Jump to content

Scania 142H with HDS

Mark666
 Share

Recommended Posts

Widziałeś wątek Kazika? Tam mu gość wydrukował świetne blachy - czcionka naprawdę trafiona. Jak robiłem naklejki do lawety, wykorzystywałem zdjęcie. Może warto cyknąć fotkę jakiejś tablicy, dopasować rozmiar i wysłać projekt do np. model factory zone? Wydrukują Ci za-nie-taką-znowu-małą opłatą.

pzdr.

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tutaj masz czcionkę do ściągnięcia, oryginalna czcionka polskich tablic rejestracyjnych.

http://www.wykop.pl/ramka/865331/czcionka-tablice-rejestracyjne/

Nic nie przypomina tylko jest taka jak powinna być, łącznie ze znakami flagi itp.

polskie%2520tablice.jpg

Drukujesz nawet na zwykłym papierze nie rysunek, tylko tekst z open offica.

Ale te przewody od Effera 11500 to nawet dla sztuki nie są, a tyle zdjęć na internecie do nich.

ps zbieżność nr rejestracyjnych przypadkowa.

Tutaj masz czcionkę do ściągnięcia, oryginalna czcionka polskich tablic rejestracyjnych.

http://www.wykop.pl/ramka/865331/czcionka-tablice-rejestracyjne/

Nic nie przypomina tylko jest taka jak powinna być, łącznie ze znakami flagi itp.

polskie%2520tablice.jpg

Drukujesz nawet na zwykłym papierze nie rysunek, tylko tekst z open offica.

Ale te przewody od Effera 11500 to nawet dla sztuki nie są, a tyle zdjęć na internecie do nich.

ps zbieżność nr rejestracyjnych przypadkowa.

Wiem, ale nie chciało mi się rozwalać na czynniki pierwsze kolejnego modelu tylko po to żeby było o 3-4 kabelki więcej. Effer nie jest dla sztuki, jest dla mnie, mnie się podoba.

Decyzja zapadła --- " babcia" jest made in Denmark

Dziękuję wszystkim za chęć pomocy.

Kilka zdjęć , jeszcze lustra, obrysówki na dachu i koniec

v2012100100390519384838.jpg

v2012100100392118583196.jpg

v2012100100393287457077.jpg

v2012100100394354310051.jpg

v2012100100395310984319.jpg

v2012100100461286177928.jpg

v2012100100463057299079.jpg

Tablice rejestracyjne to kompozycja kalek z blachą offsetową

Specem nie jestem, ale wydaje mi się że przekładnia kierownicza, powinna być w tej scanii bardziej z przodu i bardziej w pionie. Zamontowana jest chyba tak jak powinna być do torpedy, gdzie kabina jest przesunięta w tył.

Ale pewności nie mam, jutro zobaczę jak to wygląda w realu, może uda mi się zrobić zdjęcie, może się w przyszłości komuś przyda

Pozdrawiam Jacek

• 5 weeks later...
  • 2 months later...

wiatm kolego jestem tu nowy i nie bardzo sie orientuje , powiedz mi gdzie mozna kupic model hds'u ??? czy trzeba kupywac odzielni dzwi a odzielnie solowke ? interesuje mnie caly zestaw do materialow budowlanych z chwytakiem gdyz jezdze takim autkiem i chcialem zrobic miniature:) pozdrawiam gorąco i czekam na jakies info.

wiatm kolego jestem tu nowy i nie bardzo sie orientuje , powiedz mi gdzie mozna kupic model hds'u ??? czy trzeba kupywac odzielni dzwi a odzielnie solowke ? interesuje mnie caly zestaw do materialow budowlanych z chwytakiem gdyz jezdze takim autkiem i chcialem zrobic miniature:) pozdrawiam gorąco i czekam na jakies info.

Cześć. Tu masz link do sklepu gdzie możesz kupić HDS . Chwytaka niestety producent nie daje. Nie wiem czy śledziłeś warsztat tej mojej scanii , bo jest to model sporo przrobiony i wydłużony

http://www.mojehobby.pl/products/Truck-Accessories-part-II.html