koksik750 Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 witam! czytam wszystkie posty na temat farbek i wkoncu nie wiem co mam wybrac!! w skrocie chce malowac samochody w skali 1:24 aerografem i chce zakupic farby..ale nie wiem jakie humbrol?? vallejo?? a moze pactre, revell, modelmaster?? pomozcie mi troche bo naprawde nie wiem co kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 Z tych co wymieniłeś, zdecydowanie Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 17 Lipca 2007 Autor Share Napisano 17 Lipca 2007 a jakie sa najlepsze do mojego celu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 Koksik czytaj co Ci MrBat napisal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 17 Lipca 2007 Autor Share Napisano 17 Lipca 2007 ale napisal ze z tych co wymienilem! a moze sa jakies lepsze ktorych NIE wymienilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 W sumie to chyba każdy maluje takimi jakimi jest mu najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 Ja narazie używam, humbroli, ale sporo osób mi poleca i chyba przejdę na gunze z tym, że jeszcze raz takie drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 ale napisal ze z tych co wymienilem! a moze sa jakies lepsze ktorych NIE wymienilem Z tego co wiem, co gro cywilniaków maluje spreyami Motipa (czy jakoś tak). A do aerografu to już musi się wypowiedzieć ktoś, kto w tym siedzi. Choć sądzę, że Gunze czy Vallejo są na tyle dobrymi farbami, iż sobie z tym poradzą. Ale co i rusz widzi się jak ktoś sprowadza moc drogie farby z zagranicy z jakimiś tam super ekstra odwzorowanymi odcieniami kolorów używanych oryginalnie przez Porshe czy tam inne Ferrari. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 Do cywili tez Tamiy'owskie farby sa chwalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 18 Lipca 2007 Autor Share Napisano 18 Lipca 2007 jaki lakier bezbarwny proponujecie do farb z serii air valejo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Lipca 2007 Share Napisano 18 Lipca 2007 A nie mają własnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 18 Lipca 2007 Autor Share Napisano 18 Lipca 2007 nie moge znalezc :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 18 Lipca 2007 Autor Share Napisano 18 Lipca 2007 a moze testors?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 18 Lipca 2007 Autor Share Napisano 18 Lipca 2007 model master? lub tamija? ktory bedzie najlepszy do vallejo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Lipca 2007 Share Napisano 18 Lipca 2007 Vallejo. Matte varnish 520, Glossy varnish 510, Satins varnish 522 czyż nie? 3 sekundy na googlach, wpisane Vallejo, otwarta pierwsza i druga strona, wykaz kolorów, znalezione. Pierdyliard pytań na forum nie przybliża do odpowiedzi. W tym czasie mogłeś zobaczyć w słowniku pol-ang jak jest lakier i znaleźć sobie na googlach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 18 Lipca 2007 Autor Share Napisano 18 Lipca 2007 wiesz jest tez taka sprawa ze wszystkie rzeczy ktore zamawiam z internetu leca do mnie z polski do irlandii wiec nie moge sobie zamawiac z 200 sklepow po jednej lub kilku rzeczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 18 Lipca 2007 Autor Share Napisano 18 Lipca 2007 ok dzieki reggy znalazlem juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 18 Lipca 2007 Share Napisano 18 Lipca 2007 A czemu zamawiasz w Polsce? Tak z ciekawosci pytam. Nie wygodniej byloby Ci robic zakupy tam na miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 18 Lipca 2007 Autor Share Napisano 18 Lipca 2007 a powiedzcie mi jak zrobic super blyszczace autko przy uzyciu vallejo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 18 Lipca 2007 Share Napisano 18 Lipca 2007 I tak to musisz na koniec lakierowac. Kladziesz kilka warst lakieru blyszczacego, jakas delikatna polerka pasta i bedzie sie blyszczec jak tralala. Blyszczacy lakier Vallejo przeznaczony do aerografu ma numerek 58. Nie wiem, w jakim sklepie robisz zakupy, ale taki werniks dostepny jest np. tutaj: http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=6&przedm=745816&grp=&f_pkt=&filtr_dost= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 18 Lipca 2007 Autor Share Napisano 18 Lipca 2007 wlasnie w tym sklepie chce zamowic a polerka miedzy warstwami czy na koniec?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 18 Lipca 2007 Share Napisano 18 Lipca 2007 Hmm... W zasadzie, to nie wiem... Tutaj niech sie wypowiedza chlopaki od cywili, bo ja i tak wszystko na mat maluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 18 Lipca 2007 Autor Share Napisano 18 Lipca 2007 a znacie chrom vallejo?? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 18 Lipca 2007 Share Napisano 18 Lipca 2007 Nie, ale polecamy chrom ALCLADA. Bije wszystko na glowe. O tym tez jest na forum, w kilku relacjach z budowy truckow. Pocisnij sobie w opcje "Szukaj" na gorze strony i wpisz slowo ALCLAD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 18 Lipca 2007 Autor Share Napisano 18 Lipca 2007 A czemu zamawiasz w Polsce? Tak z ciekawosci pytam. Nie wygodniej byloby Ci robic zakupy tam na miejscu? poniewaz w moim miasteczku nie ma sklepow modelarskich a jak jest jeden to jest jeden wielki "śit" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi