Markuz Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 W drodze powrotnej z Kazimierza zatrzymałem się w miejscowości Mniszew celem obejrzenia Skansenu Militarnego I Armii Wojska Polskiego. Niestety to co zobaczyłem powaliło mnie na kolana. Za jedyne 5 pln można zobaczyć maksymalnie rozkradziony i rdzewiejący sprzęt oraz sypiące się transzeje okopów. Niestety nie ma właściciela który by chciał zadbać o to miejsce. A szkoda bo potencjał jest. Oto Kilka zdjęć ze skansenu. Przed wejściem na zachętę można zobaczyć ładnie odnowionego teciaka. Chociaż co do koloru to bym polemizował. Haha tu się uśmiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Strasznie szkoda tego sprzętu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Bo to jest skansen "formacji polskojęzycznych " i dlatego wszyscy mają to w ..... Szlag człowieka może trafić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Tu wszystko gnije i rdzewieje,a za parę wykopanych monet czy inny dzieł sztuki to by cię już dawno do pieca wstawili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Żal człeka ogarnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Wogle to fajnie wymyślili, ale żeby tak nie zadbane militaria stały w skansenie to się żyć nie chce, już na Słowacji w Kapiszowej jak byłem to były, bym powiedział bardzo ocalałem T-34 czy działa i samoloty mogę wstawić zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 Qrde, byłem tak jako szczawik (okres sandałków i podkolanówek), nic się nie zmianowe, jak sprzęt niszczał, tak niszczeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Znam ten obiekt od lat, ostatnio jeżdżąc z Krakowa na Mazury omijam żeby się nie denerwować stanem. Dopiero teraz na fotkach zauważyłem że niszczejący T-34 w okopie ma starego typu kopułkę dowódcy z podwójnym włazem - czyżby wóz wojennej produkcji jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 A może kiedyś odnowimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi