Mateus_z Napisano 23 Lipca 2013 Autor Share Napisano 23 Lipca 2013 Wykonałem, a raczej próbowałem wykonać fading farbami olejnymi. Wyszło jak wyszło, ale próbowałem ;) Pozdrawiam, Mateusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Bardzo mi się podoba jak dotąd Twój model (i świetne camo) - będę obserwował Sam ostrzę sobie zęby na ten zestaw i popodglądam na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Z reguły przed olejami robi się wash. Spróbuj też użyć różnorodnych kolorów farb olejnych aby zróznicować efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Model wygląda coraz lepiej , tylko tak dalej a rezultatu końcowego mogę być spokojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateus_z Napisano 24 Lipca 2013 Autor Share Napisano 24 Lipca 2013 Znaczy używałem różnorodnych kolorów, ale może tego nie widać z tej perspektywy. Teraz zabezpieczę oleje warstwą sidoluxu i na to pójdzie wash, a potem obicia. Co do obić to mam zamiar wykonać je dwubarwne tzn. najpierw szare i następnie na nie rdzawo-czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateus_z Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2013 No to pomalutku, ale do przodu. Pomalowałem już prawie wszystkie narzędzia i zająłem się ogniwami, które znajdą się na pancerzu. Niestety czeka mnie jeszcze wycinanie dziurek w zębach drugiej gąsienicy, więc trochę to potrwa... Przepraszam z góry za słabe zdjęcia. Lewar nie miał żadnego mocowania, więc dorobiłem mu jako takie: Pozdrawiam, Mateusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 fajne kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateus_z Napisano 5 Maja 2014 Autor Share Napisano 5 Maja 2014 Witam ponownie. Znowu miałem niestety dłuższą przerwę spowodowaną troszkę brakiem chęci jak i czasu. Jednak teraz wszystko jest na dobrej drodze i mam nadzieję, że Pantera zostanie niedługo ukończona. (Oby ) Ukończyłem obijanie kadłuba. Niestety aparat odmówił posłuszeństwa i zdjęcia wykonane komórką. Z góry przepraszam za ich jakość. Pozdrawiam, Mateusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 Obijanie trochę wygląda jak by go ktoś z flaka ostrzelał... Podretuszuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateus_z Napisano 13 Maja 2014 Autor Share Napisano 13 Maja 2014 No to jestem już na ostatniej prostej. Zostało jeszcze dokończyć kurzenie podwozia, poprawić naciąg gąsienic i dokleić do pancerza dodatkowe ogniwa. Wiem, że fotki są fatalne, ale chciałem cokolwiek pokazać zanim znajdę sobie jakiś aparat. Co do obić to na żywo wyglądają dużo subtelnej i nie odznaczają się aż tak. Pozdrawiam, Mateusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Te obicia to trochę średnio wyglądają. Nie wiem jak to dobrze opisać. Cały czołg jakby nowy a w kilku miejscach ktoś młotkiem farbę obił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi