Adrianowro Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Jeśli typowe warunki podczas I WW to błoto , błoto i jeszcze wiecej błota. To rejon Flandrii był królestwem błota. Dla nie obeznanych z tematem polecam wpisać Passchendaele w google a zwłaszcza z opcją graficzną. "Typowa droga" I totalny bajzel na scenie Mark bedzię przyodziany Dojdą jeszcze wraki powozów, skrzynie i może forda T wrzuce (rpm) oraz żywa przyroda z ogonami ;) Figurki ( żywica , ICM , możliwe że przerobiony dragon, toro model) Jutro do lasu po ziemie i korzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Uwielbiam Twoje dioramki z I wojny. Zapowiada się miodzio czekam z niecierpliwością na dalsze pracę PS: Pewnie przy tym sklejasz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Zapowiada się ładnie. Będę zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Fajnie,że jest ktoś na forum co skleja coś z I wojny.Chętnie pooglądam. Nie znam się-możesz powiedzieć po co tego marka przyodziali gałęziami?Jakaś osłona/opał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Ciekawie się zapowiada. Powodzenia, będę obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 Dzięki za zainteresowanie ;) Co do muzyki to akurat nie moje klimaty ale jest coś podobnego No i film GrzesiekW: To są faszyny - znane od conajmniej średniowiecza - zrzucało się je do dołów okopów aby łatwiej można było przejechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 O - będzie ''rzeznia''.''Death and Destruction'' i ''Diabeł'' na gąskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 kibicuję gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Dziękuję bardzo za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Kolejny super projekt. Już jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 Będą bambetle i własnoręczne i kupne (powoli sobie dłubie) Co do drewna(z drzew) to dużo go nie będzie bo się praktycznie raczej nie uchowało - szło na bieżąco na utwardzanie drogi lub jako opał dla frontowych kompanów. Co do całości scenki to rozważam dwie opcje - kwestia przerobienia figurek przeważy czy z naprzeciwka czołgu będzie nadjeżdżał powóz konny ala sanitarka czy taka kolumna "szczęśliwców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 No kurcze -'' wiódł ślepy kulawego'' - pomysł zacny i niesztampowy.Sanitarka tez... obstawiam wariant kolumny ''ślepców''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 A właściwie dlaczego oni są "ślepi"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 A właściwie dlaczego oni są "ślepi"? Skutki ataku gazowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Chłopie to jest genialne, cudowne i przepiękne w swym tragizmie. Pomysł bardzo wyjątkowy i rzadko spotykany, też sobie bym coś takiego zrobił ale w mniejszej skali, ale to później bo teraz nie mam takiego doświadczenia jak Ty.Mógł byś się postarać i zrobić scenerię i kolorystykę jak by właśnie padał rzęsisty deszcz, było by jeszcze piękniej i tragiczniej, a poza tym ta diorama jest tak wielka że zmieścisz kolumnę ślepców, sanitarkę a i tak ci miejsca zostanie więc myśl i wymyślaj więcej takich pomysłów a będzie po prostu cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 10 Maja 2012 Autor Share Napisano 10 Maja 2012 Pierwsze sadzenie ziemi na wikol i sidolux - widać że jeszcze schnie Już widzę że będzie problem z fotografowaniem dioramy.............. Karol trafiłeś w sedno- piechota będzie miała takie dziarskie pałatki przeciwdeszczowe to powinno ułatwic maskowanie mundurów z II wojennych ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid99 Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Witam jestem nowy na forum.Nie jestem typowym 1 wojennym fanem, ale o tej bitwie co nieco wiem .Diorama zapowiada się genialnie.Mógłbyś podesłać jakieś fotki zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 11 Maja 2012 Autor Share Napisano 11 Maja 2012 Witam jestem nowy na forum.Nie jestem typowym 1 wojennym fanem, ale o tej bitwie co nieco wiem .Diorama zapowiada się genialnie.Mógłbyś podesłać jakieś fotki zestawu? Dawid ale jakiego zestawu konkretnie ? Kilka lepszych fotek ogółu I na balkon niech schnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Ale bajer. Już z radochy łapy zacieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 A może teko MKIV zrobić z czymś takim: Ciekawie by to wyglądało i ładnie pasowało:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid99 Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Sorry, nie dopisałem. Chodzi mi o link do zestawu figurek jakich użyjesz.A i jeszcze jedno, te połamane drzewa (zgaduję że po licznych i intensywnych ostrzałach, jakie wtedy były na porządku dziennym) to gałęzie drzew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 11 Maja 2012 Autor Share Napisano 11 Maja 2012 Karol - zaczepista fotka z kijanką nie znałem jej - kradnę i tam wykorzystam te sanie Dawid - te pionowe to resztki pni lasu , te na drodze to ułożone w celu utwardzenie "drogi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Mógłbyś opisać jak kładziesz ziemię? Rozumiem że to ziemia z lasu. Pokrywasz powierzchnie wikolem sypiesz ziemią i utrwalasz sido? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 11 Maja 2012 Autor Share Napisano 11 Maja 2012 Piotrek- mniej więcej akurat do pierwszej wojny używam ziemi lasu nie przesiewanej - zależy ma na grudach i wszelkiej maści malutkich korzonkach. Smaruje powierzchnie wikolem w tubki na to sypie ziemie ( często dodam tam piasku , glinki lessowej , kamyki modelarskie" Następnie można utrwalić sidoluxem i wikolem rozcieńczonym , po wyschnięciu powinna powstać skorupa do malowania doklejania kolejnych warstw ziemi , pigmentowania itp. Modele w zależności od potrzeby umieszczam albo na mokra ziemie albo jak wyschnie. Dawid 99- figurki Ogólnie sa dwa zestawy z ICM i trochę żywicy w sieci - resztę figurek z tego okresu trzeba sobie przerabiać lub robić od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Ja w kwestii ''sanek'' - dokumentacji raczej nie znajdziesz...bazuj na fotkach i wymyślaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi