Nathan Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Soryu, Aoba, Ko-Hyoteki. Ty Sotter w ogóle masz rodzinę, czas na pracę, na sen? Czy tylko cuda tworzysz by innych na forum drażnić? ;) Będę tu wpadał często Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 21 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2012 Soryu, Aoba, Ko-Hyoteki. Ty Sotter w ogóle masz rodzinę, czas na pracę, na sen? No jeszcze Dreadnought i Oriol rozgrzebany Nie ma co ukrywać że nasze hobby jest mocno czasożerne, a tego zawsze mi brakuje. Rodzinka umarkowanie narzeka na moje nocne przesiadywanie, pracy mam od groma i ciut ciut, ale za to śpię bardzo krótko. Przy spaniu 5h doba wydłuża się do 19 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruderigo Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Dzwig z zasady powinien być "ceglastoczerwony" ale może faktycznie Japończycy pod koniec wojny malowali je na mniej rzucające się w oczy kolory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 O co chodzi z ta lewitacją. Pytam, bo nie mogę rozgryźć tej zagadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 kleisz na filii do drukowania i kopiowania nie ruszają ja kleje CA i się do niej nie kleją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2012 O co chodzi z ta lewitacją. Pytam, bo nie mogę rozgryźć tej zagadki. Blaszki wycinam na kawałku grubej szyby. Zdjęcia części elementów są właśnie na szybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Blaszki wycinam na kawałku grubej szyby. Zdjęcia części elementów są właśnie na szybie. Co dokladnie widac na pierwszym zdjeciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2012 Mam tradycyjną prośbę do szanownych kolegów. Czy ktoś może mnie poratować zdjęciami otwartej/ remontowanej, składanej wieży artyleryjskiej z ciężkiego okrętu japońskiego? Druga prośba dotyczy zdjęć budowy jakiejś nieiwelkiej jednostki z II wojny, chodzi mi o zdjęcia suchych doków najlepiej z wczesną fazą budowy jednostki. Z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 9 Lipca 2012 Autor Share Napisano 9 Lipca 2012 W wyniku małej infekcji mam czas pomodelowac ale za to nadawać mogę jedynie via telefon. W związku z tym proszę o wyrozumiałość jeśli idzie o zdjęcia i tekst. Za rajem się za Aobę. Dużo szlifowania i przygotowywania miejsca pod blaszki. Blaszki w 700 są przerażająco małe. Na pierwszy ogień poszedł główny komin, który musiałem oskrobać do czysta. Poręcze to była masakra. Być może uda mi się choć trochę poczyścić buły CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 A teraz pomaluj to pędzlem Poręcze trochę nierówne, ale dobrze, że w ogóle są. Niejeden by nie wytrwał ;) Mam wrażenie, że wsadziłeś do kadłuba metalową płytkę. Po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 9 Lipca 2012 Autor Share Napisano 9 Lipca 2012 Poręcze da się poprostować w miarę ale nie mam pojęcia jak nie zapaskudzic żaluJi z prześwitem 0,2 mm surfem i farbą. Co do blaszki to pierwszy raz kleje 700. Dali to wkleiłem, troszkę to stabilizuje kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 Komin imponujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 Dasz radę.Tylko nie zwątp 700-ka da się lubić ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rykrol Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Ciągle obserwuję, i krzyczę! Ludzie cuda się dzieją w tej budzie. Ja nie narzekam. Podziwiam i czekam. I sam się biorę do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 10 Lipca 2012 Autor Share Napisano 10 Lipca 2012 Ciąg dalszy. Nie kupujcie zestawów z kablem demagnetyzacyjnym z Rainbow Model. Kupa nie blaszka. Zerknijcie, zostawić czy zerwać w cholerę? Niestety nie wyszło tak równo jak bym chciał i zastanawiam się co robić. BTW na zdjęciach widać fajny gadżet. Jubilerską kredkę do przenoszenia kryształków. Fajne do płaskich blaszek. Ostrzy się jak zwykłą kredkę. Na A. po złotówce. Stay tuned. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Ja bym się to starał wyprostować. Jak się nie uda, to nie wiem, może niech inni się wypowiedzą. Co do kredki - na jakiej zasadzie ona "trzyma" te blaszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 10 Lipca 2012 Autor Share Napisano 10 Lipca 2012 Ja bym się to starał wyprostować. Jak się nie uda, to nie wiem, może niech inni się wypowiedzą.Co do kredki - na jakiej zasadzie ona "trzyma" te blaszki? No wyprostować to się nie da bo przyklejone. Prosto nie sposób właściwie ukleić takie wiotkie. Gnie się przy odcinaniu. Nie mam pojęcia jak działa kredka. Wkład jest dosyć miękki. Czary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 W zasadzie się nie znam na 700 setce ale myślę że jak na pierwszy raz chyba jest nieźle, tylko ten kabel demagnetyzujący może po malowaniu nie za dobrze wyglądać, ale to mówię tylko taka moja mała refleksja bo ciężko jest to ocenić ze zdjęć, pytanie tylko czy lepiej wygląda w realu czy na zdjęciach ;) Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Zostaw tak jak jest. Bo jest bardzo przyzwoicie. To 1/700 !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Lipca 2012 Super Moderator Share Napisano 10 Lipca 2012 Mam wrażenie, że wsadziłeś do kadłuba metalową płytkę. Po co? Dali to wkleiłem, troszkę to stabilizuje kadłub.Właśnie po to jest, by kadłub się z czasem nie wyginał. Nie kupujcie zestawów z kablem demagnetyzacyjnym z Rainbow Model. Kupa nie blaszka.Zerknijcie, zostawić czy zerwać w cholerę? Zostaw. Swoją drogą podziwiam za te relingi na kominie pomimo ich niedoskonałości - sam jestem przed tym etapem i odkładam go nieskończoność Ale chyba skoczę na głęboka wodę, przykleje i będzie po zmartwieniu Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Zostaw jak jest....coś bliżej na temat tej kredki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 10 Lipca 2012 Autor Share Napisano 10 Lipca 2012 Kredka, hmmm... Biała, chińska, dobrze działa: Pokład przyklejony. Oczywiście trzeba było zrobić to na początku bo teraz będę się bujał ze szlifowaniem krawędzi burt i tym cholernym kablem. Kabel na drugiej burcie wkleił się lepiej. Problem z blaszkami Rainbowa polega na tym ze są za cienkie, a w dodatku w kablu trzeba doginać milion "ząbków" które się w dodatku rozginają. ----> Marcin oklej te kominy i zapodaj know how bo jestem pewien, że wykonasz ten element perfekcyjnie tak jak dotychczas. Stay tuned! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Lipca 2012 Super Moderator Share Napisano 10 Lipca 2012 Problem z blaszkami Rainbowa polega na tym ze są za cienkie, a w dodatku w kablu trzeba doginać milion "ząbków" które się w dodatku rozginają.Dobrze, że mówisz - też mam taki kabelek z Rainbow ale w tej sytuacji może zaopatrzę się w coś innego przy okazji kolejnego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 11 Lipca 2012 Autor Share Napisano 11 Lipca 2012 Polery sztuk 20 na pokładzie. Rurka 0,5 docinana na 1 mm i doklejany dekielek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 Szacun za blacharkę w tej skali A przy okazji tej kredki... Pod jakim szyldem tego szukać bo wpisywałem w wyszukiwarce na stronie A. różne kombinacje kredki z jubilerskimi oraz innymi wyrobami ale nie znalazłem:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi