Praetorian Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 (edytowane) Witam! Po długich przemyśleniach zakładam relację z budowy/przebudowy mojego nowego nabytku. Kenworth W-900 AERODYNE. Kasta pomalowana na biały gloss. Coś się spierniczyło i się zaczęły robić takie bąbelki powietrza Mam nadzieję, że kolejna warstwa, a następnie szlifowanie 2000 i klar to zamaskują. Jeśli nie, to będzie krecik Cóż... Kenio jest ROBBE, a więc rama alu wraz z osprzętem, a kabina plastikowa. Niebawem pokażę także wnętrze. Podwozie już było skręcone przez osobę od której odkupiłem Kenia. Kabina była pomalowana tylko jedną warstwą matowego niebieskiego, więcej starczyło ją oszlifować i podkład położyć Na pewno będę poprawiał chromy, których nie widać na fotkach. Silnik i wał z mostem już są, więc wystarczą akumulatory, serwo, regulator prędkości, aparatura i będzie jeździć. Długość całkowita około 52 cm Pozdrawiam, Przemek Edytowane 7 Lipca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 Kasta pomalowana na biały gloss. Coś się spierniczyło i się zaczęły robić takie bąbelki powietrza Mam nadzieję, że kolejna warstwa, a następnie szlifowanie 2000 i klar to zamaskują. Jeśli nie, to będzie krecik Ja proponuje zrobić papierkiem 2000 ale przed drugą warstwą, zrób to po wyschnięciu 1, i poźniej 2 warstwa może 3 i clear, po dwócg warstwach bąbelki mogą się bardzie utrwalić, mi się taki bąbelek zrobił na filtrze powietrze i też po 1 warstwie i pomyślałem tak jak ty i nałożyłem 2 i 3 warstwe i niestety nie dało już się go usunąć i krecik był Silnik i wał z mostem już są, więc wystarczą akumulatory, serwo, regulator prędkości, aparatura i będzie jeździć. Długość całkowita około 52 cm No i gra gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 Te bąble to zapewne "rybie oczka". Po prostu powierzchnia była źle odtłuszczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 gdzie go wytargales - ebay? Ja szukam od dawna trucka w tej skali. mam naczepe a nie mam cięzarówki buhe;]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 No ładny modelik sobie zakupiłeś kolego Mam nadzieję, że z kalek nie zrezygnujesz, bo są wg mnie świetne (choć nie wiem jak spasują do tego kolorku). Życzę powodzenia w dalszych pracach i czekam na kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Lipca 2007 Autor Share Napisano 7 Lipca 2007 Kalek niestety nie mam Model zakupiony od kolegi z PKMC. Aż mi się nie chce wierzyć w zbyt słabe odtłuszczenie... W zasadzie pierwszy albo drugi raz w życiu odtłuszczałem (wymyłem w wodzie z mydłem pod bieżącą wodą, następnie spłukałem bardzo mocno i zostawiłem do wyschnięcia. Następnym razem jeszcze dokładniej go wymyję i wypłuczę Glanc jest przepiękny, ale bez kolejnej warstwy i tak się nie obejdzie... Gdzieniegdzie na sleeperze przebija wyszlifowany podkład Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 Kalek niestety nie mam Model zakupiony od kolegi z PKMC. Aż mi się nie chce wierzyć w zbyt słabe odtłuszczenie... W zasadzie pierwszy albo drugi raz w życiu odtłuszczałem (wymyłem w wodzie z mydłem pod bieżącą wodą, następnie spłukałem bardzo mocno i zostawiłem do wyschnięcia. Następnym razem jeszcze dokładniej go wymyję i wypłuczę Glanc jest przepiękny, ale bez kolejnej warstwy i tak się nie obejdzie... Gdzieniegdzie na sleeperze przebija wyszlifowany podkład Pozdrawiam Najlepsza jest benzyna ekstracyjna do odłuszczania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 Praetorian ile płaciłeś za ciągnik, bo mój kolega chce coś takiego kupić i nie może, z jakiej firmy jest model i jak możesz to podaj cenę możesz mi wysłać ją na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 Pretorian zrobiłeś interes życia bo takie modele na ebayu są po 360 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Lipca 2007 Autor Share Napisano 7 Lipca 2007 Wiem Ale pocieszę Was... muszę wydać MINIMUM 600 Peelenów żeby to pojechało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 8 Lipca 2007 Share Napisano 8 Lipca 2007 To składaj, ja po wakacjach dołącze ze swoim sprzętem to sobie pojeździmy razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 8 Lipca 2007 Autor Share Napisano 8 Lipca 2007 No to jak Kuba? Na MTM przyjeżdżamy z naszymi RC maszynami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 9 Lipca 2007 Share Napisano 9 Lipca 2007 No na MTM to jeszcze nie zdążę.To raz , a dwa że wyjazd na MTM w tym roku to wielka niewiadoma dla mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 9 Lipca 2007 Autor Share Napisano 9 Lipca 2007 Ostatnia warstwa białego wyschła i zacząłem kombinować z vinylami Szablon Oklejanie Malowanie Już widzę, że w niektórych miejscach farba powyłaziła Zobaczymy jak to wyjdzie dopiero po drugiej warstwie czarnego i odklejeniu taśmy... Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 3 Lutego 2008 Autor Share Napisano 3 Lutego 2008 Ekhe ekhe... Kaszel od kurzu Jedna biedna fotka, ale zapowiada coś wielkiego. Dzisiaj pomalowałem podkładem samą kabinę. Podkład firmy PPG samochodowy. Coś wspaniałego. Tylko szkoda, że cały domek jest siwy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 4 Lutego 2008 Witam. Piękna maszyna, marzenie każdego małego i dużego chłopca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Pochwal sie jak wyszła Ci maska silnika, w lipcu pokazywałeś ją oklejoną i pomalowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Super sprzecik , ładnie sie prezętuje . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 No no, widzę, że podkład konkretnie wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 4 Lutego 2008 Autor Share Napisano 4 Lutego 2008 Maska kompletnie nie wyszła. Farba powyłaziła i w ogóle... Szkoda gadać... Przez ten cały czas przechodziła złożone procesy czyszczenia, a mimo to nie jest całkiem czysta, ale jest dobrze... Kabinkę trochę podszpachluję i podszlifuję, potem znowu podkładzik... Tym razem będę malował całość (na razie sama kabinka jest pomalowana)... Mam wielki wybór lakierów... Jest parę koncepcji, ale nie wiem która wejdzie w życie. Jeśli macie coś nadzwyczaj ciekawego, to możecie zapodać jakimiś fotkami. Ja na razie nie znalazłem nic oszałamiającego, ale dość prostego na necie. Bądź co bądź prawdopodobnie będzie coś w odcieniach bordo/wiśnia metallic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 Jak chcesz namalować coś na masce to kup taśme tamiyi 40mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Lutego 2008 Autor Share Napisano 7 Lutego 2008 Zobaczymy... Na razie mam tamkę, ale 10 mm... Powiem, że jest genialnym wynalazkiem Na pewno będzie coś namalowane, ale jeszcze zobaczymy co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 8 Lutego 2008 Share Napisano 8 Lutego 2008 OD dawna marzyłem o RC trucku a to proszę, Przemek jak go spieprzysz to cię na mtm dopadnę i uduszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 8 Lutego 2008 Share Napisano 8 Lutego 2008 Z zazdrości, aż szperam po internecie ale żadnego pożądnego cacka nie mogę znaleźć :P Ciekaw jestem jak to wyjdzie :P I powodzenia oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 3 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Hejas Odkopuję prawdziwą staroć Kenio z braku laku pomalowany z puszki. Lakier ciemny zielony metallic z palety Daewoo. Niedługo go postaram się posklecać do kupy. Myślę, aby zrobić go jako cichociemnego killera. Czarne schodki, sporo czarnych dodatków. Może na kabinie wyląduje jakiś winylek z folii ciętej na ploterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi