Skocz do zawartości

Panther F 1:35 Dragon

Demonion

Rekomendowane odpowiedzi

Wyszła trochę ciemna.Poza tym bardzo ładnie wygląda acz trochę szkoda,że sf.

Spokojnie spokojnie, już zmierza do mnie pełno wartościowy Pzkpfw IV ausf H środkowej wersji produkcyjnej i będzie pełnowartościowym uczestnikiem frontu wschodniego.

• Odpowiedzi 150
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witam.

Ciemna jak diabeł. Będziesz ją jeszcze brudził ? ? ?

Kurka wodna nie wiem, po wypłacie szarpne się po suche pastele i przetestuje je na jakimś szkolnym modelu. Kamuflaż w swym założeniu miał być zupełnie inny ale spartoliłem robote. Opiera się na końcówce barw stosowanych w marcu 45 przez panzerwaffe.

Pigmenty Kremera są tanie a bardzo fajne i do tego opakowania są duże. Bardzo fajnie się je z aerografu nakłada.

20120726_185705.jpg

Wyszedł mi dość ciekawy miks koloru czarnego, rdzawego i szarego. Przez przypadek otworzyłem buteleczkę ze zlewkami tych farb z aero i tu nasuwa się pytanie jaką drogą się udać by wyglądały "naturalnie". W normalnym naświetleniu tło koloru jest wyraźnie rdzawe.

Jedynie co mnie zastanawia to czemu ogniwa zapasowe podeszły fioletem a były rdzawe.

20120727_224325.jpg

20120727_224252.jpg

Prace zakończone. W podsumowaniu jeszcze na galerie swych wypocin nie zasługuję ale z czasem doszlifuje umiejętności. Dziękuję wszystkim za rady i krytykę. Urlop czas zacząć a w poniedziałek przyjdzie paczka, której zawartość będzię już historyczna pod każdym względem.

• 4 weeks later...
Jak dla mnie to dobrze, ten kamuflaż był do bani lekko mówiąc.

Czekam na malunki. ;)

Tak dzisiaj siadłem sobie by pooglądać tv (hardcorowe bajki z córką) i uderzyła mnie różnica między panterką a IV, więc doszedłem do wniosku, iż należy tak ładny pojazd wyrównać do starszego brata. Na chwilę obecną farba zlazła z wieży oprócz rejonu kalkomanii (sie dziadostwo przyspawało) zmusznony byłem użyć siły fizycznej. Kadłub się opiera schodzi tylko farba kamuflażu a bazowy nietknięty.

Czego ten zielony (?) ma miękkie przejście a brąz ostre?

Właśnie tu się okazało że patafixs żle uformowałem i nie zwróciłem uwagi, zastanawiam się czy nie dopryskać delikatnie brązu na miekkie przejście. Ale sam ten kontrast daje dość ciekawy efekt.

Edytowane przez Gość

• 1 month later...

Udało mi się w końcu znaleść trochę czasu i Pantera dostała biedronkę. Pozostało jeszcze zrobić kilka zacieków olejowo-rdzawych w rejonie zawieszenia oraz płycie silnika jak i na tyle pojazdu.

CIMG1859.JPG

CIMG1858.JPG

Pojazd nie doświetlony z uwagi, iż zdjęcie robione telefonem bo gdzieś się zawieruszył aparat.