Konrad C Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2012 Witam!! Już powoli malowanko. Zastanawiam się może czy by nie zrobić zimowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Nie bedę podejmował tematu Orła ,Janusz bo widze jaki masz na to pogląd ja mam zupełnie inny . Dla czego z orzełkiem? bo jest polski i to powinno wystarczyc ale model jest Konrada i jak chce niemca niech będzie niemiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2012 Nie bedę podejmował tematu Orła ,Janusz bo widze jaki masz na to pogląd ja mam zupełnie inny . Dla czego z orzełkiem? bo jest polski i to powinno wystarczyc ale model jest Konrada i jak chce niemca niech będzie niemiec. Oczywiście polski sprzęt to skarb ale nie jest napisane, że trzeba go wykonywać. Kiedy mówię, że nie mam parcia na orzełka bez korony, nie podoba mi się to totalnie i to cały problem. Proszę zobaczyć do Portfolio, gdzie to od czołgu 7TP są same polskie wozy. Tego Ba-64 może zrobię nawet w zimowym, poćwiczyłbym metodę na lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Dawaj zimowca. Chętnie popatrzę jak ci wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2012 Dostał zielonym, teraz już sam nie wiem jakiego robić. Taki zielony mi się podoba ale zimowy też jest fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 A więc to będzie niemiaszek w zielonym malowaniu(ew.zimowym)z naniesionymi krzyżami...bo kurde pogubilem się trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Dawaj zimowy ciekawy jestem jak ci wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Ja się przypominam tylko, że jak zostawisz zielony to masz pokazać jak kładziesz biedronkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2012 Ja się przypominam tylko, że jak zostawisz zielony to masz pokazać jak kładziesz biedronkę. Będzie w zimowym ale pokaże jak nakładam, tylko w mniejszej ilości. ;) Pierwsza warstwa. Druga warstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Konrad, nie obraź się, ale teraz wygląda jakby w worek wapna wjechał. Zobaczymy co z niego wyciągniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2012 Konrad, nie obraź się, ale teraz wygląda jakby w worek wapna wjechał. Zobaczymy co z niego wyciągniesz. Teraz lepiej? Krzyśku, wybacz ale miałem świetną zabawę i nie chciałem jej sobie psuć zdjęciami, coś pomyślę przy M4. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 No mi się widzi ten zimowiec... tylko powiedz mi jak teraz z kalkami, będziesz jakieś nakładał ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Ja też mam pytanie o oznaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2012 Taki mi się podoba bez oznaczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 No i fajnie ale wiesz odznaczenia by się przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 No, teraz lepiej. Spoko M4 jak najbardziej. Zależy mi właśnie na zielono-podobnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Taki mi się podoba bez oznaczeń. Znaczy Niemiec ,nie Niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2012 Taki mi się podoba bez oznaczeń. Znaczy Niemiec ,nie Niemiec Niech będzie, obie strony też miały takie malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2012 Lekko jeszcze to stonowałem, teraz tylko obicia, siatka na wieży i pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Świetnie wygląda, bardzo podobają mi się zacieki i wash, no to niedługo koniec i galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Wygląda fajnie Natomiast troszkę się zawiodłem, że tendencyjnie podszedłeś do tematu. Kamuflaż zimowy mimo wszystko w większości przypadków malowano odpowiednią farbą białą, i nie wierzę, żeby od samego początku zaczęła schodzić (to by źle świadczyło o inżynierach, którzy taką farbę zrobili). Chętnie bym zobaczył ciekawie wymalowany pojazd, na którym zimowy kamuflaż faktycznie jest, a nie jedynie widać resztki po nim. Pomalowanie ciekawie pojazdu na biało może być wyzwaniem, może kiedyś się tego podejmiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2012 Wygląda fajnie Natomiast troszkę się zawiodłem, że tendencyjnie podszedłeś do tematu. Kamuflaż zimowy mimo wszystko w większości przypadków malowano odpowiednią farbą białą, i nie wierzę, żeby od samego początku zaczęła schodzić (to by źle świadczyło o inżynierach, którzy taką farbę zrobili). Chętnie bym zobaczył ciekawie wymalowany pojazd, na którym zimowy kamuflaż faktycznie jest, a nie jedynie widać resztki po nim. Pomalowanie ciekawie pojazdu na biało może być wyzwaniem, może kiedyś się tego podejmiesz? Nie poszedłem tendencyjnie bo w każdy model wkładam tyle pracy ile mogę. Ale muszę szczerze przyznać, że nie opanowałem jeszcze tego lakieru do włosów, stąd też takie malowanie a nie inne. Sam w pełni z efektu nie jestem zadowolony ale model mi się naprawdę podoba i zagościć u mnie na półce, temat zimówek z pewnością jeszcze "ugryzę" ale pierw czekają mnie testy z lakierem do włosów. Może pojazd będzie już wiosenny z zdartym kamuflażem? Co Wy na to? Poniżej zamieszczam fotki aktualnego stanu prac, została tylko siatka na wieży która w zamyśle miała chronić załogę przed granatami - niestety nie mam aktualnie takiej siatki a potrzebuje fototrawionej. Trzeba jeszcze skoczyć do apteki i kupić igły lekarskie - jedna z nich posłuży jako lufa karabinu. Na sam koniec model otrzyma wilgoć na błocie na kołach oraz lekkie ochlapanie błotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Ciekawe wczesna wiosna i zdarta mocno zimówka mogło tak być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2012 Podejście nr 2. Tym razem będzie z orzełkiem i w zieleni. Robercie zaraz wystosuje do ciebie oficjalne PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 O trafił do marynaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi