templess Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Witam wszystkich. Przedstawiam efekt mojego nierównego boju z figurką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Od strony modelarskiej wypowiedzą sie osby bardziej doświadczone, jednak muszę się przyczepić umieszczenia bagnetu z żabką, powinien on się znajdować na saperce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 muszę się przyczepić umieszczenia bagnetu z żabką, powinien on się znajdować na saperce. Ciekawa teoria ale całkowicie nieprawdziwa . Od 1942 roku zaczęto nosić bagnet osobno. Pod koniec wojny było to już standartem. Wymogła to konieczność oszczędności materiałów. Skoro więc żabka była przystosowana do noszenia na pasie stosowanie dodatkowych troków było bezsensem. Dodatkowo utrudniały one wyjęcie saperki. Poniżej zamieszczam skany z książki- Niemiecki ekwipunek bojowy 1939-45. Gordon Rottman, Ron Volstad. Bardzo polecam. Niemniej Zbyszek dzięki za zabranie głosu w temacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Ciekawie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 na nieusunięte szwy po łączeniu form tesz masz kwity? Pewnie wymogła to oszczędność czasu ... pod koniec wojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 na nieusunięte szwy po łączeniu form tesz masz kwity? Witam mojego nadwornego hydraulika Jeśli pamięć krótka to przypomnienie- Wpis do sd.kfz 10/5. Widzę że z poprawną pisownią nadal problemy Tak na przyszłość- zdanie zaczynamy od dużej litery, a "tesz" piszemy w języku polskim-"też'.Co do kwitów to są-w postaci instrukcji modelu. Pewnie wymogła to oszczędność czasu ... pod koniec wojny. Z calym szacunkiem dla pani twórczości- to miało być śmieszne czy ironiczne? Ciekawie się prezentuje. Krzysiek wiem że jestem cienki i to bardzo w figurkach, dlatego trenuję- innej drogi nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 templess napisał(a):Widzę że z poprawną pisownią nadal problemy a u was to murzynów biją. butą i głupawymi komentażami nie przykryjesz partactwa. mozesz teraz wyliczyć gdzie medale dostałes. to jednak niestety nie sprawi, ze nieoczyszczonych szwów po łączeniu form na modelu nie bedzie już więcej widać. Murzyni są ok. Miałem okazję z nimi pracować 3 lata. Nacja pozytywnie nastawiona do życia. Buta? Jak się szanujesz to tak masz. Głupawe komentarze? Chyba tylko dla idiotów . Jak juz pisałem- w figurkach jestem bardzo cienki i dlatego trenuję. Szwy oczywiście można spiłować. Takich właśnie uwag oczekiwałem. Co do pisowni to powtórzę-zdanie zaczynamy od dużej litery. 'komentażami " piszemy niestety tak- "komentarzami'. Miło będzie poznać w Toruniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 Nie zapraszam ponieważ nie ja organizuje. Ale skoro się dopytywałeś o regulamin oceny modeli to logiczne ze masz zamiar sie pojawić. Ewentualnie pytasz bez sensu żeby cokolwiek napisać. Co do cukierków to może ktoś z rodziny Ci kupi jak poprawisz ortografię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 logiki w to nie mieszaj, to nie jest twoja mocna strona.. Akurat to jest moja bardzo mocna strona .Rękawki mają się dobrze. Na tyle iż udźwignęły medal na l Bałtyckim... A jak z ortografią? Podesłać słownik? To tak dla dobra ogółu, żeby wzrokowo nie przyswajali niepoprawnych form pisowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 templess>> chyba Cię trochę poniosło ;) To nie jest forum poprawnej polszczyzny pod dyrekcją Miodka. Nikt tu nie kamienuje za zaczynanie zdania od małej litery. To forum modelarskie gdzie liczą się dobrze wykonane modele a nie gibkość posługiwania się pisownią i logiką. Równie dobrze mógłbyś wyruszyć na wyprawę krzyżową przeciw wszystkim rodakom piszącym na komputerze bez polskich znaków ;) Wrzuć na luz, bo Cię na taczkach wywiozą zamiast dawać konstruktywne uwagi bo nikomu nie będzie się chciało zadawać z tak wysoko zadartym nosem ;) A swoją drogą tekst SAGITARIUSa bardzo mnie rozbawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2012 A swoją drogą tekst SAGITARIUSa bardzo mnie rozbawił Mnie w sumie też. Każdy ma złe dni A panią Kasię osobiście bardzo szanuję. Co do posługiwania sie logiką to już nie bardzo się zgodzę. Sam zebrałem niezłe baty za gąsienice leżącą po drugiej stronie pojazdu . Oczywiście masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Jakie wymiary ma taka figurka, a szczególnie wysokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid99 Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 120mm czyli 12 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi