woto Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 taka tylko mała uwaga aby zaszpachlować te małe szparki na łączeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 Rafał w początkowym okresie kopuła dowódcy była obrotowa, dopiero w później gdzieś od jesieni 43 (braki łożysk kulkowych) montowana ją na stałe. W sumie w tym modelu powinna być na stałe. Widzę ze nie wkleiłeś, to dobrze, ona wchodzi na wcisk jak klocki lego, wiec jej nie wklejaj. Pomalujesz model, wyjmiesz kopułę i wkleisz już pomalowane wizjery - czysta praca bez maskowania. Kup transparentną farbkę z Vallejo zieloną lub niebieską, zabarwi ci przezroczysty plastik na ładny kolor http://www.mojehobby.pl/catalog/Kolory-przezroczyste.html Nie będę ukrywał że właśnie na Twoją odpowiedz czekałem... dziękuje za odpowiedz i rozwianie wątpliwości Zresztą wszystkim dziękuje za opinie i rady przy tym projekcie... musi być najlepszy z wszystkich moich poprzednich taka tylko mała uwaga aby zaszpachlować te małe szparki na łączeniach No właśnie się też tak nad tym zastanawiałem... dlatego też napisałem żebyście pisali co wam nie leży Zaszpachluje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Z przodu szpachluj, z tyłu absolutnie nie, tam był spaw. Rozciągnieta ramka, thinner Tamiya coś do wygniatania i powinno być dobrze. http://www.andreaslarka.net/ps531008/2001_53100810.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 Z przodu szpachluj, z tyłu absolutnie nie, tam był spaw. Rozciągnieta ramka, thinner Tamiya coś do wygniatania i powinno być dobrze.http://www.andreaslarka.net/ps531008/2001_53100810.jpg Ok tak też zrobię... ale spawy najprawdopodobniej wykonam z GS'a z nim już trochę pracowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Zgadza się, że jest tam spaw. W trójce którą robię takowy jest chodziło mi tylko o ta szczelinę, którą sam szpachlowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Jeszcze jedna rzecz a właściwie dwie. Za chwilę będziesz kleił górną płytę przedziału silnikowego. Częśc G30 po tej stronie gdzie nożyce wkleic odwrotnie, hak ma byc skierowany do dołu (mistrzowie z Dragona nie poprawili tego w instrukcji od 2006 roku...) Montaż podstaw na koła zapasowe masz opisane tu: viewtopic.php?f=87&t=32621&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 Jeszcze jedna rzecz a właściwie dwie. Za chwilę będziesz kleił górną płytę przedziału silnikowego. Częśc G30 po tej stronie gdzie nożyce wkleic odwrotnie, hak ma byc skierowany do dołu (mistrzowie z Dragona nie poprawili tego w instrukcji od 2006 roku...)Montaż podstaw na koła zapasowe masz opisane tu: viewtopic.php?f=87&t=32621&start=15 Dzięki... poprawi się No i jeszcze jeden postęp tak na dobranoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 cześć a którą wersję właściwie budujesz? tak na oko to póżną patrząc na napędówki ale cała reszta mówi mi że wczesną pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 5 Maja 2012 Autor Share Napisano 5 Maja 2012 Następna porcja zdjęć z warsztatu. Przednia i tylna płyta skończone... za niedługo będzie można wszystko składać w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Fajnie czysto kleisz oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 No świetnie ci idzie, szczególnie blacharka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Coraz bardziej mi się ten StuG podoba - wysoka jakość. A i twojemu składadniu nie mam co zarzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Mozliwe ze robisz blad skladajac model w ten sposoc (male czesci do duzych i dopiero potem duze elementy razem) chodzi o gore pojazdu, nie wiem jak w stugu ale w pz III ( a to wiekszosc tych samych czesci) dragona caly ten element ktory widac na twoim ostatnim zdjeciu w miejccu laczenia z przednia pokrywa "korpusu" pojazdu zostawil spora szpare ktora trzeba bylo szpachlowac, jesli tak bedzie u Ciebie to moze byc to ciezko zrobic przy zainstalowanych detalach, ten wycior moze przeszkadzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Nie ma żadnych szpar. Wspominałem wcześniej, masz odwrotnie wklejone haki do podnoszenia płyty. http://www.andreaslarka.net/ps531030/2007_53103034.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 5 Maja 2012 Autor Share Napisano 5 Maja 2012 Nie ma żadnych szpar.Wspominałem wcześniej, masz odwrotnie wklejone haki do podnoszenia płyty. http://www.andreaslarka.net/ps531030/2007_53103034.jpg Zgadza się nie ma żadnych szpar a haki już poprawiłem... że też się dałem wymanewrować tym rysunkiem z instrukcji no i zapomniałem że o tym mi pisałeś. Mam od razu pytanie z racji że trzy włazy są otwarte trzeba będzie zmalować środek... jakim kolorem z tego co widziałem na niektórych zdjęciach to biały tylko pytanie czy wszytko razem z podłogami ?? a no i włazy w kolorze pancerza ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Takie kolory jak napisales. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Widze zrobiles otwarte wlazy z przodu, dorabiasz przekladnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 5 Maja 2012 Autor Share Napisano 5 Maja 2012 Widze zrobiles otwarte wlazy z przodu, dorabiasz przekladnie ? W otwarte włazy chce wsadzić załogę... więc raczej nic nie będzie widać ale kolorek dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Ale chodzi mi o przednia plyte no tam zalogi nie wsadzisz :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 5 Maja 2012 Autor Share Napisano 5 Maja 2012 A widzisz a tyle razy sobie powtarzam "czytaj ze zrozumieniem" Będę próbował... a jak nie wyjdzie to zamknę właz bo jest tam wstawiony na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Zostaw otwarty kup na allegro zywiczna przekladnie, nie sa drogie a wygladac bedzie swietnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Janusz przyłączam się do propozycji Rafała. Wstaw tą przekładnie i będzie git. Fajna baza pod dioramkę z mechanikami. Jestem pod wrażeniem wzrostu Twojego kunsztu modelarskiego. Tylko na koniec żadnego malowania s-f bo walnę focha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Ja bym był za panzergrau - z modulacją. Pojazd w sam raz do takich zabiegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Taaak, na pewno... Tylko, że na pudełku jak byk napisane jest, że pojazd posiada modyfikacje z grudnia '43, a panzergrau zniknął z niemieckich pojazdów na jesieni '42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Prawda - mój błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi