Twitch Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Witam wszystkich Chciałbym wam zaprezentować mój ostatni model jaki opuścił moją stajnie. Jest to StuG. III Ausf. G firmy Dragon nr 6581 w skali 1:35. Ja napisze krótko... jestem mega zadowolony z efektu końcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Naprawdę duże postępy Janusz. Model mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 ogólnie ładny,postęp jest co do uwag :nadal nie podobaja mi sie obicia i te zardzewiałe spawy /w naturze takie nie występują / ,układ jezdny upiepszony a osłony boczne czyste ,troche to nie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Postęp jest wielki, Twój najlepszy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Świetnie Janusz, bardzo mi się podoba. Super pobrudziłeś wanne, koła i gąski, całość bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 te zardzewiałe spawy /w naturze takie nie występują / Robert już to przerabialiśmy w mojej galerii. Występują jak najbardziej. A skoro Janusz jest związany zawodowo ze spawami to wie co robi. Co do modelu. Bardzo mi sie podoba. Widac ogromny postep w Twoim modelarstwie.Szczególnie w malowaniu,brudzeniu itp. Tylko nie zaniżaj lotów. Ciągle do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 A i jeszcze prośba odnośnie zdjęć:rób proszę fotki na maxymalnej przysłonie /29,32/ więcej zobaczymy Postaram się takie robić... Sprawa fotek ,w warsztacie pisałem ,że dajesz za małą wartość przysłony /teraz jest f9/ co w efekcie równa się mała głębia ostrości przez co model wiele traci ,szkoda Janusz ,że mimo obietnic i na prawde dobrego aparatu /Nikon D 60/ nie wykorzystujesz tego. Robert ja tez o tym pisałem w któryms z wątków i Tomek /Drago 101/to potwierdził / w mojej okolicy a dokładnie w Nowogrodzie stoi T34/85 pomnikowy i uwierz mi nie ma na nim grama rdzy na spawach i świecą jak by ze srebra były wykonane /wytarte od wchodzących "turystów" / jak będę przy okazji to kilka fotek zrobię na dowód tego co pisze .Dla mnie zardzewiałe spawy są nie do przyjęcia EDIT fotka z Twojego wątku widac jak świecą spawy a to wrak jest nie maszyna w służbie,nie chcę tu wywoływać dyskusji o spawach aż do czasu gdy zamieszczę swoje foty z Teciaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotek Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Nawet nieźle tylko te krowie obicia, następny będzie jeszcze lepszy Gratuluje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2012 Sprawa fotek ,w warsztacie pisałem ,że dajesz za małą wartość przysłony /teraz jest f9/ co w efekcie równa się mała głębia ostrości przez co model wiele traci ,szkoda Janusz ,że mimo obietnic i na prawde dobrego aparatu /Nikon D 60/ nie wykorzystujesz tego. No niestety Robert nie dałem rady poproszę moją ukochana panią fototechnik to mi może zrobi lepsze zdjęcia Robert ja tez o tym pisałem w któryms z wątków i Tomek /Drago 101/to potwierdził / w mojej okolicy a dokładnie w Nowogrodzie stoi T34/85 pomnikowy i uwierz mi nie ma na nim grama rdzy na spawach i świecą jak by ze srebra były wykonane /wytarte od wchodzących "turystów" / jak będę przy okazji to kilka fotek zrobię na dowód tego co pisze .Dla mnie zardzewiałe spawy są nie do przyjęcia Co do spawów... echhh jak ja nie lubię tego tematu na forach modelarskich. Co do pomnika T34 i jego błyszczących w słońcu spawów to tak jak najbardziej masz racje... ale sam też sobie odpowiedziałeś dlaczego spawy na tak starym czołgu się błyszczą "turyści" Nie pamiętam czemu (ale ze mnie spawacz ) ale z reguły detal spawany zaczyna chwytać rdza na brzegach spawów przez co na spawie robi się rdzawy osad który "turyści" skrupulatnie ścierają... pokazywałem ten efekt w galerii Roberta templess na mojej próbce z odnowienia kursu. Dlatego śmiem twierdzić że rdzawy kolor na spawie ma jak najbardziej prawo być... Ale ale ale... żeby uciąć ten temat wytłumaczę się tym że nie chciałem aby ten efekt przypominał wam pordzewiałe spawy. Stało się to przez obicia z mini oraz washa... całość dała mylny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Z coraz większą przyjemnością oglądam Twoje prace Janusz. Jeszcze tylko popracuj nad obiciami i będzie już całkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid99 Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Naprawdę świetny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Mi też się podoba a ja tam na spawach się nie znam i niech sobie będą zardzewiałe, jak zrobię setny model to może uznam że coś tam w temacie wiem i zacznę się czepiać pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Bardzo fajny model niektóre obicia nawet rzucają się w oczy figurantom xD jakby podpadli komuś Gdzie nie gdzie na kołach jezdnych widać kurzenie typu nasypanie pimentem/piaskiem na wierzch i tak jakby niszczyciel stal z tydzień w jednym miejscu, zwłaszcza koła po prawej stronie modelu. Ten słoń Trąbalski naprawę robi fajne wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi