pan_piotrek Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Raczej nie, zwykły rozpuszczalnik nie rozpuści plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Tutaj masz ciekawą stronkę o Shermi; http://the.shadock.free.fr/sherman_minutia/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 4 Września 2012 Autor Share Napisano 4 Września 2012 Ok dzięki za info do nitro jak i za ciekawą stronke dużo kombinacji jest z tego co widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 4 Września 2012 Autor Share Napisano 4 Września 2012 taka mała aktualizacja dół prawie skończony i zostanie tylko góra do robienia a teraz troche fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 5 Września 2012 Autor Share Napisano 5 Września 2012 Czy jeśli nie zamontuje osłon piaskowych to czy musze dać jakąś inną listwe czy też osłone ??bo z blachy tą listwe ciężko dorobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 Na upartegi mozesz zrobic bez tei listwy ja ją dorabialem w ten sposub ze wyciolem pasek o szerokosci 3mm sciołem leko z przodu i cyrklem porobiłem wglembienia co 1/2cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 19 Września 2012 Autor Share Napisano 19 Września 2012 Witam ostatnim czasem zabrałem się do prac Shermanowych, i przy przednich kołach ostał się dylemat które wybrać jak sądzicie ? Karabin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 20 Września 2012 Autor Share Napisano 20 Września 2012 Wg to nitro nie wiem czy cos zdziala wieczorem dodam fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 21 Września 2012 Autor Share Napisano 21 Września 2012 Czy z tym nitro chodziło o coś takiego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 (edytowane) Hej.Nawet mocniej ale po wyschnieciu przeszlifuj jakims 300-400 papierem sciernym.Pozdro. Edit.Co prawda inna wersja ale widac o co chodzi Edytowane 21 Września 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Faktura na wieży może być według mnie. Teraz przydałoby się zrobić ją jeszcze na kadłubie. A co do kół, jak nie wiesz które wybrać, to daj te które sugeruje instrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 21 Września 2012 Autor Share Napisano 21 Września 2012 ok koła zrobie jak w instrukcji, a fakture poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 22 Września 2012 Autor Share Napisano 22 Września 2012 tak szukam i szukam i nie moge znaleść czy ta fakturak też ma być na górnej części wierzy przy włazach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 tak ma być tylko nie na włazach możesz zaglądnąc do mojego warsztatu z shermanem też go robiłem i tam o fakturze tez jest mowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 22 Września 2012 Autor Share Napisano 22 Września 2012 Na upartegi mozesz zrobic bez tei listwy ja ją dorabialem w ten sposub ze wyciolem pasek o szerokosci 3mm sciołem leko z przodu i cyrklem porobiłem wglembienia co 1/2cm jeśli kolega byłby tak łaska dodać zdjęcie do wątku na wzór byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Prosze,kopalnia zdjec http://www.primeportal.net/apc/m4_sherman.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 22 Września 2012 Autor Share Napisano 22 Września 2012 Dzięki za kopalnie a teraz mały upload jeszcze góra do oszlifowania, ale za to problem z czymś innym może nitro pomoże i fakturaka ładnie się wkąponuje chociaż sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Trzeba by to troche poprawic.Papier scierny,zrobic U ksztalt i szlifowac.Faktura nie pomoze.Ale wieza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 23 Września 2012 Autor Share Napisano 23 Września 2012 Dzięki wierze jeszcze raz musze podszlifować, a na ostatnim zdjęciu jak łączyłem bez kleju idealnie pasowało zaś z klejem już była lipa, szpara na 2 mm, myślę żeby może podpiłować to pilnikiem ogrągłym a jak nie to ps i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 23 Września 2012 Autor Share Napisano 23 Września 2012 Cześć i znów problem z faktoringiem :/ nie wiem czy dobrze go odzwierciedlam, dlatego chce się was spytać o zdanie, oraz czy cały kadłub ma być w fakturce tzn oprócz boków to i góra oraz przód, tam gdzie zepsółem szpachlą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Według mnie mógłbyś jeszcze całość przeszlifować papierem ściernym. A fakturę powinieneś zrobić na całym kadłubie z wyjątkiem klap dostępu do silnika oraz na osłonie transmisji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 24 Września 2012 Autor Share Napisano 24 Września 2012 Z tego co widze to już chyba koniec z robieniem fakturki, jeszcze tylko w niektórych miejscach, poszlifować i surfacer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 jeszcze szlifować musisz bo za duże grudy gdzieniegdzie D: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 24 Września 2012 Autor Share Napisano 24 Września 2012 wiem wiem :P zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 24 Września 2012 Autor Share Napisano 24 Września 2012 Te listwy to takie ? bo jeszcze znalazłem coś takiego i może coś takiego udałoby się to wykonać z blachy zobacze, jak myślicie które lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi