BALROG Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2012 Pawle szanowny, kolory przewodów do serwera, to tak przypadkowo, czy z premedytacją...? To standard, czasem tylko czarny kabelek jest brązowy W serwach HITEC zawsze są te barwy a innych serw nie kupuję bo nie ufam A patent do wycinania zacny Jestem zadowolony że sie wam podoba, ale prawda jest taka że mimo iż nie jest przekazywany prędzej czy później się na niego wpada. znam kilka osób co tak samo jak ja przez przypadek na to wpadli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Czesio, gdyby czarny był brązowy, nie byłoby pytania... No łał.. W serwach HITEC zawsze są te barwy a innych serw nie kupuję bo nie ufam Futaba też ma dobre jakościowo, a i tower pro nie są złe jak na swoją cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Czy mnie wzrok nie myli ,tam na drugim planie to jest mina morska kontaktowa z okrętów podwodnych. Nie ma co fajny masz wystrój w chacie .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Nie ma co fajny masz wystrój w chacie Szkoda, że nie pokazał co ma za oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 30 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2012 Nie ma co fajny masz wystrój w chacie Szkoda, że nie pokazał co ma za oknem Model kutra pościgowego Batory w skali 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 19 Lipca 2012 Autor Share Napisano 19 Lipca 2012 Wykonałem pierwszą maskę armaty 105mm SKC32 tak wyglądają elementy składowe wycięte już do drugiej armaty powiercone ale jeszcze nie wszystkie wycięte A tak wygląda gotowa maska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 O cholera, robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Nareszcie jakiś ruch. Chcemy więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2012 trwa wyposażanie w oczekiwaniu na lufy wykonałem tylko maski armat kalibru 105mm w budowie jest też armata 37mm przed mostkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2012 dzięki koledze z naszego foru, Dzięki Greif !! doszły do mnie ładne paczuszki pierwszy to zestaw radiostacji łącznie z enigmą wylądują w kajucie radiooperatora której drzwi będą otwarte od lewej góra: 2 radiostacje, enigma z pokrywką, maszyna do pisania, dwa akumulatory dół: dwie walizki, skrzynka na dyrdymały, dwie pary słuchawek. drugi to pojedyńczy Flak 20mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 No proszę czemu mnie nikt nie daje takich prezentów? Widzę że prace postępują. No robi to pływadło wrażenie.Brawo! Szacuneczek za pracę,sporo jeszcze do końca ale już mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 pawlik - dostaniesz i ja też ;) spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2012 (edytowane) Dziś doszły Lufy do armat 105mm wykonane pod zamówienie w firmie Master-model a wcześniej bulaje wykonane przez forumowego kolegę Order81 Jako jedyny z osób do których stukałem podjął się wykonania bulajów Zdjęcia cacuszek Edytowane 9 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Bardzo dobrze że śledzę z zacięciem ten warsztat dużo ciekawych rzeczy mozna podpatrzyć i dowiedzieć,mam takie pytanie bo od jakiegoś czasu potrzebuję dorobić kompletną lufę z zamkiem i gwintem wewnętrzym do M110A2 203mm oczywiście 1/35 i prosiłbym o jakiś kontakt do firmy Master-model. Poza tym oglądając ten warsztat nachodzi mnie ochota na zbudowanie od podstaw jakiegoś pływadła w skali 1/35, mam już pewien pomysł jak zgromadzę części i ludzi to możecos zmontuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Adams M1A1 będzie ciężko wykonać taka lufę Sam w swoich nie posiadam gwintu matryca do jednostkowego wykonania gwintu to spory wydatek i raczej nikt nie kupi na jeden raz to samo tyczy się zamka, jak widzisz ja dostałem z większym bucem w miejscu zamka i będę teraz obrabiał sam, Piotr ma bardzo mało czasu i trudno u niego cokolwiek zamówić Jaka łódkę chcesz wykonać w 35 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Już, piszę myslałem o dioramce z kutrem rzecznym projektu 1125.Co do lufy to jest ona znacznie prostszego kształtu niż twoje 105-ki jest to walec przechodzący w stożek co do gwintu dowiadywałem się że takie żeczy robi się rozwiertakiem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Ciekawa lajba, choc niemiecka pokraka. ... podoił się ... Czy dlugo sie doil ? Ciekawa technika... Modelarstwo przez samodojenie! P.S. Nie bierz tego za zlosliwosc, bo jak przeczytasz tresc, to pewnie sam zaczniesz lac ze smiechu z literowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2012 aj cały ja miało być podjął tak to jest jak sie szybko pisze Ciekawa lajba, choc niemiecka pokraka. Właśnie dlatego że Niemiecka i ze pokraka to mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 No lufki cacy! ciekawe jak to będzie wyglądało w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Pewnie ja pierwszy ocenię i zobaczę ha! pierwszy recenzent Barloga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 No lufki cacy! ciekawe jak to będzie wyglądało w całości. Eee tam... Te poprzednie też były w deche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2012 A te kantóweczki to na....? Zapytałeś ale dopiero dziś odpowiedź i oto ona w końcu muszę przy czymś cumować jak pływam modelami W głębi stoczni powstaje tez pierwsza nieuzbrojona jednostka jest to mały niemiecki holownik portowy Model ma 61 cm i też będzie RC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Skończyłem Pierwszy raz robiłem takie coś więc proszę o wyrozumiałość zaraz dam focie ze schnellami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 O ja p... super !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi