marek d Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 (edytowane) Witam. Model- ICM+ zoom Eduard+ Kalkomanie AeroMaster. Model powstał tyko z powodu jednego malowania i wyląduje na biurku mojej córki, która jest największym kibicem moich ulepków i zawsze przejawia zainteresowanie tym co kleję. Sama lubi mustangi............ czworonożne i ma swojego, ale tamten na biurku się nie zmieści. Trzeba dbać o swoich kibiców. No dobra, oto on: Modelik nieco ogórkowy choć zaczęty przed sezonem i jest w nim kilka zaniechań ze względu na charakter odbiorcy. Dla purystów: P-51D-10 luty 1945 East Wretham, pil.Lt. Lee Patton- wg AeroMaster. W szczegóły nie wnikałem, mimo to wszelkie opinie jak zawsze mile widziane. Warsztat; viewtopic.php?f=86&t=32246 Edytowane 12 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Merytorycznie to ja Ci nic nie napisze ,natomiast w kategorii:podoba się/nie podoba :podoba sie i to bardzo super wygląda w tym seledynowo srebrno czerwonym malunku ,cieniowanie też łądne .Będzie piekną ozdobą biurka Twojej córy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Ja przepraszam, że się wtrącę... Nie pomyliłeś się? To na pewno ICM? A zapiszę sobie wszelkie informacje nt. malowania srebrami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Witaj Marku, Bardzo, bardzo ładny Sprawiłeś, że zainteresowałem się tą maszyną....właśnie w alu. Szkoda tylko, że w warsztacie żałowałeś zdjęć i opisów z procesu powstawania. Bardzo podobają mi się te subtelnie wykonane odymienia Mógłbyś zdradzić jak i czym je robiłeś?... może być w warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 Witaj Marku Generalnie model mi się podoba. Wybrałeś rzadkie malowanie, co się chwali choć trochę utrudnia ocenę merytoryczną, gdyż nie mogę znaleźć żadnej dobrej fotki tej maszyny. To co jest na wielki plus: - Ogólne wymalowanie i przebarwienia - Uzyskanie realistycznego wyglądu i trójwymiarowości bez użycia wyrazistego washa. Szacun jak to mawia młodzież - Subtelne i finezyjnie wykonane ślady eksploatacji, które będę zapewne starał się skopiować przy swoich metalicznych lotniczych urobkach - Fantastycznie wykonane wydechy. Jeśli to są elementy zestawowe, to poziom mojego szacunku dla Ciebie wzrośnie o kolejne 69 % - Golenie podwozia głównego i opony (bardzo ładny efekt gumy) Na bardzo malutki minus: - Wiatrochron na zdjęciach wygląda na nieco "zamglony". Może to tylko efekt na zdjęciach? - Delikatne świecenie kalkomanii na jednej z łopat śmigła - Ogólnie śmigło wygląda jakby było pokryte mgiełką z białego lub jasnoszarego koloru (może jest to tylko efekt po matowym lakierze) Jeśli miało to imitować przebarwienia, to trochę słabo to wygląda To co mnie zastanawia to kolor wlewów paliwa zbiornika kadłubowego i zbiorników skrzydłowych. Czy dysponowałeś zdjęciami tego egzemplarza pokazującymi to, że nie były one czerwone ? Najważniejsze jednak, że udało Ci się zrobić bardzo ładnego i efektownego P-51D. Gdybym był na miejscu Twojej córki, na pewno byłbym z takiego prezentu bardzo zadowolony Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 9 Lipca 2012 Autor Share Napisano 9 Lipca 2012 Kilka słów: -wydechy; zestawowe, jak zawsze rozwiercone, metalizer, cienie Tamiya i końcówki pryśnięte czarnym matem. - wiatrochron; w moim zestawie tragedia, poszczerbiony i jakiś matowy. Polerowanie nie wiele pomogło. -korki wlewów; to jedno z moich zaniechań, odbiorca niecierpliwie zaglądał do warsztatu -śmigło;jakieś zło się stało przy lakierowani, przed zmyciem powstrzymał mnie brak zastępczych kalkomanii. robert p wszelkie odymienia to cienie Tamiya i suche postele. Tak wiem - zacofany jestem. Zacieki- tensocrom Lifecolor fiedotow - tak to napewno ICM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 Nie mam żadnych zastrzeżeń, świetny schemat malowania, pewna odskocznia od Mustangowej klasyki. Jeżeli modelu nie rozbieramy - to właśnie taki styl bardzo mi odpowiada. A czy mademoiselle Paulina wyraziła dostateczny zachwyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Y.Czart Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 wszelkie odymienia to cienie Tamiya i suche postele. Tak wiem - zacofany jestem. To ja w dużej mierze także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Hello Ponownie -wydechy; zestawowe, jak zawsze rozwiercone, metalizer, cienie Tamiya i końcówki pryśnięte czarnym matem. Proste, a niesamowicie efektowne. Winszuję! - wiatrochron; w moim zestawie tragedia, poszczerbiony i jakiś matowy. Polerowanie nie wiele pomogło. ICM. -korki wlewów; to jedno z moich zaniechań, odbiorca niecierpliwie zaglądał do warsztatu Rozumiem. Trochę szkoda... -śmigło;jakieś zło się stało przy lakierowani, przed zmyciem powstrzymał mnie brak zastępczych kalkomanii. Trzeba było do mnie napisać. Mam tego trochę Jeszcze raz gratuluję! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Świetny, bardzo mi się podoba. Nie znam się na lotnictwie, ale twój mustang jest świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Bardzo ciekawie pocieniowane aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 10 Lipca 2012 Autor Share Napisano 10 Lipca 2012 A czy mademoiselle Paulina wyraziła dostateczny zachwyt? Oczywiście. Chciałem poprawić te nieszczęsne wlewy - usłyszałem tylko: zostaw bo jeszcze coś popsujesz. mustang jest świetny ...mustangi są świetne, dlatego je lubię i mam zamiar jeszcze jakiegoś popełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 ...mustangi są świetne, dlatego je lubię i mam zamiar jeszcze jakiegoś popełnić. To rozumiem. Mam nadzieję, że nie jednego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Witam Gratuluję pięknej pracy. Wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi