tadeusz6514 Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Od kilkunastu dni zacząłem budowę rakiety V2 wraz z pojazdami towarzyszącymi ij. platforma startowa z wózkiem , stanowisko dowodzenia , przyczepa do przewozu rakiety i wiele innych pojazdów . Cały zestaw wykonany będzie w skali 1:72 . jedynym pojazdem który będzie tylko przerobiony jest SdKfz 7 reszta pojazdów będzie wykonana samodzielnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Kurde świetny temat... będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Rakieta super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Rakietę sam zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 No jest grubo też tu będę zaglądał. Może jakaś podstaweczka diorameczka w mrocznej scenerii tamtych lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Temat mega ciekawy, szacun za wszystkie swojskie, czytaj samodzielnie wykonane elementy. Czyli jakieś 90% jak widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 24 Lipca 2012 Autor Share Napisano 24 Lipca 2012 Muszę przyznać bałem się zacząć budować tak skomplikowany model ,tak rakietę wykonałem samemu . Wiele modeli buduję w podobny sposób pianka (z drzwi lodówki)jest bardzo twarda i łatwa w obróbce a potem szpachla *2 i jest rakieta . Potem skrzydła, silnik,dodatki i wynik jest dość interesujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Działaj, działaj ja już widzę perełkę kolekcji, i jeszcze ta skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Zdolności skraczowe są-byle by nie zawali w etapie malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Naprawde duzy plus za rzadka tematyke. Byc moze glupie pytanie-korzystales z jakichs konkretnych planow?Tak patrzac na Twoj pocisk jest on troche pekaty.Parzac na archiwalne zdjecia ksztalty sa rozne stad moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Ja bym powiedział że za pękaty mam taka w 1/35 Dragona ale aż tak gruba nie jest,chyba że to jakiś inny typ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Ja bym powiedział że za pękaty mam taka w 1/35 Dragona ale aż tak gruba nie jest,chyba że to jakiś inny typ Dokładnie, rakieta jest za pękata w środkowej części i za wąska przy dyszy silnika. Wystarczy ją porównać z archiwalnymi planami, modelem Dragona w 1/35, czy modelem Condora w 1/72. I właściwie dziwię dlaczego nie kupiłeś Condora, zwłaszcza że jest on śmiesznie tani-ok. 20zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Wypas. Co do tej pękatości, to sie zastanawiam, czy to nie jest tylko złudzenie optyczne. Bo w ujęciu gdzie stoi, jest chyba smuklejsza. Tak czy inaczej gratuluję pomysłu i wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Co do sylwetki to znalazłem takie coś. Wychodzi na to,że trochę się nie zgadza Chyba,że to jakis inny typ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Proponuję zaglądnąć na niżej podane strony - rysunki z wymiarami - http://www.konradus.com/forum/read.php?f=13&i=5951&t=5951&page=1 - całkowicie darmowe plany modelu kartonowego w skali 1:32 - http://www.currell.net/models/v2.htm A tak swoją drogą niezmiernie ciekawy projekt. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 A ja proponuję przejrzeć tą stronę- ogromne ilości informacji o rakiecie i całej instalacji towarzyszącej. Są tam też bardzo fajne rysunki i zdjęcia: http://www.v2rocket.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 Widzę że plany rakiety wraz z planami już zostały znalezione na portalu :konradusa:,chyba nie tylko ja tam urzęduje .Właśnie zacząłem budowę przyczepy do przewozu rakiety ,dużo zdjęć ,dużo modeli trzeb przejrzeć a potem do pracy .Jeden z kolegów proponuje abym kupił model i go skleił , ale ja mam większą frajdę gdy go zrobię samemu dłużej trwa ,ale efekt jest super .POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 CO do tej strony: http://www.v2rocket.com: już tam byłem ,ale za pomoc dziękuje TADEUSZ 6514 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Jeden z kolegów proponuje abym kupił model i go skleił , ale ja mam większą frajdę gdy go zrobię samemu dłużej trwa ,ale efekt jest super .POZDRO Ciekawe podejście A i sporo prawdy w tym jest A nie masz w planach jeszcze czegoś takiego fascynującego? od podstaw oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Tak posiadam czołg Matylda 1 (podobno posiadaliśmy 2 sztuki we Wrześniu 39)tylko podobno .Jak nauczę się robić dobre zdjęcia to go wystawię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Jak obiecałem następny plik zdjęć z wykonywania modelu jest to podwozie do przewozu rakiety ,, Meillerwagen,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi