letalin Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Na mój nie inżynierski rozum mocowanie lin do sań Uchwyty na pewno do samych płóz, a nie do deski palety ładunkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 Uchwyty na pewno do samych płóz, a nie do deski palety ładunkowej. Oki tylko w jakiej pozycji , takiej jak ta czy pionowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Uwaga jak wyżej...Mocowanie na samej Kijance - hmm...gdyby miała szyny,ale nie ma. Może jakiś kloc drewna z zaczepem mocowany do dachu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 Uwaga jak wyżej...Mocowanie na samej Kijance - hmm...gdyby miała szyny,ale nie ma.Może jakiś kloc drewna z zaczepem mocowany do dachu?? Ale ten kloc też raczej musial by być przymocowany jakoś do kadłuba- prędzej obstawiał bym może jakieś ucho na nitach - takie jak z przodu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Ucho takie musi być równolegle z linami bo gdyby było prostopadle to by parę nitów nie wystarczyło. A co do tych klamr na saniach to proponowałbym przykleić je pod kontem tak 35-45 stopni od płóz. Nie znam się na tym pojeździe więc się zapytam czy w tej małej wieżyce jest właz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 Ucho takie musi być równolegle z linami bo gdyby było prostopadle to by parę nitów nie wystarczyło.A co do tych klamr na saniach to proponowałbym przykleić je pod kontem tak 35-45 stopni od płóz. Nie znam się na tym pojeździe więc się zapytam czy w tej małej wieżyce jest właz? Na pewno jest wizjer , niby są zawiasy więc chyba to było otwierane. niestety nie posiadam fotki z "otwartym włazem" Poza tym ta "wieżyczka" jest z boku.... Może układ lin sugeruje coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Właz był otwierany...Ucho przeniósł bym po za obręb skrzyni.Mniej więcej w okolice trzeciego wzmocnienia za włazem ewakuacyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Ma ktoś może więcej zdjęć czołgu z takimi saniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 No właśnie jak na złość chyba nie ma :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 1 Lipca 2012 Autor Share Napisano 1 Lipca 2012 Sanie rodzą się w bólach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Byłem dziś w Bovington i widziałem na podobnym na płycie która jest tuż nad ziemią z tyłu pomiędzy gąsienicami coś w stylu moździerza. Będziesz tam coś montował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 wow... troszkę się tu pozmieniało - zdecydowanie w dobrym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Przedni uchwyt na szekle do wymiany.Powinny być dwa - góra/dół.. Reszta - bez zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 2 Lipca 2012 Autor Share Napisano 2 Lipca 2012 Byłem dziś w Bovington i widziałem na podobnym na płycie która jest tuż nad ziemią z tyłu pomiędzy gąsienicami coś w stylu moździerza. Będziesz tam coś montował? Masz fotki ? Tak ale musiałem go trochę wymęczyć bo był straszny jakościowo... Przedni uchwyt na szekle do wymiany.Powinny być dwa - góra/dół..Reszta - bez zastrzeżeń. Rozpiłowałem go na dwa ;) I tak pójdzie delikatne błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Podrzuć mail na priv to podeślę foty jakie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Lipca 2012 Autor Share Napisano 6 Lipca 2012 Podstawka nie mieści mi się kadrze Model przyklejony trwa wysypywanie ziemi, która porośnie trawa. Błoto na razie jeszcze nie malowane. Na oryginalnej fotce sanie są w większej odległości ale tutaj ten aspekt sobie podaruje.. Parę detali na tanku do poprawienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Będzie ''dyjabeł'',oj będzie...z sankami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 No pięknie się zapowiada. Będziesz coś jeszcze grzebał z brudzeniem gąsienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Lipca 2012 Autor Share Napisano 6 Lipca 2012 No pięknie się zapowiada. Będziesz coś jeszcze grzebał z brudzeniem gąsienic? Tak , jeszcze bardziej narzucę strukturę i pomaluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 aha, to ok bo mi coś tak odbiegały od reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Witam. To tak na oko dobre pół metra modelu A tak na serio To wygląda na prawdę nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 No no!!szacun na dzielni!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 To Cm jeszcze jakoś zgaś bo wygląda koszmarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Bardzo mi się podoba. Dzięki że zajmujesz się tematem WWI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Podstawka dostaje trawę i ziemię Sznury do sań przygotowane Brakuje mu washa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi