Apache Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Witam jest to mój pierwszy warsztat na forum(ale nie 1 post) Dzisiaj zaczynam budowę Daf-a 2800.To amerykańska wersja europejskiego samochodu. Link do modelu http://www.mojehobby.pl/products/DAF-28 ... leman.html Zapowiada się ciekawie,wypraski dobrej jakości.Jeszcze nie wiem na jaki kolor go pomaluję .Może zestawowy złoty,może coś innego.Ładnie by wyglądał w ciemnej zieleni. Jakieś sugestie na kolor,wykończenie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauda86 Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Będę bardzo kibicował temu projektowi z uwagi na to że bardzo podoba mi się ten model. Co do kolory to może coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Pytanie co Ty nam zaproponujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Trochę dziwnie zakładać relacje bez żadnych zdjęć. A tak to czekam jak kolega wyżej co z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Cały wątek ze zdjęciami DAFa. Ja już mam swojego ulubieńca. http://www.bouwmachineforum.nl/forum/viewtopic.php?f=117&t=1064&start=70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2012 IRIZAR zdjęcia będą ,jeszcze nic nie zdążyłem zrobić. Co d koloru to chy7ba skłaniam się ku pudełkowemu,myślę jeszcze o ciemnej zieleni lub niebieskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Prawdopodobnie będzie taki koler: http://srv040.pixpack.net/20100206151056652_jbckmidtih.jpg albo taki : http://www.super-hobby.it/zdjecia/7/1/5/2424_1-0765_foto_cromati_dxLR.jpg lub ten odcień niebieskiego: http://images42.fotki.com/v1375/photos/2/1759922/9566539/24-vi.jpg Jako że w modelach cywilnych jestem zielony.Mam pytanie co do koloru . Wybranym kolorem psiknąć go z puszki błyszczącym,czy lepiej pomalować pędzelkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Nie no nie maluj takiego modelu pedzelkiem. Jezeli chodzi o malowanie to moglby wygladac fajnie np. w kolorze zoltym z bialym dachem z czarnymi paseczkami w stylu australijskim, jezeli wiesz co mam na mysli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Tak wiem o co ci chodzi.Rozważę . Co tu dużo pisać zrobiłem ramę i resory.Nie pomalowałem. Shot at 2012-04-17 Shot at 2012-04-17 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Proszę zmień tło na białe , bo to niebieskie aż wypala oczy (No i prawie nic nie widac na zdjęciu) Przyglądam się bo ciekawa ciężarówka się szykuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Jako, że zdjęć jest bardzo mało i sam nie mogę znaleźć nic sensownego,Prosiłbym o pomoc i dostarczenie zdjęć.Chodzi głównie o wnętrze i może ramę .Nie jestem pewien czy cała była pomalowana na czarno czy miała jakieś akcenty w innym kolorze . Z góry dziękuje za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Znalazłem taką ciekawą stronkę która chyba odpowiada na moje pytanie Choć z drugiej strony;rama na opakowaniu jest czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Apache, powiedz szczerze - czy zrobiłeś cokolwiek (Ty lub ktoś, kto mógłby pomóc) od czasu, kiedy kilku chłopa na forum HUMVEE poświęciło sporo czasu na wypisanie ewentualnych przyczyn robienia tak nędznych zdjęć? Po wstawionych tu fotkach widzę, że nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Ja sądzę, że tak . Zdjęcia staram się robić w dzień niestety te były już robione po zachodzie słońca. Dlatego maksymalnie doświetliłem stanowisko(lampka od biurka, lampka od stanowiska modelarskiego, lampa główna w pokoju, lampka do czytania, lusterko). Zadbałem też żeby światło nie padało bezpośrednio na model(przysłoniłem cienką bibuła). Aparat ustawiam jak najlepiej jak mogę(ostrość wysoka, światłoczułość średnia, ekspozycja + 1, balans bieli: żarówka) Stosuje statyw i samowyzwalacz. Napisałem co robię by zrobić jak najlepsze zdjęcia, jeżeli to mało to nie mam pojęcia co zrobić by były lepsze. pozdrawiam Kubisz-zajmę się tą Trynką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Apache zamiast tego niebieskiego tła, weź biały arkusz papieru np A2 i na nim zrób zdjęcia, będzie o wiele lepiej, bo tutaj to wali po gałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Apache. Tak jak wyżej napisałem i kolega poniżej. Zdjęcia może i są dobrej jakości ale nic nie widać na tym niebieskim tle. Zlewa sie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Dobrze ,tło będzie białe. Wrzucę zdjęcia dziś wieczorem jak tylko rama wyschnie. Póki co kotki raport słowny : -zamontowałem dyferencjał -zamontowałem wszystkie resory -2 osie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Ciekawa relacja. Będę się przyglądał i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Model przeciekawy, a relacja jak na razie, moim zdaniem nie wróży nic dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Skleiłem ramę, przykleiłem dyferencjał, pomalowałem na czarno, doszła oś . Z przodu napracowałem się nad drążkami skrętnymi . Jestem zmuszony pomalować zbiornik paliwa, ponieważ psiknąłem go bezbarwnym i nie wyszło najlepiej . To czas na zdjęcia: Shot at 2012-04-20 Shot at 2012-04-20 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Masz może jakiś aparat fotograficzny, bo tu naprawdę nie dużo widać. Robisz je telefonem, kamerka od pc? Fajnie ze robisz tego DAF-a, widziałem ten model i bardzo mi się spodobał, chciałbym bardzo popatrzyć jak idzie u ciebie robota, tylko te zdjęcia popraw Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Niestety komórką Ale w najbliższym czasie naprawie aparat i powinno być git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Dokładnie nic się nie da ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Złamana oś i błotnik!!!!!!!!!!!! A więc był u mnie nie dawno kuzyn. Miałem polakierowaną kabinę ,założone osie koła i wiele innych.No to spuściłem kuzyna na chwilkę z oka .A tu zaraz trach . Przychodze i tu oś złamana i błotnik urwany!!!! Spróbuję to jakoś rozwiercić i wstawić coś zamiast osi. Sechł jeszcze bak paliwa i kuzyn wypaćkał go nie zaschniętym do końca klejem. No i trzaba będzie lakierować . Przepraszam za błedy ale piszę na szybko i nie mam czasu ich poprawić . \ pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauda86 Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Masakra jakaś. Mam nadzieję że uda Ci się doprowadzić to wszystko do stanu sprzed napadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi