Skocz do zawartości

Ba-64(r) MiniArt 1/35

Konrad C

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Nie bedę podejmował tematu Orła ,Janusz bo widze jaki masz na to pogląd ja mam zupełnie inny .

Dla czego z orzełkiem? bo jest polski i to powinno wystarczyc ale model jest Konrada i jak chce niemca niech będzie niemiec.

Oczywiście polski sprzęt to skarb ale nie jest napisane, że trzeba go wykonywać. Kiedy mówię, że nie mam parcia na orzełka bez korony, nie podoba mi się to totalnie i to cały problem. Proszę zobaczyć do Portfolio, gdzie to od czołgu 7TP są same polskie wozy. Tego Ba-64 może zrobię nawet w zimowym, poćwiczyłbym metodę na lakier.

Ja się przypominam tylko, że jak zostawisz zielony to masz pokazać jak kładziesz biedronkę.

Będzie w zimowym ale pokaże jak nakładam, tylko w mniejszej ilości. ;)

Pierwsza warstwa.

dsc00690w.jpg

dsc00691eg.jpg

Druga warstwa.

dsc00693oo.jpg

dsc00692a.jpg

Konrad, nie obraź się, ale teraz wygląda jakby w worek wapna wjechał. Zobaczymy co z niego wyciągniesz.

Teraz lepiej?

dsc00706ek.jpg

dsc00703sc.jpg

dsc00708bo.jpg

dsc00709i.jpg

dsc00704ay.jpg

dsc00705p.jpg

Krzyśku, wybacz ale miałem świetną zabawę i nie chciałem jej sobie psuć zdjęciami, coś pomyślę przy M4. ;)

Taki mi się podoba bez oznaczeń.

Znaczy Niemiec ,nie Niemiec

Niech będzie, obie strony też miały takie malowania.

Wygląda fajnie Natomiast troszkę się zawiodłem, że tendencyjnie podszedłeś do tematu. Kamuflaż zimowy mimo wszystko w większości przypadków malowano odpowiednią farbą białą, i nie wierzę, żeby od samego początku zaczęła schodzić (to by źle świadczyło o inżynierach, którzy taką farbę zrobili). Chętnie bym zobaczył ciekawie wymalowany pojazd, na którym zimowy kamuflaż faktycznie jest, a nie jedynie widać resztki po nim. Pomalowanie ciekawie pojazdu na biało może być wyzwaniem, może kiedyś się tego podejmiesz?

Wygląda fajnie Natomiast troszkę się zawiodłem, że tendencyjnie podszedłeś do tematu. Kamuflaż zimowy mimo wszystko w większości przypadków malowano odpowiednią farbą białą, i nie wierzę, żeby od samego początku zaczęła schodzić (to by źle świadczyło o inżynierach, którzy taką farbę zrobili). Chętnie bym zobaczył ciekawie wymalowany pojazd, na którym zimowy kamuflaż faktycznie jest, a nie jedynie widać resztki po nim. Pomalowanie ciekawie pojazdu na biało może być wyzwaniem, może kiedyś się tego podejmiesz?

Nie poszedłem tendencyjnie bo w każdy model wkładam tyle pracy ile mogę.

Ale muszę szczerze przyznać, że nie opanowałem jeszcze tego lakieru do włosów, stąd też takie malowanie a nie inne. Sam w pełni z efektu nie jestem zadowolony ale model mi się naprawdę podoba i zagościć u mnie na półce, temat zimówek z pewnością jeszcze "ugryzę" ale pierw czekają mnie testy z lakierem do włosów.

Może pojazd będzie już wiosenny z zdartym kamuflażem? Co Wy na to?

Poniżej zamieszczam fotki aktualnego stanu prac, została tylko siatka na wieży która w zamyśle miała chronić załogę przed granatami - niestety nie mam aktualnie takiej siatki a potrzebuje fototrawionej. Trzeba jeszcze skoczyć do apteki i kupić igły lekarskie - jedna z nich posłuży jako lufa karabinu. Na sam koniec model otrzyma wilgoć na błocie na kołach oraz lekkie ochlapanie błotem.

dsc00722nh.jpg

dsc00716d.jpg

dsc00717b.jpg

dsc00718yn.jpg

dsc00719rg.jpg

dsc00720w.jpg

dsc00721ui.jpg