voseba Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 klapa jest odwrotnie na zdjeciach niz powinna byc:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2012 klapa jest odwrotnie na zdjeciach niz powinna byc:D Fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Ja myślałem, że to widzisz z tą klapą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Mark666, lakier na kabinie wyglada swietnie, jak i uszczelki. Jedna rzecz mnie zastanawia - przednia klapa, na dole - co to jest za listwa? Wydaje mi sie, ze tam powinny isc swiatla. http://www.patrickvdhoeven.nl/new/index.php?option=com_content&view=article&id=111:bv-68-py&catid=40:fotoalbum-voertuigen&Itemid=71 Tomek 32 zdjęcie zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 6 Września 2012 Autor Share Napisano 6 Września 2012 Cześć Wam. Wreszcie wróciłem do domu po prawie miesięcznej nieobecności . Przed wyjazdem poczyniłem kroki w sprawie reflektorów przednich mojej Scanii. Wyciąłem zbędne kawałki plastyku w zderzaku, z polistyrenu zbudowałem miski lamp, wypełniłem modeliną, wyprofilowałem ją i pomalowałem. Tak o teraz wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 To może jakieś halogenki przy okazji dorób? ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Września 2012 Autor Share Napisano 13 Września 2012 Jakiś " niechciej" mnie ogarnął. Skończyłem zderzak z reflektorami. Tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 No pierwsza klasa Mark, to znacznie urealni caloksztalt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 19 Września 2012 Autor Share Napisano 19 Września 2012 Hej. Kabina wreszcie złożona i oszklona. \ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Podoba mi sie ten "majtkowy błękit", pasuje do kanciastej kabiny Scani. Wykonanie jak zwykle na porzadnym poziomie. Wspieram trzymając kciuki za dalsze postępy w pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 19 Września 2012 Autor Share Napisano 19 Września 2012 tomaka6 Krzychu 126 - dzięki. Wczoraj widziałem właśnie 142-kę w tym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Bardzo ładny ten błekit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 23 Września 2012 Autor Share Napisano 23 Września 2012 Powoli kończę kabinę. Nie mogłem się oprzeć aby nie zrobić przymiarki P.S. --Apache dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 Fajnie to wszystko wygląda. Ale czy przypadkiem jedna z butli wyrównawczych nie jest ciut krzywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 Marc666 Machnołeś na czarno końcówki piast przednich na czarno, ja osobiście bym tak zrobił teź na tylnych osiach, tak symetrycznie. Pozd Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 ja w dalszym ciągu nie jestem do końca przekonany co do tego rozstawu osi... oczywiscie wykonanie jakzawsze na najwyższym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Września 2012 Autor Share Napisano 25 Września 2012 Apache---- jest równo Marcus05 -- już za póżno, nie chcę spieprzyć całego malowania spayem macioł -- z racji budowy lotniska, Castoramy, obwodnicy nazjeżdżało multum sprzętu do miasta . Widziałem taką Scanię ze 3 dni temu. Wyglądała na taką samą, ale miarki nie miałem a ona była w ruchu Dzięki za komentarze -- niebawem C.D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 Co do rozstawu to zgadzam się z Mark666, jest git. Niedaleko mnie jest hurtownia budowlana i jeszcze rok temu mieli tam właśnie taki sprzęt tylko że w wyblakłej żółtej kabinie i tragicznym stanie. Ale wracając do tematu to właśnie była w tej konfiguracji jaką zastosował Mark. Co do wykonania to nie mam żadnych zastrzeżeń, jak zwykle perfekcja. Czekam na finisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 No to nie mam zastrzeżeń w takim razie hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Super się prezentuje taka pospolita, pracowita;] Znacznie lepiej niż te opływowe nowości. Rozstaw osi jest wg mnie ok, dojdzie ramie to się tylny zwis powiększy i będzie cacy. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 28 Września 2012 Autor Share Napisano 28 Września 2012 Podwozie ukończone. Przedfinałowa seria zdjęć. Została jeszcze wykończeniówka kabiny Przyklejona skrzynia do ramy HDS na swoim miejscu i przyklejony zderzak już na ramie Takie kalki zamierzam dać na kabinę-- co o tym myślicie z tego zestawu ew. jakieś paski -- proste odcinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Tak jak myślałem - ramie optycznie przedłużyło całość i wygląda to świetnie. Model chyba rzadko spotykany w takiej konfiguracji, na ramie sporo się dzieje. Co do naklejek, nie znam się na oznaczeniach i grafikach samochodów ciężarowych, ale odnoszę wrażenie, że te zaprezentowane na pierwszym zdjęciu widać częściej na autach, które jeżdżą w trasę a nie sprzęcie budowlanym. Poza tym, czy ta Scania nie jest za stara na te orły czy co tam to jest? Osobiście chyba wykorzystałbym zestaw nr 2, jakiś taki prostszy, bardziej mi pasuje do tego samochodu. Ogólnie, co byś nie wybrał i tak będzie czad. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Co do kalkomanii to zgadzam się z Martinim - te wrony noga być za nowoczesne dla tego dziadka:) (chociaż mogę się mylić). Generalnie model zapowiadać się doskonale i jakichś kalek byś nie uzyl to i tak efekt będzie na pewno powalajacy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Mark 666, swietnie Ci wyszlo to co do tej pory zrobiles, dodalbym troche kurzu na wiatrak od chlodnicy, bo wyglada zbyt czysto. Co do kalek to definitywnie nie dawalbym tych z logo V8 w plomieniach, bo nie bedzie to pasowac. Te czerwone gryfy raczej beda fajnie pasowaly. To jest klasyczna ciezarowka i wydaje mi sie, ze najbardziej by pasowaly kalki w stylu z tego okresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 29 Września 2012 Autor Share Napisano 29 Września 2012 Ok. Dzięki , tak też myślałem. Te gryfy miałyby być na kabinie za bocznymi oknami, kombinując w ten sposób że właściciel mógł sobie takowe nabyć i przykleić. Ale jeszcze to przemyślę. Najbardziej to brakuje mi polskich tablic rej. A najlepiej lubelskich Nie mam jak tego zrobić. No i na pakę i drzwi jakieś firmowe loga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi