony trwa wysypywanie ziemi, która porośnie trawa. Błoto na razie jeszcze nie malowane. Na oryginalnej fotce sanie są w większej odległości ale tutaj ten aspekt sobie podaruje.. Parę detali na tanku do poprawienia... Cytuj
Zekar Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 No pięknie się zapowiada. Będziesz coś jeszcze grzebał z brudzeniem gąsienic? Cytuj
Adrianowro Napisano 6 Lipca 2012 Autor Napisano 6 Lipca 2012 No pięknie się zapowiada. Będziesz coś jeszcze grzebał z brudzeniem gąsienic? Tak , jeszcze bardziej narzucę strukturę i pomaluje Cytuj
Is-7 Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Witam. To tak na oko dobre pół metra modelu A tak na serio To wygląda na prawdę nieźle. Cytuj
Konrad C Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 To Cm jeszcze jakoś zgaś bo wygląda koszmarnie. Cytuj
bazylms Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Bardzo mi się podoba. Dzięki że zajmujesz się tematem WWI. Cytuj
Adrianowro Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Napisano 12 Sierpnia 2012 Podstawka dostaje trawę i ziemię Sznury do sań przygotowane Brakuje mu washa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi