Skocz do zawartości

Pzkpfw.IV Ausf H produkcja lato 43 1:35 Dragon

Demonion

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 134
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

No, a na czym się trzymały te ogniwa na płycie czołowej?

Najczęściej były łapane punktowymi spawami, które można łatwo było w razie konieczności zerwać młotkiem. Dłuższe odcinki łapano na środku i wrazie potrzeby podwijano. Bloczki Betonowe były wiązane linkami stalowymi do elementów kadłuba. Ale w przypadlu trafienia pociskiem to po okolicy ładne konfeti stalowe latało.

Zbyt mocno obciąłeś wyloty/wloty na pokrywach przekładni..

jeśli mówimy o zagospodarowaniu przedniej płyty to rewelacyjnie wyglada zestaw Panzer Artu.

Opisany jako dodatek do afrykańczyków ale tutaj też będzie pasował (RE 35-104) worków na wieżę nie musisz zakładać

Zbyt mocno obciąłeś wyloty/wloty na pokrywach przekładni..

jeśli mówimy o zagospodarowaniu przedniej płyty to rewelacyjnie wyglada zestaw Panzer Artu.

Opisany jako dodatek do afrykańczyków ale tutaj też będzie pasował (RE 35-104) worków na wieżę nie musisz zakładać

Wloty do przekładni systemowe i wycharatane z ramek innych nie było choć podejrzewam , że z tego co posiadam mógłbym stworzyć wersje SF nawet z działkiem jonowym.

20120802_172326.jpg

20120802_172343.jpg

Po prawie 24h prac nad wieżą prace na finiszu trzeba tylko ją dopancerzyć. W trakcie prac musiałem dociążyć tył wieży bo leciała na pysk. Dla ciekawskich ciężka masa plastyczna w koszu. Jeszcze troche dłubaniny i powrót do kadłuba celem montażu ramy pod ekrany. Ale narazie idę poczytać Eriksona.

Nie popełnie już drugi raz tego błedu piekelny. Ma być zgodny przy mojej jeszcze niewiedzy przynajmniej w 75% (minimalnie). Troszke poczytałem o technikach obijania - przetarć i już mam pewną strategię ale najpierw muszę to wypróbować na elementach nie wykorzystanych.

Obicia sięrobi fajnie gąbką.

Te płyty boczne się demontują? Może być problem z malowaniem elementów za nimi.

Edytowane przez Gość

ja bym na towim miejscy hamulec wymienił na plastikowy, z zestawu, bo to co dawało jordi to wielkie nieporozumienie.

To prawda, swego czasu dałem się skusić cenie i kupiłem ich lufę do Tygrysa, po rozpakowaniu poszła w kąt. Nawet nie można było wykorzystać samej rury bo brakowało detali.

Pzdr

ja bym na towim miejscy hamulec wymienił na plastikowy, z zestawu, bo to co dawało jordi to wielkie nieporozumienie.

no i zdaje sie ze na ogniwach 'dopancerzajacych' wciąć widac ślady po wypychaczach

A poskładam hamulec i porównam oraz faktycznie umkneły mi ślady po wypychaczach

Przeprowadziłem eksperyment z otarciem farby i w rezultacie taki typ otarcia pasuje na dobrą sprawę na dolną część ekranów z uwagi, iż ciężko jest uzyskać minimalne rozmiary a w tamtym rejonie czynników ściernych jest od wyboru do koloru.

20120804_124605.jpg

Chodzi mi o to, iż w tym przypadku otarcie wyszło mi dość duże jak na wskazaną powierzcznie. I tego typu uszkodzenia powierzchni raczej będą występować w rejonach gdzie tarcie i obijanie jest bardzo częste (rejon zawieszenia i dolne partie pancerza). Jednakże jeśli pojazd dość długo przebywa w akcji a znane są przypadki, że nawet do 2 lat, to naprawy i warunki bojowe mogą tak oszpecić wygląd zewnętrzny. Zresztą to tylko próba techniki o której czytałem.