bazylms Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Jakoś mi się tego za dużo wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Jakoś mi się tego za dużo wydaje. Też mam takie wrażenie. Więc usunołem na chwilę obecną pojedyńcze ogniwa z powierzchni w rejonie pokryw przekładni. Choć na zdjęciach ta część pancerza jest wręcz nimi zasypana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Teraz zdecydowanie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 No, a na czym się trzymały te ogniwa na płycie czołowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Raczej musieli je przyspawać ale pewien nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2012 No, a na czym się trzymały te ogniwa na płycie czołowej? Najczęściej były łapane punktowymi spawami, które można łatwo było w razie konieczności zerwać młotkiem. Dłuższe odcinki łapano na środku i wrazie potrzeby podwijano. Bloczki Betonowe były wiązane linkami stalowymi do elementów kadłuba. Ale w przypadlu trafienia pociskiem to po okolicy ładne konfeti stalowe latało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Ha, czujny. Dopisać należy tylko tyle, że czasami również dospawywano tymczasowe haki na których wisiały ogniwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Zbyt mocno obciąłeś wyloty/wloty na pokrywach przekładni.. jeśli mówimy o zagospodarowaniu przedniej płyty to rewelacyjnie wyglada zestaw Panzer Artu. Opisany jako dodatek do afrykańczyków ale tutaj też będzie pasował (RE 35-104) worków na wieżę nie musisz zakładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Zbyt mocno obciąłeś wyloty/wloty na pokrywach przekładni..jeśli mówimy o zagospodarowaniu przedniej płyty to rewelacyjnie wyglada zestaw Panzer Artu. Opisany jako dodatek do afrykańczyków ale tutaj też będzie pasował (RE 35-104) worków na wieżę nie musisz zakładać Wloty do przekładni systemowe i wycharatane z ramek innych nie było choć podejrzewam , że z tego co posiadam mógłbym stworzyć wersje SF nawet z działkiem jonowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Po prawie 24h prac nad wieżą prace na finiszu trzeba tylko ją dopancerzyć. W trakcie prac musiałem dociążyć tył wieży bo leciała na pysk. Dla ciekawskich ciężka masa plastyczna w koszu. Jeszcze troche dłubaniny i powrót do kadłuba celem montażu ramy pod ekrany. Ale narazie idę poczytać Eriksona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Nie znam sięmerytorycznie ale wygląda pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Ten kto wymyślił montaż stelaża pod ekrany powinien dostać mokrą szmatą w pysk. Są wręcz bardzo delikatne i chybotliwe, poczekam aż klej dobrze zwiąże ale mam mieszane uczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Bryła praktycznie ukończona jeszcze tylko kilka detali, potem odtłuszczenie i nałożenie surfacera. Po początkowych obawach rama pod ekrany bardzo dobrze trzyma i o zgrozo jest dość sztywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Co to za lufa, Jordi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Co to za lufa, Jordi ? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Lufa jak lufa ale czolg calkiem calkiem postaraj się nie popsuć malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Nie popełnie już drugi raz tego błedu piekelny. Ma być zgodny przy mojej jeszcze niewiedzy przynajmniej w 75% (minimalnie). Troszke poczytałem o technikach obijania - przetarć i już mam pewną strategię ale najpierw muszę to wypróbować na elementach nie wykorzystanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) Obicia sięrobi fajnie gąbką. Te płyty boczne się demontują? Może być problem z malowaniem elementów za nimi. Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Obicia sięrobi fajnie gąbką. Te płyty boczne siędemontują? Może być problem z malowaniem elementów za nimi. Są nakładane i można je zakładać i zdejmować o każdej porze dnia i nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 ja bym na towim miejscy hamulec wymienił na plastikowy, z zestawu, bo to co dawało jordi to wielkie nieporozumienie. To prawda, swego czasu dałem się skusić cenie i kupiłem ich lufę do Tygrysa, po rozpakowaniu poszła w kąt. Nawet nie można było wykorzystać samej rury bo brakowało detali. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2012 ja bym na towim miejscy hamulec wymienił na plastikowy, z zestawu, bo to co dawało jordi to wielkie nieporozumienie. no i zdaje sie ze na ogniwach 'dopancerzajacych' wciąć widac ślady po wypychaczach A poskładam hamulec i porównam oraz faktycznie umkneły mi ślady po wypychaczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Przeprowadziłem eksperyment z otarciem farby i w rezultacie taki typ otarcia pasuje na dobrą sprawę na dolną część ekranów z uwagi, iż ciężko jest uzyskać minimalne rozmiary a w tamtym rejonie czynników ściernych jest od wyboru do koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 ?Bardzo ciekawe stwierdzenie tylko do czego one zmierza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Chodzi mi o to, iż w tym przypadku otarcie wyszło mi dość duże jak na wskazaną powierzcznie. I tego typu uszkodzenia powierzchni raczej będą występować w rejonach gdzie tarcie i obijanie jest bardzo częste (rejon zawieszenia i dolne partie pancerza). Jednakże jeśli pojazd dość długo przebywa w akcji a znane są przypadki, że nawet do 2 lat, to naprawy i warunki bojowe mogą tak oszpecić wygląd zewnętrzny. Zresztą to tylko próba techniki o której czytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Wiesz o tym że te ekrany długo nie wytrzymywały po za tym wspomniana metoda jest z lekka odrealniona odpryski najlepiej maluje się pędzelkiem bądź gąbką,choć jak kto woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi