kubamich1 Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 W oczekiwaniu na części do Volva FL 10 zająłem się modelem australijskiej wersji Western Stara. Jak to u mnie bywa muszę coś zmienić w modelu. W tym wypadku będzie to przedłużona rama i dodatkowa oś napędowa. Model będzie 8x6. Na razie ramy jeszcze nie dotknąłem bo czekam na drugą z Allegro. Podziałałem tylko przy kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 Nie znam się na Truckach . Ale od razu rzucają się oczy prześwity białego koloru na desce , fotelach i drzwiach . Pomaluj jeszcze raz tym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 17 Lipca 2007 Autor Share Napisano 17 Lipca 2007 Te elementy nie będą widoczne przez szyby kabiny ,więc nie ma potrzeby maloać ich dwa razy. Natomiast przednią część deski rozdzielczej i foteli pomalowałem trzema warstwami tej farby tylko nie widać na fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 No Kuba próbuje sobie przypomnieć i jakoś nie mogę - kiedy ostatnio sklejałeś amerykański ciągnik? Model jest bardzo ciekawy, zwłaszcza z dodatkową osią będzie robił niezłe wrażenie... Powodzonka w przeróbkach i w ogóle w pracach nad modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 17 Lipca 2007 Autor Share Napisano 17 Lipca 2007 Bardzo podobają mi się Australijske trucki i to właśnie dlatego go robię. W ramach relaksu zrobiłem kółeczka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Lipca 2007 Share Napisano 18 Lipca 2007 Fajne felgi, fajny model proszę o więcej Kubuś pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 18 Lipca 2007 Share Napisano 18 Lipca 2007 Hej, Podoba mi się dobrana kolorystyka (dosyć kontrastowa, ale "australijczyki" tak mają ;-) ). Małe pytanko, szerokie opony na przodzie to standard zestawu czy "dłubałeś" we własnym zakresie? ;-) Powodzenia i czekam na ciąg dalszy pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 20 Lipca 2007 Share Napisano 20 Lipca 2007 Ciekawe oponki będą z przodu skąd one są wzięte jeśli wolno wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 20 Lipca 2007 Autor Share Napisano 20 Lipca 2007 By Revell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 29 Lipca 2007 Autor Share Napisano 29 Lipca 2007 Zrobiłem ramę i zawieszenie .Jest to rama którą kupiłem na Allegro i dlatego jest trochę niewyględna . Zostanie oczywiście pomalowana. No i na koniec mała przymiarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 29 Lipca 2007 Share Napisano 29 Lipca 2007 Spoko. Te paski na kabinie to kalkomania czy je malowałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 29 Lipca 2007 Share Napisano 29 Lipca 2007 ładny sam chciałem takiego zrobic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 29 Lipca 2007 Share Napisano 29 Lipca 2007 Spoko. Te paski na kabinie to kalkomania czy je malowałeś?? Pozwole sobie odpowiedzieć - to są kalki z Italeri Australian Truck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 29 Lipca 2007 Autor Share Napisano 29 Lipca 2007 Rama jeszcze nie wiem jaka będzie ,mam ochotę na zieloną . Powiedzcie lepiej jaki w Western Starze jest silnik i jakiego koloru. Nie znam się na amerykańskich silnikach , wiem że są silniki firmy Detroit , Cummins i Caterpillar i że któreś są żółte. I tyle -więc poproszę jakiegoś speca od US trucków o podpowiedź jaki w tym modelu jest silnik i jakiego powinien być koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 29 Lipca 2007 Share Napisano 29 Lipca 2007 Cat jest zółty, detroit morski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 29 Lipca 2007 Share Napisano 29 Lipca 2007 Kuba ja robiłem w Western Starze (Australian) niebieski, a ramę na czerwony kolor ,mój model możesz znaleść w linku Galeria-Pojazdy Cywilne Ciężarowe, Australian Truck i Car Transporter. Natomiast do Peterbilda 377A/E oraz do 359 z Revella robiłem kolorek żółty, rama do Petka 377 srebna a do 359 czerwona, wszystkie modele znajdziesz w Galeri Cywilnych Pojazdów. Ja bym na twoim miejscu, zrobił ciemno zielony silnik od spreja, motip kolorek szmaragdowy natomiast ,ramę bym zrobił srebną lub czerwoną, oczywiście spryskając sprejem z motipa. Decyzję pozostawiam tobie , życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 29 Lipca 2007 Share Napisano 29 Lipca 2007 Hej, jeżeli się nie mylę, to pierwsza fota prezentuje WS'a z serii 6900. Wg. katalogu w australijskich WS'ch 6900 montowane są do wyboru: Caterpillar C-15 & C-16 (do 600km). Cummins Signature Series (do 600km). Cat - kolor żółty. Cummins - czerwony. polecam google do sprawdzenia kolorów ;-) Z reguły kolor ramy jak i całego zespołu napędowego jest taki sam. Na marginesie amerykańskie ciężarówki sprzedawane w Australii czasem mocno się różnią od swoich "braci" z US, dlatego warto się upewnić. pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 No ja tam nie gustuje w australijskich trukach ale ten jest fajny. tylko z fotki nadkoli i maski nie wygląda że się opuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 30 Lipca 2007 Autor Share Napisano 30 Lipca 2007 Czytałem ten Twój post ze trzy razy i nie bardzo mogę zrozumieć o co chodzi , co się nie opuszcza na fotkach bo nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 chodzi mi o te fotko: http://img101.imageshack.us/img101/7716/nowee009xp1.jpg nie wygląda żeby sie maska opuszczała, chyba ze się mylę to przepraszam ale wytłumaczcie mi jak się to ma ruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 30 Lipca 2007 Autor Share Napisano 30 Lipca 2007 Maska będzie się normalnie otwierała , a widoczne ceowniki służą do zamocowania bullbaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 a czyli nadkola też się opuszczają razem z maską np jak w Pete 378 (prawdziwy) ?? dobrze zrozumiem?? Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 30 Lipca 2007 Autor Share Napisano 30 Lipca 2007 Oj leniwy jesteś ,wystarczyło powęszyć na forum bo jest jeszcze chyba z pięć tematów o Western Starze. Wygląda to tak : Fotka z tematu Bartka330. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 No trochy jestem leniwy ale sorki za zamieszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Pod maską tej starej WSki siedzi równie stary dobry Cummins NTC "Big Cam". Na beżowo proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi