Demonion Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 Wyszła trochę ciemna.Poza tym bardzo ładnie wygląda acz trochę szkoda,że sf. Spokojnie spokojnie, już zmierza do mnie pełno wartościowy Pzkpfw IV ausf H środkowej wersji produkcyjnej i będzie pełnowartościowym uczestnikiem frontu wschodniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Witam. Ciemna jak diabeł. Będziesz ją jeszcze brudził ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 Witam.Ciemna jak diabeł. Będziesz ją jeszcze brudził ? ? ? Kurka wodna nie wiem, po wypłacie szarpne się po suche pastele i przetestuje je na jakimś szkolnym modelu. Kamuflaż w swym założeniu miał być zupełnie inny ale spartoliłem robote. Opiera się na końcówce barw stosowanych w marcu 45 przez panzerwaffe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Pigmenty Kremera są tanie a bardzo fajne i do tego opakowania są duże. Bardzo fajnie się je z aerografu nakłada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Zdecydowanie za ciemno wyszło. Może pigmentami coś da się poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 "Gdzie kucharek sześć..." Długi watek + "doradcy" + kombinacje = malowanie od nowa. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 Zostawię już raczej tą tonację jako przeztrogę na przyszłość. Podejrzewam, że popełnie jeszcze kilka modeli zanim wyrównam umiejętności do zadowalającego poziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 26 Lipca 2012 Autor Share Napisano 26 Lipca 2012 Wyszedł mi dość ciekawy miks koloru czarnego, rdzawego i szarego. Przez przypadek otworzyłem buteleczkę ze zlewkami tych farb z aero i tu nasuwa się pytanie jaką drogą się udać by wyglądały "naturalnie". W normalnym naświetleniu tło koloru jest wyraźnie rdzawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 28 Lipca 2012 Autor Share Napisano 28 Lipca 2012 Jedynie co mnie zastanawia to czemu ogniwa zapasowe podeszły fioletem a były rdzawe. Prace zakończone. W podsumowaniu jeszcze na galerie swych wypocin nie zasługuję ale z czasem doszlifuje umiejętności. Dziękuję wszystkim za rady i krytykę. Urlop czas zacząć a w poniedziałek przyjdzie paczka, której zawartość będzię już historyczna pod każdym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Reaktywuję warsztat Pantery z uwagi, iż trafiła do kąpieli i ukierunkuję ją na normalny wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Jak dla mnie to dobrze, ten kamuflaż był do bani lekko mówiąc. Czekam na malunki. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Jak dla mnie to dobrze, ten kamuflaż był do bani lekko mówiąc.Czekam na malunki. ;) Tak dzisiaj siadłem sobie by pooglądać tv (hardcorowe bajki z córką) i uderzyła mnie różnica między panterką a IV, więc doszedłem do wniosku, iż należy tak ładny pojazd wyrównać do starszego brata. Na chwilę obecną farba zlazła z wieży oprócz rejonu kalkomanii (sie dziadostwo przyspawało) zmusznony byłem użyć siły fizycznej. Kadłub się opiera schodzi tylko farba kamuflażu a bazowy nietknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Jak dla mnie to dobrze, ten kamuflaż był do bani lekko mówiąc.Czekam na malunki. ;) Racja ładny model i zmaluj od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Pantera otrzymała nowy kubraczek. Myślałem, że szlak mnie trafi podczas usuwania farby z kadłuba. Teraz tylko zastanowię się jakie plamy jej dać z ambushem lub bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) Popraw fotki. Co zdjęcie to inny kolor Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 A daj zwykłe trójbarwne kamo też będzie dobrze(wężyki lub plamiaste)ale bez szaleństw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Popraw fotki. Co zdjęcie to inny kolor Ostatnia fota jest na innym ustawieniu aparatu. Brakuje równomiernego oświetlenia, czekam na wypłatę by dokupić dobrą lampkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Dobre oświetlenie i statyw mocno podnoszą jakość zdjęć. Liczę na to że tym razem nie wyjdzie taki ciemny jak wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Będzie w miarę dobrze, skoro IV trzyma fason to tym bardziej Panterka, teraz szukam jakiegoś fjnego kamuflażu dla niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 1 Września 2012 Autor Share Napisano 1 Września 2012 Po nerwach nad kamo - zupełnie ten pojazd nie ma szczęścia u mnie z malowaniem dotarłem do ambush. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Czego ten zielony (?) ma miękkie przejście a brąz ostre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 1 Września 2012 Autor Share Napisano 1 Września 2012 (edytowane) Czego ten zielony (?) ma miękkie przejście a brąz ostre? Właśnie tu się okazało że patafixs żle uformowałem i nie zwróciłem uwagi, zastanawiam się czy nie dopryskać delikatnie brązu na miekkie przejście. Ale sam ten kontrast daje dość ciekawy efekt. Edytowane 1 Września 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Zostaw juz tak jak jest, calkiem niezle to wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Października 2012 Autor Share Napisano 3 Października 2012 Udało mi się w końcu znaleść trochę czasu i Pantera dostała biedronkę. Pozostało jeszcze zrobić kilka zacieków olejowo-rdzawych w rejonie zawieszenia oraz płycie silnika jak i na tyle pojazdu. Pojazd nie doświetlony z uwagi, iż zdjęcie robione telefonem bo gdzieś się zawieruszył aparat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 Całkiem ładna ta Panterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi