gizmo1986 Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Witam, czaiłem się na niego i w końcu kupiłem 24 ramki, w tym jedna przeźroczysta, 4 gumowe, do tego 2 małe arkusze blaszek, aluminiowa lufa, plastikowe, ogniwkowe gąski, metalowa linka, ogólnie wykonanie, pudełko, zawartość wygląda jak u Dragona Pobieżnie oglądając wypraski ,nie zauważyłem jakichś nadlewek, śladów po wypychacza w widocznych miejscach, jak na razie sprawia b.dobre wrażenie. Ok, a teraz coś o tym teciaku, z tego co wygoglowałem ta wersja BDD, to chyba nic innego jak wersja M , chyba że się mylę, to niech mnie ktoś poprawi Malowanie będzie raczej standardowe ,czyli zielone:) Nie będę się wzorować na konkretnym egzemplarzu tylko, z każdego coś po trochu, najprawdopodobniej, tylne beczki i fartuchy pójdą "ałt" na wzór mniej więcej tego: Nie przewiduje więcej blaszek, te mi wystarczą Ok, a teraz obowiązkowy inbox: CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
despi Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 czekam na fotki z prac nad modelem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Oszlifowałem koła, "zmęczyłem" bandaże, coś tam do wanny dokleiłem, i założyłem górę dla przymiarki. Koło sklejone na maskolu jak na razie. I teraz pytanie, szpachlować tę szczeline? Jest tam jakiś spaw, i chyba trzeba to zaszpachlować? Bo na fotkach które mam , nie umiem się dopatrzyć jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Nie wiem czy ktoś to w ogóle czyta i ogląda, ale jedziemy dalej Pomalowane i zamaskowane wizjery: Drążki zamontowane: Góra nałożona na sucho. Przepraszam za jakość fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Cześć. Tu "Ktośtam". Ciekawy model. Szkoda tylko, że zdjęcia na fotosiku. Polecam Picasse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Polecam Picasse. Lub ewentualnie Photobucket Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Na Photobuckecie konto po jakimś czasie pada, a zdjęcia znikają z forów. Chyba, że się zapłaci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Ja mam tam konto od 4 lat. Jeszcze żadna fotka mi nie zniknęła z forum i nie zapłaciłem ani grosza . A tak o samym modelu, to prezentuje się zupełnie nie źle i przyznam że już kilka razy patrzyłem na niego w sklepie internetowym, więc może kiedyś się skuszę. Dołączam zatem do grona oglądaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Proponuję kosz przednich lamp wykonać samemu ten zestawowy nie wiele ma z rzeczywistością wspólnego, działaj bedę podglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Chodzi Ci o ten pałąk ochronny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Chodzi Ci o ten pałąk ochronny? Dokładnie Pozatym Trumpek proponuje lampy mocować do kadłuba a jak widzisz są mocowane do kosza na płaskownikach, nie trudne a warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Jak na razie to dorobiłem takie spawy, trochę za grube chyba, ale 1 raz je robie...robiłem je przy pomocy strzykawki i igły lekarskiej, rozcieńczona szpachlą, chyba że znacie jakis inny fajny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Na Photobuckecie konto po jakimś czasie pada, a zdjęcia znikają z forów. Chyba, że się zapłaci... BZDURA kolego, wierutna bzdura Posiadam konto na Photobucket od pięciu lat. Ani jedno zdjęcie nie zniknęło i nie płaciłem ani grosza. A w temacie, bardzo ciekawy model. Z przyjemnością się przyjrzę pracom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Podglądam bo ciekawy pojazd nie mógłbyś wstawiać od razu dużych zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Na Photobuckecie konto po jakimś czasie pada, a zdjęcia znikają z forów. Chyba, że się zapłaci... BZDURA kolego, wierutna bzdura Posiadam konto na Photobucket od pięciu lat. Ani jedno zdjęcie nie zniknęło i nie płaciłem ani grosza. A w temacie, bardzo ciekawy model. Z przyjemnością się przyjrzę pracom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Kapralu to poczekaj jak przekroczysz limit. Zobaczysz co się wtedy stanie z twoim kontem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2012 A więc tak: Wkleiłem siatki, przy okazji je trochę uszkodziłem: Będe dorabiać przewody paliwowe, jak tu: Usunałęm też tą imitację przewodów elektrycznych, i usunałęm otwór w pancerzu na przedniej płycie którego w rzeczywistości nie ma. I pytanie: Muszą być koniecznie te osłony na te siatki?? Bo szkoda je zasłaniać, chyba że zrobie otwarte? Lamp nie ruszałem i tego pałąku, to nie na moje nerwy , ale za to zrobię osłony na wizjery, które powinny być a ich nie ma: A także zajmę sie tyłem i dorobię te brakujące elementy zaznaczone na czerwono: Na zielono zaznaczyłem chyba babol trumpka, a mianowicie, na zdjeciach widać że tylna płyta wystaje po bokach troszkę, czyli jest ciut szersza od wanny, i to też będę poprawiać. I ponawiam pytanie, jak najlepiej i najprościej zrobić spawy? Z plastikowym pręcikiem klejem itd już próbowałem, kiepsko mi idzie, jest jakaś inna metoda jeszcze? EDIT: właśnie zaświtała mi taka mysl aby dać jednak te fartuchy boczne, i nie dawać wszystkich ogniwek, bo ich i tak nie będzie widać, a ogniwka które zostaną wykorzystać do tego: A tu fajna scenka:) Tylko że to zwykłe t-62, i nie wiem czy dobrym pomysłem będzie załadowanie tego do wersji M? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 (edytowane) Kapralu to poczekaj jak przekroczysz limit.Zobaczysz co się wtedy stanie z twoim kontem. EEEEE no kurcze nie strasz mnie, tyle fotek mam na forum i miało by to zginąć?? Gizmo, narobiłeś mi smaka na tego teta, Już zaczynam składać kasiorkę i na pewno go sobie sprawię. Aż żal d... ściska że Trumek nie wziął się za T-90 ale może, kto wie. Edytowane 8 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Super model i robota, ALE te zdjecia :( TROCHE MALE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2012 (edytowane) Ok, dorobiłem osłony na wizjery na przedniej płycie, zamontowałem z jednej strony poręcz, z drugiej, zrobiłem z blaszki po browarku, uchwyty do poręczy, przeniosłem zapasowe ogniwko gaski z błotnika na tylna płytę i dorobiłem mocowanie z blaszki, rurki z perfumu i śrubek fototrawionych, dorobiłem te zaznaczone w poprzednim poście duperelki na tylnej płycie. Błotniki na sucho narazie, je na końcu bede wklejać, teraz powalczę z tą nieszczęsna instalacja paliwową i elektryczną.Tylko druciki odpowiednie znajdę.Jak na razie prezentuje się tak, umiejetności moje marne, więc wybaczcie A co do modelu, to spasowanie 7/10, ogólnie na wysokim poziomie, z jednym narazie mnie trumpek ostro wkurzył, a mianowicie na tych zbiornikach 3 na błotniki, bardziej niemógł skopać sposobu ich wtrysku, łaczenie części z wypraskami akurat 0.5mm nad tymi bocznymi szwami Nieźle się nagimnastykowałem żeby to jakos wyszło, a i tak nie jest tak jak powinoo... To by było na tyle w tym momencie, a i powiększyłem troszke fotki I nadal nikt nie odpowiedział na moje pytanie dotyczące wykonywania spawów... Edytowane 9 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Co do spawów nie pomogę, co do modelu to widać wkład pracy i przyzwoity jej efekt, tylko ten kosz, znasz moje zdanie , to bodajże najgorzej wykonany element przez trumpka w tym pudle, pomyśl jeszcze nad zmianą, przecież i tak dużo już dorabiasz więc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Plastikowe pręciki to bardzo fajny i szybki sposób. Ja je przyklejam i smaruje kilkakrotnie klejem Tamiya Extra Thin; http://www.exito.sklep.pl/pl/p/TAMIYA-87038-Klej-Extra-Thin/2449 Następnie wyciskam spaw igłą lekarską. Spawy można też robić z green stuff ,milliput lub magic sculp; http://jotte.istore.pl/pl/masy-modelarskie http://www.karaya.pl/pl/-/59/3/1/items.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Co do spawów nie pomogę, co do modelu to widać wkład pracy i przyzwoity jej efekt, tylko ten kosz, znasz moje zdanie , to bodajże najgorzej wykonany element przez trumpka w tym pudle, pomyśl jeszcze nad zmianą, przecież i tak dużo już dorabiasz więc Wiem, że jest okropny:) Jak do skali 1/20 pomyśle nad tym jeszcze, z drucika najlepiej? Najlepiej go kleić?A co do spawów, już próbowałem, ale spróbuje jeszcze raz Może pójdzie, mam jeszcze jakiś klej humbrola i chyba gdzieś revella, szybciej rozpuszcza plastik niz ten którego używam wamodowskiego , to spróbuje nim.Ale dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Kleje revela i humbrola nie nadają się do tego.Odpuść je sobie. Tylko Tamiya ze względu na swoje właściwości i rzadkość.Już lepiej spróbuj smarować pręciki nitro.Tylko z umiarem same pręciki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Co do spawów nie pomogę, co do modelu to widać wkład pracy i przyzwoity jej efekt, tylko ten kosz, znasz moje zdanie , to bodajże najgorzej wykonany element przez trumpka w tym pudle, pomyśl jeszcze nad zmianą, przecież i tak dużo już dorabiasz więc Wiem, że jest okropny:) Jak do skali 1/20 pomyśle nad tym jeszcze, z drucika najlepiej? Najlepiej go kleić?A co do spawów, już próbowałem, ale spróbuje jeszcze raz Może pójdzie, mam jeszcze jakiś klej humbrola i chyba gdzieś revella, szybciej rozpuszcza plastik niz ten którego używam wamodowskiego , to spróbuje nim.Ale dzieki za pomoc W pierwszej wersji robiłem z plastiku ale nie bardzo mi to leżało potem wykonywałem z druciku z jakiegoś uzwojenia ok. 0,4 mm. Kleiłem CA, dawaj bardzo mało kleju ewentualnie zmyj nadmiar debonderem. Tak to powinno wyglądać, jak widzisz duża różnica w elemencie Trumpka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi