Demonion Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Napisano 1 Sierpnia 2012 Jakoś mi się tego za dużo wydaje. Też mam takie wrażenie. Więc usunołem na chwilę obecną pojedyńcze ogniwa z powierzchni w rejonie pokryw przekładni. Choć na zdjęciach ta część pancerza jest wręcz nimi zasypana. Cytuj
madeira Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 No, a na czym się trzymały te ogniwa na płycie czołowej? Cytuj
verde Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Raczej musieli je przyspawać ale pewien nie jestem. Cytuj
Demonion Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Napisano 2 Sierpnia 2012 No, a na czym się trzymały te ogniwa na płycie czołowej? Najczęściej były łapane punktowymi spawami, które można łatwo było w razie konieczności zerwać młotkiem. Dłuższe odcinki łapano na środku i wrazie potrzeby podwijano. Bloczki Betonowe były wiązane linkami stalowymi do elementów kadłuba. Ale w przypadlu trafienia pociskiem to po okolicy ładne konfeti stalowe latało. Cytuj
madeira Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Ha, czujny. Dopisać należy tylko tyle, że czasami również dospawywano tymczasowe haki na których wisiały ogniwa. Cytuj
slawekmalysek Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Zbyt mocno obciąłeś wyloty/wloty na pokrywach przekładni.. jeśli mówimy o zagospodarowaniu przedniej płyty to rewelacyjnie wyglada zestaw Panzer Artu. Opisany jako dodatek do afrykańczyków ale tutaj też będzie pasował (RE 35-104) worków na wieżę nie musisz zakładać Cytuj
Demonion Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Napisano 2 Sierpnia 2012 Zbyt mocno obciąłeś wyloty/wloty na pokrywach przekładni..jeśli mówimy o zagospodarowaniu przedniej płyty to rewelacyjnie wyglada zestaw Panzer Artu. Opisany jako dodatek do afrykańczyków ale tutaj też będzie pasował (RE 35-104) worków na wieżę nie musisz zakładać Wloty do przekładni systemowe i wycharatane z ramek innych nie było choć podejrzewam , że z tego co posiadam mógłbym stworzyć wersje SF nawet z działkiem jonowym. Cytuj
Demonion Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Napisano 2 Sierpnia 2012 Po prawie 24h prac nad wieżą prace na finiszu trzeba tylko ją dopancerzyć. W trakcie prac musiałem dociążyć tył wieży bo leciała na pysk. Dla ciekawskich ciężka masa plastyczna w koszu. Jeszcze troche dłubaniny i powrót do kadłuba celem montażu ramy pod ekrany. Ale narazie idę poczytać Eriksona. Cytuj
GrzesiekW Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Nie znam sięmerytorycznie ale wygląda pięknie. Cytuj
Demonion Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Napisano 2 Sierpnia 2012 Ten kto wymyślił montaż stelaża pod ekrany powinien dostać mokrą szmatą w pysk. Są wręcz bardzo delikatne i chybotliwe, poczekam aż klej dobrze zwiąże ale mam mieszane uczucia. Cytuj
Demonion Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Napisano 3 Sierpnia 2012 Bryła praktycznie ukończona jeszcze tylko kilka detali, potem odtłuszczenie i nałożenie surfacera. Po początkowych obawach rama pod ekrany bardzo dobrze trzyma i o zgrozo jest dość sztywna. Cytuj
KrzychuP Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Lufa jak lufa ale czolg calkiem calkiem postaraj się nie popsuć malowania. Cytuj
Demonion Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Napisano 3 Sierpnia 2012 Nie popełnie już drugi raz tego błedu piekelny. Ma być zgodny przy mojej jeszcze niewiedzy przynajmniej w 75% (minimalnie). Troszke poczytałem o technikach obijania - przetarć i już mam pewną strategię ale najpierw muszę to wypróbować na elementach nie wykorzystanych. Cytuj
GrzesiekW Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) Obicia sięrobi fajnie gąbką. Te płyty boczne się demontują? Może być problem z malowaniem elementów za nimi. Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj
Demonion Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Napisano 3 Sierpnia 2012 Obicia sięrobi fajnie gąbką. Te płyty boczne siędemontują? Może być problem z malowaniem elementów za nimi. Są nakładane i można je zakładać i zdejmować o każdej porze dnia i nocy Cytuj
Seb Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 ja bym na towim miejscy hamulec wymienił na plastikowy, z zestawu, bo to co dawało jordi to wielkie nieporozumienie. To prawda, swego czasu dałem się skusić cenie i kupiłem ich lufę do Tygrysa, po rozpakowaniu poszła w kąt. Nawet nie można było wykorzystać samej rury bo brakowało detali. Pzdr Cytuj
Demonion Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Napisano 3 Sierpnia 2012 ja bym na towim miejscy hamulec wymienił na plastikowy, z zestawu, bo to co dawało jordi to wielkie nieporozumienie. no i zdaje sie ze na ogniwach 'dopancerzajacych' wciąć widac ślady po wypychaczach A poskładam hamulec i porównam oraz faktycznie umkneły mi ślady po wypychaczach Cytuj
Demonion Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Napisano 4 Sierpnia 2012 Przeprowadziłem eksperyment z otarciem farby i w rezultacie taki typ otarcia pasuje na dobrą sprawę na dolną część ekranów z uwagi, iż ciężko jest uzyskać minimalne rozmiary a w tamtym rejonie czynników ściernych jest od wyboru do koloru. Cytuj
Demonion Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Napisano 4 Sierpnia 2012 ?Bardzo ciekawe stwierdzenie tylko do czego one zmierza? Cytuj
Demonion Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Napisano 4 Sierpnia 2012 Chodzi mi o to, iż w tym przypadku otarcie wyszło mi dość duże jak na wskazaną powierzcznie. I tego typu uszkodzenia powierzchni raczej będą występować w rejonach gdzie tarcie i obijanie jest bardzo częste (rejon zawieszenia i dolne partie pancerza). Jednakże jeśli pojazd dość długo przebywa w akcji a znane są przypadki, że nawet do 2 lat, to naprawy i warunki bojowe mogą tak oszpecić wygląd zewnętrzny. Zresztą to tylko próba techniki o której czytałem. Cytuj
KrzychuP Napisano 4 Sierpnia 2012 Napisano 4 Sierpnia 2012 Wiesz o tym że te ekrany długo nie wytrzymywały po za tym wspomniana metoda jest z lekka odrealniona odpryski najlepiej maluje się pędzelkiem bądź gąbką,choć jak kto woli. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi