gizmo1986 Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2012 I znów mi roboty narobiłeś Ale spróbuje z plastiku, łatwiejszy w obróbce, ja lubię bawić sę z pręcikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 I znów mi roboty narobiłeś Ale spróbuje z plastiku, łatwiejszy w obróbce, ja lubię bawić sę z pręcikami Na pewno nie będziesz żałował. To na fotce akurat jest z plastiku (rozciągnięta ramka wtryskowa), ale później zmieniłem na drut, ale ogólny kształt jest prawidłowy, ja zmieniłem bo patrząc od przodu trochę to się pogięło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2012 I znów mi roboty narobiłeś Ale spróbuje z plastiku, łatwiejszy w obróbce, ja lubię bawić sę z pręcikami Na pewno nie będziesz żałował. To na fotce akurat jest z plastiku (rozciągnięta ramka wtryskowa), ale później zmieniłem na drut, ale ogólny kształt jest prawidłowy, ja zmieniłem bo patrząc od przodu trochę to się pogięło. To jutro będe kombinować PS, kolego DARTH, jeden z elementów na Twoim teciaku jest źle przyklejony A który to sie domyśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Kolejny update, dziś duużo podgoniłem, bo praktycznie cały dzień dłubałem Zmieniłem osłony wizjerów na przedniej płycie, zrobiłem fakture taka jak powinna być na doczepianym pancerzu wieży bo była gładka, dodałem malutką siatke, widoczna na fotce, przerobiłem z przodu na płycie te 2 elementy na plastik+blaszki, wieże prawie skończyłem, dorobiłem z plastiku instalacje el. świateł na płycie przedniej, no i zrobiłem ten nieszczęsny kosz, wyszedł jak wyszedł, nie jest źle wg. mnie, teraz reflektory sa odpowiednio zamocowane, zrobiłem też nowa lufe KMu wieży z igły lekarskiej,a reszta to blaszki z zestawu, musze ogarnąć wreszcie te błotniki, i instalacje el. na wieży. A tak to w tej chwili wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 No i fajnie, a kosz na pewno lepszy jak zestawowy. Usuń tylko patrząc od przodu, na prawej lampie drugi poziomy słupek, jest zbędny, w realu oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Oj, faktycznie, ja w ogóle chyba ślepy jestem, bo wzorowałem sie na starym koszu, a on i tak z konstrukcji jest zły, no ale trudno, jest jak jest i tak już zostanie, nie chcę sie znowu denerwować przy robieniu go od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Witam. Ładna ta tetka. Czekam z niecierpliwością na malowanie. A co to za okręt na przedostatnim zdjęciu ? ? ? Chyba jakiś Gato, ale w jakiej skali ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Tak to typ gato, a dokładniej uss rock, jest w skali 1/72(ponad1.3m ), warsztat jest w okręty/warsztat:) A malowanie już za niedługo, bo zostały w sumie błotniki, i gąski, i trochę na wieży, no i nie doróbki,czyli coś tam jeszcze wyszlifować itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Kurcze wakacje, luz, blus a ja tu taki super warsztacik przegapiłem :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Kurcze wakacje, luz, blus a ja tu taki super warsztacik przegapiłem :-(Pawle, ale to nie koniec:) W sumie to początek końca Mówiłem Ci przecież że go kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Kurcze wakacje, luz, blus a ja tu taki super warsztacik przegapiłem :-(Pawle, ale to nie koniec:) W sumie to początek końca Mówiłem Ci przecież że go kupiłem A może następny będzie T-90 co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Tak Z blaszkami voyagera, z resztą już wiesz Ty sam to samo planujesz w sumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Witam, |"małe" postępy, oczywiście to nie na gotowo ,sorki za jakość fotek, ale słabe światło było. Teraz jestem w trakcie robienia gąsek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Nie za mocno go styrałeś??wygląda jak by stał gdzieś przez miesiąc albo dwa przed garażem na czynnikach atmosferycznych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 No brawo!! Wygląda super. Ja może nieco obczyścił bym wydech z tego piaskowego czegoś. Poza tym nie tykał bym już niczego. Jak dla mnie, jest idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Fajny. Ma styl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2012 To piaskowe coś to rdza, na fotkach wyszedł piaskowy kolor, w rzeczywistości jest rudy:) Po nawilżeniu np. wodą jest dokładnie taki kolor: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3a/Love_by_SillyPuttyEnemies.jpg/150px-Love_by_SillyPuttyEnemies.jpg , dlatego po nastepnej warstwie bezbarwnego nabierze kolorów,czemu ten matowy lakier bezbarwny humbrola tak wpada w satyne? Może za dużą warstwę bezbarwnego dałem?? Dodaje fotki w normalnym świetle(lubię zużyte pojazdy ): gąski będą zardzewiałe, to od razu mówię Zostało założenie gąsek, anteny, km na wieże, kanisterka na wydech, drzewa na tył, założenie liny, psikniecie czarnym matem wylotu wydechu i może lufy,ściągnięcie maskolu z wizjerów, poprawienie tylne i przedniej dolnej części teciaka, i być może figurki dostanie i chociaż jeden przedni błotnik,dorobienia przewodu elektrycznego od przednich świateł bo podczas scierania łosza odpadł no i jakaś podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Jedna strona gąsek zrobiona, oczywiście, to przymiarka, ale paski już się kupy trzymają, ułożenie gąsek chyba jest ok?Rozwiazałem tez sprawe z lakierem matowym, miałem chyba stary lakier, po uzyciu innego słoiczka mat sie zrobił, na modelu nie próbowałem jeszcze tylko na złomie modelarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Szkoda że zrezygnowałeś z przewodów paliwowych, ale ogólnie odbiór pozytywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 3 Września 2012 Autor Share Napisano 3 Września 2012 A jak teraz wg Was wygląda??? Już koniec blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 O kurde. Piąte zdjęcie miazga!! Działaj dalej, bo jest na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 No dobrze wygląda. Tylko do galerii mu jeszcze jakieś fajne tło podłuż i będzie super - jak prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 4 Września 2012 Autor Share Napisano 4 Września 2012 Model nie skończony, dojdą gąski na wieże, km, muszę światła, chyba kierunki, to są pomalować, dodam może jakąś skrzynke zamiast beczek,jakieś bambetle może, zrobić uchwyty drewnianej belki, dodać liny stalowe, jeszcze troszkę roboty jest. Dodaje fotki w dziennym świetle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Te ostatnie czarno-białe fotki są wyjechane w kosmos. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 4 Września 2012 Autor Share Napisano 4 Września 2012 Miło to słyszeć od modelarza klasy PRO:) Powiedz mi Pawle, bo kombinuje i nie mam zbytnio pomyslu, jak zamontować dodatkowe gąski na wiezy? Bo juz mam je gotowe tylko nie wiem zbytnio jak je zaczepic :/ A nie powiem bo dodają, i lamia zielona monotonnie. Kombinowałem ze stalową liną, z jednej strony jest o co zaczepić ale znów z 2 już nie ma zbytnio o co.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi